A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Toegevoegde waarde adviseurJos Koetsdatum: 31-10-2014
Wat is de toegevoegde waarde nog van een hypotheekadviseur als een starter een woning koopt? De keuze in hypotheekvormen is zeer beperkt, waardoor het advies minder werk is.
Startende mogelijkheden (deel 3)Jos Koetsdatum: 30-10-2014
In deel 3 van de blogreeks over mogelijkheden voor starters behandelt Jos Koets een combinatie van de annuiteiten en lineaire hypotheek.
Startende mogelijkheden (deel 2)Jos Koetsdatum: 28-10-2014
Naast de annuiteitenhypotheek kunnen startende huizenkopers ook kiezen voor een lineaire hypotheek. Jos Koets gaat er uitgebreid op in.
Startende mogelijkheden (deel 1)Jos Koetsdatum: 23-10-2014
Startende huizenkopers kunnen eigenlijk nog maar uit enkele hypotheekvormen kiezen: annuiteiten, lineair of een combinatie. In deze reeks blogs gaat Jos Koets dieper op deze mogelijkheden in.
Huis verkopenJos Koetsdatum: 21-10-2014
Een huis verkopen kan in deze tijden behoorlijk lastig zijn. Waar moet je als verkoper van een huis allemaal op letten?
Spagaat in de woningmarktJos Koetsdatum: 15-10-2014
De huizenmarkt lijkt sinds begin 2014 weer in de lfit. Maar is de opleving tijdelijk of structureel? Jos Koets vreest de wijzigingen voor 2015 die eraan komen.
Beperkende belastingdienst (deel 4)Jos Koetsdatum: 14-10-2014
Wat gebeurt er met de hypotheekrenteaftrek van een hypotheek als 1 van de partners komt te overlijden? Jos Koets legt het in deze blog uit.
Beperkende belastingdienst (deel 3)Jos Koetsdatum: 10-10-2014
Wat gebeurt er met de hypotheekrenteaftrek van een starter als deze op termijn een duurdere woning koopt? En dan ook nog eens in de tussentijd trouwt? Jos Koets legt uit hoe complex het dan wordt.
Beperkende belastingdienst (deel 2)Jos Koetsdatum: 08-10-2014
Wanneer ouders aan hun kinderen een lening verstrekken om een huis te kopen, moet ook deze lening middels annuiteiten afgelost worden. Anders geen hypotheekrenteaftrek, zo legt Jos Koets uit.
Beperkende belastingdienst (deel 1)Jos Koetsdatum: 06-10-2014
Huiseigenaren met een annuiteitenhypotheek moeten heel goed opletten op de hypotheekaflossingen. Anders kunnen er vervelende situaties met de belastingdienst ontstaan.
Gratis rood staan...mooie geste?Anneke Ranzatodatum: 06-10-2014
SNS heeft rood staan de eerste drie dagen gratis gemaakt. Minister Dijsselbloem is geen fan. Anneke's gedachten gaan verschillende kanten op, maar ze is geneigd zich bij hem aan te sluiten.
Luchtige Dijsselbloem hypotheekJos Koetsdatum: 01-10-2014
Minister DijsselBloem van Financien wil met banken gaan praten om mensen met een onderwater hypotheek boetevrij te kunnen laten aflossen. Compleet kansloze poging, als je het Jos Koets vraagt.
Spaarpotjes en verzekeringen voor tandartsAnneke Ranzatodatum: 01-10-2014
Aanbieder van spaarpotjes voor tandartskosten wil opgenomen worden in de vergelijkingen van tandartsverzekeringen. Maar spaarpotjes en verzekeringen zijn niet hetzelfde. Al zijn sommige tandartsverzekeringen qua dekking wel heel mager. Anneke heeft haar keuze gemaakt.
Onderwater hypotheken RabobankJos Koetsdatum: 25-09-2014
Het marktaandeel van de Rabobank is flink afgenomen. Volgens Jos Koets niet verwonderlijk gezien de problemen met onderwater hypotheken.
Laagste premie of idealen?Anneke Ranzatodatum: 25-09-2014
Feest bij ANNO12: de vergunningen zijn rond, we hebben een nieuwe zorgverzekeraar in Nederland. Maar zijn er ook genoeg Nederlanders bereid om bij te dragen aan deze nieuwe wind in zorgverzekeringsland? Anneke overweegt het in ieder geval wel.
Hypotheken? Gezakt...Jos Koetsdatum: 23-09-2014
Waarschijnlijk tot verbazing van menigeen is Jos Koets gezakt voor zijn PE examen Hypothecair Krediet. Hij vraagt zich af in welke stof hij zich nog moet verdiepen om wel voor het examen te slagen?
Zo jong nog en al betalingsproblemenAnneke Ranzatodatum: 23-09-2014
Eťn op de vijf jongeren heeft betalingsproblemen, concluceert Nibud uit onderzoek. Anneke roept alle papa's en mama's van Nederland op om het goede voorbeeld te geven bij het omgaan met geld.
Tussentijds aflossenJos Koetsdatum: 22-09-2014
De spaarrente daalt alsmaar verder. Daardoor wordt het voor veel huizenbezitters steeds aantrekkelijker om tussentijds af te lossen op de hypotheek.
Basisinkomen de toekomst?Anneke Ranzatodatum: 22-09-2014
Zo af en toe komt er weer eens wat over in de publiciteit: de mogelijkheid van een basisinkomen. Is gratis geld voor iedereen de oplossing voor allerlei problemen? Is het de toekomst? Anneke gaat zich er eens serieus in verdiepen.
Prinsjesdag voor de woningmarktJos Koetsdatum: 17-09-2014
In deze blog besteedt Jos Koets uitgebreid aandacht aan de maatregelen voor de woningmarkt die op Prinsjesdag zijn aangekondigd.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Argenta1,65%
Knab1,65%
Nationale Ned.1,65%
ICBC1,63%
LeasePlan Bank1,61%
MoneYou1,6%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
Nationale Ned.6,3%
MoneYou6,4%
Volledig overzicht doorlopend krediet