A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Perfecte toets zonder enige kennisAnneke Ranzatodatum: 20-05-2015
Als je een hypotheekofferte wilt aanvragen zonder hypotheekadvies, dan moet je een kennis- en ervaringstoets doen. De benodigde kennis en ervaring voor zo'n toets is soms wel heel makkelijk te vinden.
Hypotheek oversluiten (deel 7)Jos Koetsdatum: 20-05-2015
Als u overweegt om uw over te sluiten, kijk dan verder dan alleen naar de oude en nieuwe maandlasten. Het is namelijk wel de bedoeling dat u alle gemaakte kosten ook terugverdient.
Dalende Nationale Hypotheek GarantieJos Koetsdatum: 13-05-2015
De komende jaren wordt de maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie langzaam verlaagd. Daardoor kan het in de toekomst moeilijker worden om nog een hypotheek met NHG te krijgen.
Hypotheek oversluiten (deel 6)Jos Koetsdatum: 11-05-2015
Wat als u u hypotheek verhoogt voor onderhoud of verbetering van uw woning? Welke kosten zijn er dan aftrekbaar? En is de rente over de hypotheek dan ook aftrekbaar? Jos Koets legt het uit.
Hypotheek oversluiten (deel 5)Jos Koetsdatum: 07-05-2015
Als de hypotheek wordt verhoogd of overgesloten, hoe zit het dan met de diverse kosten? Zijn deze dan aftrekbaar? En de rente erover? In deze blog legt Jos Koets het uit.
Hypotheek oversluiten (deel 4)Jos Koetsdatum: 06-05-2015
Wie zijn hypotheek verhoogt of oversluit, maakt vaak kosten. Soms zijn deze kosten aftrekbaar en is ook de rente aftrekbaar, soms ook weer niet. Jos Koets legt het uit.
Box 1 polis gedeeltelijk afkopen!Jos Koetsdatum: 22-04-2015
Een box 1 polis mag belastingvrij gebruikt worden om een restschuld op een eigen woning te voldoen. Sinds kort mag de box 1 polis zelfs gedeeltelijk afgekocht worden voor een restschuld.
Gegarandeerde uitkeringJos Koetsdatum: 20-04-2015
Veel levensverzekeraars die levensverzekeringen met een gegarandeerde uitkering hebben afgesloten, kunnen door de lage rentestanden nu problemen krijgen met het waarmaken van die garantie.
Hypotheek oversluiten (deel 3)Jos Koetsdatum: 17-04-2015
Het oversluiten naar een hypotheek met NHG om een lagere hypotheekrente te krijgen is soms niet eens nodig. Extra aflossingen kunnen al snel tot een lagere hypotheekrente leiden.
Hypotheek oversluiten (deel 2)Jos Koetsdatum: 15-04-2015
Als u uw hypotheek gaat oversluiten komt er vaak een flinke boete voor vervroegde aflossing om de hoek kijken. Maar hoe wordt die boete eigenlijk bepaald?
Nieuwe Icesave op komst?Anneke Ranzatodatum: 15-04-2015
Binnenkort komt de Maltese bank Nemea vermoedelijk op de Nederlandse spaarmarkt als nieuwe spaarbank. En met een rente van 4% voor 5 jaar vast lijken ze interessant. Maar was Icesave ook niet zo interessant?
Topbankiers verdienen te weinig!Jos Koetsdatum: 10-04-2015
Het Algemeen Dagblad publiceerde een lijst met de grootste topverdieners onder de Europese Banken. De CEO's van de Nederlandse banken blijken dan ineens helemaal niet zoveel te verdienen.
Hypotheek oversluiten (deel 1)Jos Koetsdatum: 09-04-2015
Nooit eerder waren de hypotheekrentes zo extreem laag als nu. En daarom zijn deze rentes vrijwel altijd lager dan de hypotheekrentes van eerder afgesloten hypotheken. Maar daarmee is oversluiten nog niet per definitie altijd zinvol. Jos Koets legt het uit.
Rente vaste periodeJos Koetsdatum: 02-04-2015
De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu. Misschien is het daarom wel verstandig om een lange rentevaste periode te kiezen. Voor het verschil in maandlasten hoeft u het ook bijna niet meer te laten.
ABN AMRO VolksbankJos Koetsdatum: 30-03-2015
De Politieke Partij SP vindt dat de ABN AMRO een echte volksbank moet worden die in handen van de staat blijft. Met een normaal beleid en normale salarissen. Jos Koets vindt het niet eens zo'n gek idee.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 2)Jos Koetsdatum: 27-03-2015
In deel 2 over de minimale hypotheekrenteaftrek legt Jos Koets uit dat hoe hoger de rente, des te hoger en langer er hypotheekrenteaftrek is. Vooral bij annuiteiten en lineaire hypotheken loopt dit verschil flink op.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 1)Jos Koetsdatum: 25-03-2015
Sinds 2013 moet elke nieuwe hypotheek bij startende huizenkopers volledig afgelost worden in 30 jaar. Jos Koets vindt dat daardoor de hypotheekrenteftrek vaak al na 23 jaar eindigt. Hij legt dat in deze blog uit.
Bonusje afschaffenJos Koetsdatum: 20-03-2015
Europa zucht nog altijd onder de perikelen van de economische crises. Nog steeds zijn er massa-ontslagen. Maar ondertussen beginnen de hoge heren alweer hun bonussen te verhogen. Jos Koets pleit voor een volledig verbod op bonussen.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 4)Jos Koetsdatum: 19-03-2015
In dit laatste deel in een reeks blogs over de maximale hypotheek kijkt Jos Koets nog eens terug op de veranderingen van de maximale hypotheek. Daardoor kunnen veel mensen die enkele jaren een verantwoorde hypotheek afsloten, nu overgekrediteerd zijn.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 3)Jos Koetsdatum: 17-03-2015
In het derde deel van een reeks blogs over de maximale hypotheek verbaast Jos Koets zich dat de maximale hypotheek bij een annuiteiten en lineaire hypotheek evenhoog zijn. Terwijl de maandlasten van deze hypotheekvormen behoorlijk verschillen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
LeasePlan Bank1,41%
Argenta1,4%
MoneYou1,4%
Nationale Ned.1,4%
ICBC1,38%
Zwitserleven1,35%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Sygma Finance6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet