A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Eeuwigdurende actiesAnneke Ranzatodatum: 29-08-2014
Een korting op je hypotheekrente is natuurlijk altijd leuk. Sommige banken zijn een ster in het voeren van acties op dat gebied. Anneke vraagt zich af of je nog wel kunt spreken van actie als die steeds verlengd wordt.
Meer rendement met Lego...Anneke Ranzatodatum: 27-08-2014
Anneke heeft twee zoons die dol zijn op Lego. Nu blijkt dat je er zelfs in kunt beleggen met een mooi rendement. Moet je alleen niet de dozen openmaken.
Meldpunt hogere spaarrente?Anneke Ranzatodatum: 25-08-2014
De Consumentenbond wil u allen aanzetten tot actie voor een betere spaarrente. Goed toch? Anneke is toch niet onverdeeld enthousiast.
Eerste verhoging spaarrente!Anneke Ranzatodatum: 21-08-2014
Anneke viel bijna van haar stoel: een bericht over een verhoging van spaarrente! Is er eindelijk een eind gekomen aan de dalende trend?
Hypotheek verplicht aflossen (deel 3)Jos Koetsdatum: 08-08-2014
Stel dat u een aflossingsvrije hypotheek heeft welke na 30 jaar nog niet afgelost is. Eenk hypotheekbank berekent de maximale hypotheek dan anders dan binnen de 30 jaar. De renteaftrek is namelijk weg.
Hypotheek verplicht aflossen (deel 2)Jos Koetsdatum: 06-08-2014
Wat als de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek ten einde komt en u kunt de hypotheek niet aflossen? Mag u dan de hypotheek behouden bij de bank waar de hypotheek al liep? Niet altijd, zo legt Jos Koets uit.
Hypotheek verplicht aflossen (deel 1)Jos Koetsdatum: 04-08-2014
Enkele jaren geleden werden er nog volledig aflossingsvrije hypotheken afgesloten die hoger waren dan de waarde van de woning. Wat als de looptijd van de hypotheek ten einde komt?
Schenken of lenen, het vervolgJos Koetsdatum: 01-08-2014
Schenken of lenen aan je kinderen, zodat ze een eigen huis kunnen kopen. Allebei heeft voordelen en nadelen. Jos Koets legt het uit.
Schenken of lenenJos Koetsdatum: 29-07-2014
Het lijkt erop dat steeds meer starters de komende jaren financiele hulp van ouders nodig hebben om een woning te kopen. Het alternatief, huren, is door de wijzigingen in huurbeleid ook geen aantrekkelijke optie.
Herstel woningmarktJos Koetsdatum: 25-07-2014
De woningmarkt is aan het herstellen. Het aantal verkopen en de huizenprijzen stijgen weer. Toch lijkt het erop dat de verbetering voor een flink deel kunstmatig is. Jos Koets legt uit.
Stappenplan huis kopen (deel 3)Jos Koetsdatum: 23-07-2014
In dit derde deel van de blogreeks over een huis kopen, aandacht voor de woningbezichtiging. Het is daarbij verstandig om vooraf goed uw huiswerk te doen, zodat u beter voorbereid bent.
Stappenplan huis kopen (deel 2)Jos Koetsdatum: 18-07-2014
In deel 1 van deze blogreeks over een huis kopen werd huren met kopen vergeleken. In deel 2 gaat Jos Koets verder over de eerste stappen bij het kiezen van de juiste hypotheek.
Stappenplan huis kopen (deel 1)Jos Koetsdatum: 17-07-2014
Blijven huren of een huis kopen. Wat is verstandig? In een reeks blogs over huren versus kopen gaat Jos Koets alle aandachtpunten op een rijtje zetten. Vandaag deel 1: de voordelen en nadelen van een koopwoning.
Mysterieuze kostenJos Koetsdatum: 14-07-2014
De Vereniging Eigen Huis (VEH) stuurde een mysteryshopper naar de bekendere hypotheekketens om te achterhalen wat zij rekenen voor het beheer van een hypotheek. Jos Koets is niet verbaasd door de schokkende uitkomsten.
Gekke kopersJos Koetsdatum: 09-07-2014
De hypotheekrente blijft dalen. Daardoor dalen ook de maandlasten van een hypotheek en wordt kopen steeds aantrekkelijker.
Hybride hypotheekJos Koetsdatum: 08-07-2014
Met de nieuwe fiscale regels is de flexibiliteit van de hybride hypotheek grotendeels verdwenen. Vooral de mogelijkheden als er gespaard en belegd wordt, zijn sterk beperkt. Waarbij er vaak ook nog eens geen garantie voor het spaardeel is.
Korting op hypotheekrente door spaarsaldoAnneke Ranzatodatum: 03-07-2014
Argenta heeft iets nieuws: Argenta Hypotheek Sparen. Is dat gewoon een spaarrekening waarop je een kapitaal opbouwt voor als je later een woning wilt kopen? Nee, het is creatiever. Anneke is wel gecharmeerd.
Keuze hypotheekJos Koetsdatum: 02-07-2014
Doordat er veel veranderd in de hypothekenwereld, kan het steeds vaker voorkomen dat er beter een hypotheek zonder NHG dan een hypotheek met NHG gekozen kan worden.
Hoge herenJos Koetsdatum: 01-07-2014
Toekomstige kopers van een eigen woning doen er goed aan om zo jong als mogelijk te starten met sparen. Niet makkelijk, maar broodnodig als de voorspelling van Jos Koets uitkomt.
Woningbehoud trucJos Koetsdatum: 25-06-2014
In deze blog legt Jos Koets uit hoe het mogelijk is om een woning te kunnen behouden bij echtscheiding door gebruik te maken van de soepelere NHG regels.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,75%
ICBC1,69%
Argenta1,65%
Nationale Ned.1,65%
LeasePlan Bank1,61%
MoneYou1,6%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
Nationale Ned.6,3%
MoneYou6,4%
Volledig overzicht doorlopend krediet