A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

BankgeheimenJos Koetsdatum: 01-09-2015
In de financiele branche is de afgelopen jaren veel veranderd. En ook veel verbeterd. Maar sommige dingen kunnen echt nog wel beter. Bijvoorbeeld banken die zaken geheim willen houden.
Gemiddelde spaarrente, waar vinden we die?Anneke Ranzatodatum: 31-08-2015
Kleine spaarders gaan minder belasting over spaargeld betalen. 30% over een fictief rendement van 2,9%. Maar hoe realistisch is dat rendement, als 2 jaar geleden nog over 2,4% werd gesproken en de rentes alleen maar zijn gedaald?
Crisis voorbijJos Koetsdatum: 31-08-2015
Volgens velen is de crisis voorbij en wordt alles van nu af aan weer beter. Maar in Griekenland en China is het momenteel kommer en kwel. Met mogelijk grote gevolgen voor onze pensioenfondsen.
Huizenmarkt (deel 2)Jos Koetsdatum: 25-08-2015
Huren is door de huurverhogingen eigenlijk voor de lange termijn geen optie. Dan is kopen vaak de enige oplossing, maar dan moet je weer een hoog inkomen hebben, anders valt er weinig te kopen.
Huizenmarkt (deel 1)Jos Koetsdatum: 19-08-2015
De regering heeft min of meer een beleid uitgestippeld om de huren jaarlijks flink te verhogen. Daardoor wordt een huis kopen op lange termijn vaak voordeliger dan huren.
Oppassen met rentemiddelingJos Koetsdatum: 17-08-2015
Er is onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek bij rentemiddeling van een bestaande hypotheek. De belastingdienst kan het aflosschema niet goed aanpassen. Jos Koets legt het in deze blog uit.
Huizenmarkt in spagaatJos Koetsdatum: 17-07-2015
De huizencrisis is volgens kenners voorbij en het lijkt weer business as usual. Maar ondertussen kunnen kopers steeds moeilijker een hypotheek afsluiten. De huizenmarkt kan daardoor in een spagaat terecht gaan komen.
Grieks pokerenJos Koetsdatum: 13-07-2015
Het lijkt erop dat een Grexit op het allerlaatste moment is voorkomen. Alleen dat wel tegen een hoge prijs. De Griekse staatsschuld zal verder toenemen, waardoor Jos Koets verwacht dat het hier niet bij blijft.
Jongeren en hun schuldenJos Koetsdatum: 10-07-2015
Vorige week verscheen een rapport waaruit bleek dat de schuldensituatie bij jongeren problematisch wordt. Jos Koets pleit voor meer aandacht voor geldzaken op school.
Bank bepaalt, klant betaaltJos Koetsdatum: 08-07-2015
Jos Koets krijgt als columnist veel reacties van lezers. En sommige van die reacties kunnen in de ogen van Jos Koets niet door de beugel.
Spaarlenen of Leensparen dan maar?Jos Koetsdatum: 06-07-2015
Vandaag heeft het NIBUD bekend gemaakt dat onder het oude studie leenstelsel al meer geleend wordt om extra te sparen. Maar de Minister blijft erbij dat dit onder het nieuwe leenstelsel niet vaker zal voorkomen?
Goedkoper modelletje dan maar? Anneke Ranzatodatum: 03-07-2015
Als je een gratis toestel krijgt bij een telefoonabonnement, is dat toestel natuurlijk niet echt gratis. Daarom wordt het voortaan als lening gezien. Maar Anneke vraagt zich af of er echt iets gaat veranderen.
Spaartax plan in ijskast, bureaula en kelderAnneke Ranzatodatum: 01-07-2015
In het belastingplan stond een geheel nieuw plan om spaarbelasting te gaan heffen. En ondanks het stopzetten van de onderhandelingen kijkt Anneke er toch nog eens kritisch naar
Terugkoop misluktJos Koetsdatum: 01-07-2015
De terugkoop van een verkochte woning mislukt als verkopers een verkochte woning willen terugkopen. De hypotheekbank weigert namelijk een hypotheek te verstrekken.
Partneralimentatie op de schopJos Koetsdatum: 29-06-2015
De kans is groot dat de hoogte en de duur van de partneralimentatie flink gaat veranderen. Jos gaat in op de mogelijke wijzigingen.
Teveel betaalde inleg lijfrente terugAnneke Ranzatodatum: 26-06-2015
Als je teveel ingelegd hebt in een lijfrenteprodukt, kun je die inleg vanaf nu zonder problemen laten terugstorten. Anneke legt uit.
De labbekakken van De BoerAnneke Ranzatodatum: 25-06-2015
Hans de Boer van VNO-NCW kreeg half Nederland over zich heen na een aantal opvallende uitspraken. Maar wat zijn "labbekakken" en heeft Hans de Boer gelijk?
Kortzichtige bankJos Koetsdatum: 24-06-2015
Uw hypotheek oversluiten bij uw eigen bank waarbij de maandlast fors afneemt. Dat klinkt goed, maar Jos laat zien dat dit soms dankzij gewijzigde regels niet geaccepteerd wordt.
Eťn op de vier niet op vakantieAnneke Ranzatodatum: 23-06-2015
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een kwart van de mensen niet op vakantie gaat. Anneke bespreekt de uitkomsten van dit onderzoek.
Geen Grexit?Jos Koetsdatum: 23-06-2015
Blijven de Grieken nu wel of niet onderdeel van de EU? Jos verwacht van wel. Hij gaat er in dit blog verder op in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,25%
Zwitserleven1,25%
ICBC1,22%
LeasePlan Bank1,21%
Argenta1,2%
MoneYou1,2%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Sygma Finance6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet