A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Spaarhypotheek dramaís (deel 2)Jos Koetsdatum: 08-02-2016
Wie een ander huis wil kopen en zijn box spaarpolis wil meenemen naar de volgende woning, moet heel erg goed opletten. De voortzetting van de polis is ingewikkelde materie.
Aflossingsvrij? Ongewenst!Anneke Ranzatodatum: 08-02-2016
Hypotheekverstrekkers heeft vandaag de tarieven voor annuiteiten en lineaire hypotheken stevig verlaagd. Dat is natuurlijk mooi, maar daardoor worden andere hypotheekvormen wel erg duur!
Spaarhypotheek dramaís (deel 1)Jos Koetsdatum: 05-02-2016
Voor huizenbezitters die al enkele jaren een spaarhypotheek hebben is het vaak het verstandigst om deze te behouden. Maar soms zijn er situaties dat dit vrijwel niet mogelijk is. Jos Koets legt het uit.
Allergie voor claimstichtingenAnneke Ranzatodatum: 05-02-2016
De eerder deze week aangekondigde nieuwe stichting Hypotheekclaim heeft tot nu toe 100 aanmeldingen ontvangen. Dat valt eigenlijk behoorlijk tegen en dat is misschien maar goed ook!
Even aftikkenJos Koetsdatum: 04-02-2016
In 2016 is het belastingtarief in de tweede en derde schijf verlaagd van 42% naar 40%. Daardoor daalt ook de hypotheekrenteaftrek. Oppassen met voorlopige teruggaves dus!
Aasgieren duiken op hypotheekadviseursAnneke Ranzatodatum: 03-02-2016
Volgens de nieuwe claimstichting 'Hypotheekclaim' zijn er bij hypotheekadviezen uitgebracht vanaf 2013 meer dan 100.000 verkeerde adviezen gegeven. Anneke heeft zo haar twijfels bij de stichting.
Studieschuld trucJos Koetsdatum: 27-01-2016
De Nationale Hypotheek Garantie heeft afgelopen maandag een onduidelijk omschreven norm aangepast. Volgens Jos Koets zijn ze echter nog niet klaar. Er is nog wat werk aan de winkel bij studieschulden.
Hypertheek: fintech in optima formaAnneke Ranzatodatum: 27-01-2016
Fintech, financial technology, het is momenteel erg hot. Steeds meer zal financiele dienstverlening en technologie verweven worden. Dat zal uiteindelijk mogelijk leiden tot supersnelle dienstverlening. De hypertheek, een hypotheek in 8 minuten?
Energiezuinige hypotheek met boeteJos Koetsdatum: 25-01-2016
Vandaag ineens grote ontwikkelingen in hypothekenland. De AFM kondigt boetes aan voor een truukje wat binnen NHG toegepast kon worden. Jos Koets is ten zeerste verbaasd.
NHG heeft het er maar druk meeAnneke Ranzatodatum: 25-01-2016
Het truukje waarmee met de isolatie van ťťn enkele leiding ineens weer 106% van de marktwaarde gefinancierd kan worden, is sinds afgelopen vrijdag niet meer mogelijk. Eindelijk zijn de instanties wakker geworden!
Aflossingsvrij wordt vogelvrij (deel 2)Jos Koetsdatum: 20-01-2016
Wie een aflossingsvrije hypotheek, lijkt soms steeds meer vogelvrij verklaard te worden. De hypotheekbanken willen liever dat er wordt afgelost en gaan daarom brieven sturen.
En ze krijgen nog gelijk ook...Anneke Ranzatodatum: 19-01-2016
De banken en verzekeraars in Nederland hebben nog altijd niet echt een beter imago. En soms gebeuren er van die dingen dat je bijna gaat denken dat ze ook geen beter imago willen...
Onverkoopbare appartementenJos Koetsdatum: 12-01-2016
Wie een appartement koopt en dan vooral een ouder appartement, moet eigenlijk de meeste aandacht besteden aan de staat en het onderhoud van het appartement. Anders kan er zomaar een kat in de zak gekocht worden.
NHG studieschuldJos Koetsdatum: 08-01-2016
Als je een studieschuld hebt, dan is het verstandig om bij het kopen van een huis goed van tevoren te bekijken wat de gevolgen van die studieschuld voor je hypotheek zijn
Meer rente op mijn spaargeld!Anneke Ranzatodatum: 07-01-2016
De spaarrentes zijn nog nooit zo laag geweest als nu. Wat moet je doen om dan wat meer rendement op je spaargeld te maken? In Belgie is maandsparen enorm populair.
2016Jos Koetsdatum: 04-01-2016
2016 is een feit. Wat zal het jaar 2016 voor de huizenmarkt en hypotheekrentes brengen? Weer hogere huizenprijzen en nog lagere hypotheekrentes? Of loopt het anders?
Alternatieve overbruggingshypotheekJos Koetsdatum: 22-12-2015
Soms is het mogelijk om een alternatief te kiezen voor de vaak risicovolle overbruggingshypotheek. Er moet dan wel voldoende inkomen zijn om een volledige hypotheek te kunnen dragen. Jos Koets legt het uit.
Kennistest financiŽnJos Koetsdatum: 18-12-2015
Tegenwoordig is het mogelijk om online - dus zonder adviseur - een hypotheek af te sluiten. U moet dan wel voldoende kennis en ervaring hebben om dit zelfstandig te kunnen. Daarvoor zijn verschillende toetsen voorhanden.
Gevolgen van Solvency II voor hypotheekkeuzeAnneke Ranzatodatum: 16-12-2015
Als je nu al weet - of vermoedt - dat je hypotheekverstrekker over enkele jaren niet meer in staat zal zijn om 1 van de laagste hypotheekrentes te bieden, is het dan verstandig om daar nu een hypotheek af te sluiten?
OverbruggingshypotheekJos Koetsdatum: 15-12-2015
Soms is een overbruggingshypotheek noodzakelijk om uberhaupt een hypotheek voor de nieuwe aangekochte woning te verkrijgen. Als het geen pure noodzaak is, dan is het misschien wel beter om geen overbruggingshypotheek af te sluiten.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,25%
ICBC1,12%
Argenta1,1%
Nationale Ned.1,1%
NIBC Direct1%
Zwitserleven1%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 15.000 leenbedrag
DEFAM4,6%
DEFAM4,7%
Nationale Ned.4,7%
Freo4,7%
DEFAM4,9%
Volledig overzicht doorlopend krediet