A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Herstel woningmarktJos Koetsdatum: 25-07-2014
De woningmarkt is aan het herstellen. Het aantal verkopen en de huizenprijzen stijgen weer. Toch lijkt het erop dat de verbetering voor een flink deel kunstmatig is. Jos Koets legt uit.
Stappenplan huis kopen (deel 3)Jos Koetsdatum: 23-07-2014
In dit derde deel van de blogreeks over een huis kopen, aandacht voor de woningbezichtiging. Het is daarbij verstandig om vooraf goed uw huiswerk te doen, zodat u beter voorbereid bent.
Stappenplan huis kopen (deel 2)Jos Koetsdatum: 18-07-2014
In deel 1 van deze blogreeks over een huis kopen werd huren met kopen vergeleken. In deel 2 gaat Jos Koets verder over de eerste stappen bij het kiezen van de juiste hypotheek.
Stappenplan huis kopen (deel 1)Jos Koetsdatum: 17-07-2014
Blijven huren of een huis kopen. Wat is verstandig? In een reeks blogs over huren versus kopen gaat Jos Koets alle aandachtpunten op een rijtje zetten. Vandaag deel 1: de voordelen en nadelen van een koopwoning.
Mysterieuze kostenJos Koetsdatum: 14-07-2014
De Vereniging Eigen Huis (VEH) stuurde een mysteryshopper naar de bekendere hypotheekketens om te achterhalen wat zij rekenen voor het beheer van een hypotheek. Jos Koets is niet verbaasd door de schokkende uitkomsten.
Gekke kopersJos Koetsdatum: 09-07-2014
De hypotheekrente blijft dalen. Daardoor dalen ook de maandlasten van een hypotheek en wordt kopen steeds aantrekkelijker.
Hybride hypotheekJos Koetsdatum: 08-07-2014
Met de nieuwe fiscale regels is de flexibiliteit van de hybride hypotheek grotendeels verdwenen. Vooral de mogelijkheden als er gespaard en belegd wordt, zijn sterk beperkt. Waarbij er vaak ook nog eens geen garantie voor het spaardeel is.
Korting op hypotheekrente door spaarsaldoAnneke Ranzatodatum: 03-07-2014
Argenta heeft iets nieuws: Argenta Hypotheek Sparen. Is dat gewoon een spaarrekening waarop je een kapitaal opbouwt voor als je later een woning wilt kopen? Nee, het is creatiever. Anneke is wel gecharmeerd.
Keuze hypotheekJos Koetsdatum: 02-07-2014
Doordat er veel veranderd in de hypothekenwereld, kan het steeds vaker voorkomen dat er beter een hypotheek zonder NHG dan een hypotheek met NHG gekozen kan worden.
Hoge herenJos Koetsdatum: 01-07-2014
Toekomstige kopers van een eigen woning doen er goed aan om zo jong als mogelijk te starten met sparen. Niet makkelijk, maar broodnodig als de voorspelling van Jos Koets uitkomt.
Woningbehoud trucJos Koetsdatum: 25-06-2014
In deze blog legt Jos Koets uit hoe het mogelijk is om een woning te kunnen behouden bij echtscheiding door gebruik te maken van de soepelere NHG regels.
Hergebruik rekeningnummers probleem?Anneke Ranzatodatum: 25-06-2014
Als een bankrekening wordt opgezegd kan het rekeningnummer opnieuw gebruikt worden. Levert dit hergebruik in de praktijk problemen op? Anneke zoekt voorbeelden!
Box 3 schuldJos Koetsdatum: 23-06-2014
Iedereen die hypotheekrenteaftrek van voor 2013 geniet, doet er goed aan om de aangifte van 2012 heel goed te bewaren. Aan de hand van een voorbeeld legt Jos Koets uit waarom.
Zonder reisverzekering op vakantie?Anneke Ranzatodatum: 17-06-2014
Zonder reisverzekering op vakantie gaan in het buitenland... wie doet dat nou? Een heleboel mensen, vorig jaar zo'n 2 miljoen naar het schijn. Anneke vindt het niet bepaald verstandig.
Boter bij de ZalmJos Koetsdatum: 17-06-2014
Een leugentje om bestwil. Het komt helaas steeds vaker voor bij hoge heren die een "fout" hebben gemaakt. Natuurlijk is toegeven van een fout geen optie.
Rood staan goedkoop?Anneke Ranzatodatum: 13-06-2014
De ACM stelt dat we in Nederland erg weinig betalen voor rood staan op onze betaalrekening. De AFM heeft uitgevonden dat consumenten denken dat het nůg goedkoper is. Anneke is niet onder de indruk.
ING HypotheekrentesJos Koetsdatum: 06-06-2014
De ING heeft een flink aantal risicoklassen bij haar hypotheekrentes toegevoegd. Voor mensen met een hypotheek zonder NHG kan extra aflossen dan al snel lonen. Jos Koets legt het uit.
Ontwoekerende zorgplicht (deel 2)Jos Koetsdatum: 04-06-2014
Het ontwoekeren van polissen, hoe gaat dat precies in zijn werk? In deze blog legt Jos Koets het uit en toont ook aan dat niet alle verzekeraars zich aan de nette spelregels houden.
Hogere spaarrente bij Rabobank... pffffAnneke Ranzatodatum: 03-06-2014
Rabobank heeft een manier bedacht om haar klanten toch een hogere spaarrente te bieden: PeriodeSparen. Een oude koe uit de sloot, vindt Anneke. Ze vraagt zich af wie hier in trapt.
AFM onderzoekt serviceabonnementenJos Koetsdatum: 02-06-2014
De Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft de service abonnementen van adviseurs onderzocht. De AFM is vrij positief over de abonnementen. Jos Koets is er verbaasd over.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,75%
ICBC1,69%
Argenta1,65%
Nationale Ned.1,65%
LeasePlan Bank1,61%
MoneYou1,6%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
Nationale Ned.6,3%
MoneYou6,4%
Volledig overzicht doorlopend krediet