A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Advieskeuze niet meer onafhankelijkJos Koetsdatum: 09-10-2015
Sinds 1 oktober kunnen hypotheekadviseurs zelf invloed uitoefenen op hun positie bij beoordelingssite advieskeuze.nl. Om de positie te verbeteren moet dan wel geld betaald worden. Jos vindt ze dan niet meer onafhankelijk.
Afschaffing AOWJos Koetsdatum: 06-10-2015
Omdat we met zijn allen gemiddeld steeds ouder worden en de AOW via het omslagstelsel gefinancierd worden, dreigt deze op termijn onbetaalbaar te worden.
Roerende NHGJos Koetsdatum: 30-09-2015
Veel verkopende makelaars zijn niet op de hoogte van veranderende hypotheekregels. Terwijl dit wel veel invloed kan hebben bij de koop van een woning. Jos legt het uit.
De wurghypotheekJos Koetsdatum: 29-09-2015
Sommige mensen hebben in het verleden een regelrechte wurghypotheek afgesloten. Waar nu dan ook vaak woekerrentes voor worden gerekend. En oversluiten? Dat is heel vaak niet mogelijk. Jos Koets legt uit.
Scheiden doet lijden (deel 3)Jos Koetsdatum: 22-09-2015
Als u gaat scheiden dan kan de verdeling van de eigen woning behoorlijk ingewikkeld zijn. De waarde van de woning kan de situatie enorm beinvloeden. Jos Koets legt uit.
Scheiden doet lijden (deel 2)Jos Koetsdatum: 18-09-2015
Als er sprake is van een koopwoning bij een echtscheiding, dan leidt dit vaak tot ingewikkelde problemen. Bijvoorbeeld de hypotheek veranderen om de ex-partner uit te kopen.
Struisvogels en jojo'sAnneke Ranzatodatum: 18-09-2015
Mensen die met problematische schulden kampen, komen daar maar moeilijk uit. En zijn ze er eenmaal dan is het minimaal net zo moeilijk om niet weer in de problemen te belanden. Omdat het gedrag vaak niet verandert.
Scheiden doet lijden (deel 1)Jos Koetsdatum: 11-09-2015
Tegenwoordig scheiden er veel meer mensen dan 50 jaar geleden. En tegelijkertijd zijn veel huizen slechts met 2 inkomens te financieren. Hoe verleidelijk is het dan om direct te gaan samenwonen?
FamiliehypotheekJos Koetsdatum: 08-09-2015
Starters blijken steeds vaker de woning van hun dromen niet te kunnen kopen. Daarom springen ouders steeds vaker bij en verstrekken dan een deel van de koopsom als hypotheek: de familiehypotheek.
100% aflossingsvrije hypotheekJos Koetsdatum: 07-09-2015
Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen verplicht een annuiteiten hypotheek moet afsluiten om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Bij doorstromers die maar een gedeelte aflossingsvrij mogen houden ligt het toch iets anders.
BankgeheimenJos Koetsdatum: 01-09-2015
In de financiele branche is de afgelopen jaren veel veranderd. En ook veel verbeterd. Maar sommige dingen kunnen echt nog wel beter. Bijvoorbeeld banken die zaken geheim willen houden.
Gemiddelde spaarrente, waar vinden we die?Anneke Ranzatodatum: 31-08-2015
Kleine spaarders gaan minder belasting over spaargeld betalen. 30% over een fictief rendement van 2,9%. Maar hoe realistisch is dat rendement, als 2 jaar geleden nog over 2,4% werd gesproken en de rentes alleen maar zijn gedaald?
Crisis voorbijJos Koetsdatum: 31-08-2015
Volgens velen is de crisis voorbij en wordt alles van nu af aan weer beter. Maar in Griekenland en China is het momenteel kommer en kwel. Met mogelijk grote gevolgen voor onze pensioenfondsen.
Huizenmarkt (deel 2)Jos Koetsdatum: 25-08-2015
Huren is door de huurverhogingen eigenlijk voor de lange termijn geen optie. Dan is kopen vaak de enige oplossing, maar dan moet je weer een hoog inkomen hebben, anders valt er weinig te kopen.
Huizenmarkt (deel 1)Jos Koetsdatum: 19-08-2015
De regering heeft min of meer een beleid uitgestippeld om de huren jaarlijks flink te verhogen. Daardoor wordt een huis kopen op lange termijn vaak voordeliger dan huren.
Oppassen met rentemiddelingJos Koetsdatum: 17-08-2015
Er is onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek bij rentemiddeling van een bestaande hypotheek. De belastingdienst kan het aflosschema niet goed aanpassen. Jos Koets legt het in deze blog uit.
Huizenmarkt in spagaatJos Koetsdatum: 17-07-2015
De huizencrisis is volgens kenners voorbij en het lijkt weer business as usual. Maar ondertussen kunnen kopers steeds moeilijker een hypotheek afsluiten. De huizenmarkt kan daardoor in een spagaat terecht gaan komen.
Grieks pokerenJos Koetsdatum: 13-07-2015
Het lijkt erop dat een Grexit op het allerlaatste moment is voorkomen. Alleen dat wel tegen een hoge prijs. De Griekse staatsschuld zal verder toenemen, waardoor Jos Koets verwacht dat het hier niet bij blijft.
Jongeren en hun schuldenJos Koetsdatum: 10-07-2015
Vorige week verscheen een rapport waaruit bleek dat de schuldensituatie bij jongeren problematisch wordt. Jos Koets pleit voor meer aandacht voor geldzaken op school.
Bank bepaalt, klant betaaltJos Koetsdatum: 08-07-2015
Jos Koets krijgt als columnist veel reacties van lezers. En sommige van die reacties kunnen in de ogen van Jos Koets niet door de beugel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,25%
LeasePlan Bank1,21%
Argenta1,2%
MoneYou1,2%
Nationale Ned.1,2%
Zwitserleven1,2%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
ABN AMRO5,2%
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
ABN AMRO5,8%
DEFAM6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet