A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Zelfstandige benadeeldJos Koetsdatum: 12-09-2014
Zelfstandig ondernemer worden? Dat lijkt makkelijker dan het is. Er komt veel bij kijken en ook als een hypotheek nodig is, wordt het lastiger dan in loondienst werken. Jos Koets legt uit.
Hoeveel makkelijker moet betalen nog worden?Anneke Ranzatodatum: 11-09-2014
Betalen via Facebook, met Apple Pay of met Inge van ING... Anneke vraagt zich af of het nou wel zo nodig is om betalen nog makkelijker te maken dan het al is.
Let op afkoopwaarde bij SpaarhypotheekJos Koetsdatum: 10-09-2014
Veel huiseigenaren die in het verleden een spaarhypotheek hebben afgesloten, kopen de spaarpolis nog weleens af. Vaak gebeurt dat om een restschuld te kunnen voldoen. Toch kan het afkopen flink geld kosten. Door de lagere afkoopwaarde.
Sparen bij Peugeot of VolkswagenAnneke Ranzatodatum: 10-09-2014
Een geheel nieuwe invulling aan het begrip automatisch sparen: sparen bij een autofabrikant. Anneke vraagt zich af of zij de nieuwe prijsvechters op de spaarmarkt zullen worden.
Spaarrente twintig keer zo hoog...Anneke Ranzatodatum: 08-09-2014
Verschillen in spaarrente, okay. Maar je hebt verschillen en verschillen. Een verschil met een factor 20 ... dat gaat volgens Anneke nergens meer over.
Communiceren is ook een kunstJos Koetsdatum: 05-09-2014
Jos Koets vindt dat de aanpassingen van Nationale Hypotheek Garantie veel beter vooraf gecommuniceerd zouden moeten worden. Dit voorkomt veel irritaties achteraf.
VakantiepretJos Koetsdatum: 03-09-2014
Vakantiepret, het is weer voorbij. Jos Koets kijkt terug naar wat er de afgelopen weken is gebeurd. En dat blijkt toch meer te zijn dan men in een rustige vakantie zou verwachten.
Beboete huizenloterij toch lucratief?Anneke Ranzatodatum: 03-09-2014
Winst maken met een illegale huizenloterij kan gewoon als je meer verdient dan de boete die de Kansspelautoriteit oplegt. Anneke vindt dat maar krom.
Eeuwigdurende actiesAnneke Ranzatodatum: 29-08-2014
Een korting op je hypotheekrente is natuurlijk altijd leuk. Sommige banken zijn een ster in het voeren van acties op dat gebied. Anneke vraagt zich af of je nog wel kunt spreken van actie als die steeds verlengd wordt.
Meer rendement met Lego...Anneke Ranzatodatum: 27-08-2014
Anneke heeft twee zoons die dol zijn op Lego. Nu blijkt dat je er zelfs in kunt beleggen met een mooi rendement. Moet je alleen niet de dozen openmaken.
Meldpunt hogere spaarrente?Anneke Ranzatodatum: 25-08-2014
De Consumentenbond wil u allen aanzetten tot actie voor een betere spaarrente. Goed toch? Anneke is toch niet onverdeeld enthousiast.
Eerste verhoging spaarrente!Anneke Ranzatodatum: 21-08-2014
Anneke viel bijna van haar stoel: een bericht over een verhoging van spaarrente! Is er eindelijk een eind gekomen aan de dalende trend?
Hypotheek verplicht aflossen (deel 3)Jos Koetsdatum: 08-08-2014
Stel dat u een aflossingsvrije hypotheek heeft welke na 30 jaar nog niet afgelost is. Eenk hypotheekbank berekent de maximale hypotheek dan anders dan binnen de 30 jaar. De renteaftrek is namelijk weg.
Hypotheek verplicht aflossen (deel 2)Jos Koetsdatum: 06-08-2014
Wat als de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek ten einde komt en u kunt de hypotheek niet aflossen? Mag u dan de hypotheek behouden bij de bank waar de hypotheek al liep? Niet altijd, zo legt Jos Koets uit.
Hypotheek verplicht aflossen (deel 1)Jos Koetsdatum: 04-08-2014
Enkele jaren geleden werden er nog volledig aflossingsvrije hypotheken afgesloten die hoger waren dan de waarde van de woning. Wat als de looptijd van de hypotheek ten einde komt?
Schenken of lenen, het vervolgJos Koetsdatum: 01-08-2014
Schenken of lenen aan je kinderen, zodat ze een eigen huis kunnen kopen. Allebei heeft voordelen en nadelen. Jos Koets legt het uit.
Schenken of lenenJos Koetsdatum: 29-07-2014
Het lijkt erop dat steeds meer starters de komende jaren financiele hulp van ouders nodig hebben om een woning te kopen. Het alternatief, huren, is door de wijzigingen in huurbeleid ook geen aantrekkelijke optie.
Herstel woningmarktJos Koetsdatum: 25-07-2014
De woningmarkt is aan het herstellen. Het aantal verkopen en de huizenprijzen stijgen weer. Toch lijkt het erop dat de verbetering voor een flink deel kunstmatig is. Jos Koets legt uit.
Stappenplan huis kopen (deel 3)Jos Koetsdatum: 23-07-2014
In dit derde deel van de blogreeks over een huis kopen, aandacht voor de woningbezichtiging. Het is daarbij verstandig om vooraf goed uw huiswerk te doen, zodat u beter voorbereid bent.
Stappenplan huis kopen (deel 2)Jos Koetsdatum: 18-07-2014
In deel 1 van deze blogreeks over een huis kopen werd huren met kopen vergeleken. In deel 2 gaat Jos Koets verder over de eerste stappen bij het kiezen van de juiste hypotheek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
Knab1,75%
ICBC1,69%
Argenta1,65%
Nationale Ned.1,65%
LeasePlan Bank1,61%
MoneYou1,6%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
Nationale Ned.6,3%
MoneYou6,4%
Volledig overzicht doorlopend krediet