A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

Spaartax plan in ijskast, bureaula en kelderAnneke Ranzatodatum: 01-07-2015
In het belastingplan stond een geheel nieuw plan om spaarbelasting te gaan heffen. En ondanks het stopzetten van de onderhandelingen kijkt Anneke er toch nog eens kritisch naar
Terugkoop misluktJos Koetsdatum: 01-07-2015
De terugkoop van een verkochte woning mislukt als verkopers een verkochte woning willen terugkopen. De hypotheekbank weigert namelijk een hypotheek te verstrekken.
Partneralimentatie op de schopJos Koetsdatum: 29-06-2015
De kans is groot dat de hoogte en de duur van de partneralimentatie flink gaat veranderen. Jos gaat in op de mogelijke wijzigingen.
Teveel betaalde inleg lijfrente terugAnneke Ranzatodatum: 26-06-2015
Als je teveel ingelegd hebt in een lijfrenteprodukt, kun je die inleg vanaf nu zonder problemen laten terugstorten. Anneke legt uit.
De labbekakken van De BoerAnneke Ranzatodatum: 25-06-2015
Hans de Boer van VNO-NCW kreeg half Nederland over zich heen na een aantal opvallende uitspraken. Maar wat zijn "labbekakken" en heeft Hans de Boer gelijk?
Kortzichtige bankJos Koetsdatum: 24-06-2015
Uw hypotheek oversluiten bij uw eigen bank waarbij de maandlast fors afneemt. Dat klinkt goed, maar Jos laat zien dat dit soms dankzij gewijzigde regels niet geaccepteerd wordt.
Eťn op de vier niet op vakantieAnneke Ranzatodatum: 23-06-2015
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een kwart van de mensen niet op vakantie gaat. Anneke bespreekt de uitkomsten van dit onderzoek.
Geen Grexit?Jos Koetsdatum: 23-06-2015
Blijven de Grieken nu wel of niet onderdeel van de EU? Jos verwacht van wel. Hij gaat er in dit blog verder op in.
Crisis voorbij ! (deel 3)Jos Koetsdatum: 19-06-2015
In deel 3 van Crisis voorbij gaat Jos in op de nieuwe regels rondom de maximale hypotheek berekening die per 1 juli ingaan. De mogelijkheden worden verder beperkt.
Zorggebrek bij hypothekenAnneke Ranzatodatum: 19-06-2015
In hoeverre krijg je als hypotheekklant nazorg na het afsluiten van een hypotheek? Anneke laat zien dat dit momenteel behoorlijk tegenvalt.
Crisis voorbij ! (deel 2)Jos Koetsdatum: 18-06-2015
Dankzij de aantrekkende woningmarkt is het aantal onderwater hypotheken aan het afnemen. Maar Jos laat zien dat het probleem op de huizenmarkt nog lang niet voorbij is.
Inspector ClouseauJos Koetsdatum: 17-06-2015
Als assurantietussenpersoon krijg je regelmatig te maken met klanten die schade claimen op een verzekering waarbij blijkt dat er geen dekking is. Jos gaat op deze dagelijkse praktijk in.
Crisis voorbij ! (deel 1)Jos Koetsdatum: 11-06-2015
Volgens De Nederlandse Bank (DNB) is de crisis voorbij. Met 10 positieve punten over de NL economie wordt dit uitgelegd. Maar Jos Koets heeft nog zo zijn twijfels.
Wat gaat de rente doen?Anneke Ranzatodatum: 10-06-2015
Er wordt ons vaak gevraagd: wat denkt u dat de rente de komende tijd gaat doen? Een vrijwel onmogelijk te beantwoorden vraag. En toch probeert Anneke er iets zinnigs over te zeggen.
StudiehypotheekJos Koetsdatum: 03-06-2015
De regels voor de maximale hypotheek met een studieschuld zijn anders voor leningen onder het nieuwe leenstelsel. Jos adviseert studenten daarom maximaal te lenen en het opzij te zetten.
Goedkoopste hypotheek niet altijd besteAnneke Ranzatodatum: 01-06-2015
Als u een nieuwe hypotheek kiest, let u er dan ook op of de hypotheekbank de hypotheekrente aanpast als de rest van de markt dat ook doet? Anneke legt uit dat dit een hoop geld kan besparen.
De perfecte hypotheekadviseurJos Koetsdatum: 29-05-2015
Als u op de beoordelingssites voor hypotheekadviseurs gaat kijken, dan kunt u daar verschillende hypotheekadviseurs met een gemiddelde beoordeling van een 10 vinden. Jos Koets heeft er zijn twijfels bij.
Hypotheekrente middelenJos Koetsdatum: 21-05-2015
De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Echter oversluiters kunnen er maar beperkt van profiteren doordat er vaak een hoge boeterente wordt gerekend. Dat kan soms met rentemiddelen voorkomen worden.
Perfecte toets zonder enige kennisAnneke Ranzatodatum: 20-05-2015
Als je een hypotheekofferte wilt aanvragen zonder hypotheekadvies, dan moet je een kennis- en ervaringstoets doen. De benodigde kennis en ervaring voor zo'n toets is soms wel heel makkelijk te vinden.
Hypotheek oversluiten (deel 7)Jos Koetsdatum: 20-05-2015
Als u overweegt om uw over te sluiten, kijk dan verder dan alleen naar de oude en nieuwe maandlasten. Het is namelijk wel de bedoeling dat u alle gemaakte kosten ook terugverdient.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
ICBC1,38%
Zwitserleven1,35%
LeasePlan Bank1,31%
Argenta1,3%
MoneYou1,3%
Nationale Ned.1,3%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Sygma Finance6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet