A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
NIEUWS, BLOG & FORUM
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Nieuws
Overzicht nieuwsberichten
Blog
Alle blogberichten
Forum
Laatste reacties
HomeFinance Blog
Het Homefinance Blog is een plek waar verschillende bloggers hun persoonlijke visie op allerlei geldgerelateerde onderwerpen beschrijven. Waar jij, als lezer, naar hartenlust kunt reageren op die visie. Heb je vragen of tips voor leuke onderwerpen? Laat het ons weten via een reactie op een bericht of door een email te sturen naar info@homefinance.nl. Wij hopen dat je de blogberichten met veel plezier leest en regelmatig terugkeert om te zien wat we te vertellen hebben.

ABN AMRO VolksbankJos Koetsdatum: 30-03-2015
De Politieke Partij SP vindt dat de ABN AMRO een echte volksbank moet worden die in handen van de staat blijft. Met een normaal beleid en normale salarissen. Jos Koets vindt het niet eens zo'n gek idee.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 2)Jos Koetsdatum: 27-03-2015
In deel 2 over de minimale hypotheekrenteaftrek legt Jos Koets uit dat hoe hoger de rente, des te hoger en langer er hypotheekrenteaftrek is. Vooral bij annuiteiten en lineaire hypotheken loopt dit verschil flink op.
Minimale hypotheekrenteaftrek (deel 1)Jos Koetsdatum: 25-03-2015
Sinds 2013 moet elke nieuwe hypotheek bij startende huizenkopers volledig afgelost worden in 30 jaar. Jos Koets vindt dat daardoor de hypotheekrenteftrek vaak al na 23 jaar eindigt. Hij legt dat in deze blog uit.
Bonusje afschaffenJos Koetsdatum: 20-03-2015
Europa zucht nog altijd onder de perikelen van de economische crises. Nog steeds zijn er massa-ontslagen. Maar ondertussen beginnen de hoge heren alweer hun bonussen te verhogen. Jos Koets pleit voor een volledig verbod op bonussen.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 4)Jos Koetsdatum: 19-03-2015
In dit laatste deel in een reeks blogs over de maximale hypotheek kijkt Jos Koets nog eens terug op de veranderingen van de maximale hypotheek. Daardoor kunnen veel mensen die enkele jaren een verantwoorde hypotheek afsloten, nu overgekrediteerd zijn.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 3)Jos Koetsdatum: 17-03-2015
In het derde deel van een reeks blogs over de maximale hypotheek verbaast Jos Koets zich dat de maximale hypotheek bij een annuiteiten en lineaire hypotheek evenhoog zijn. Terwijl de maandlasten van deze hypotheekvormen behoorlijk verschillen.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 2)Jos Koetsdatum: 13-03-2015
De maximale hypotheek bij een kortlopende hypotheekrente ligt flink lager dan bij een hypotheekrente voor 10 jaar vast. Er wordt dan als het ware met een veiligheidsmarge voor rentestijgingen gerekend.
Hypotheekshop komt op voor huizenbezittersJos Koetsdatum: 11-03-2015
De Hypotheekshop deed een publieke oproep aan de belastingdienst om de gegevens over de hypotheekrenteaftrek van klanten aan adviseurs ter beschikking te stellen. Jos Koets dacht aan een vervroegde 1 april grap.
Gevaarlijke maximale hypotheek (deel 1)Jos Koetsdatum: 10-03-2015
Variabel inkomen zoals overwerk, onregelmatigheidstoeslag of provisie wordt soms al snel als vast inkomen meegenomen. Dit kan al snel tot problemen leiden als het variabel inkomen ineens wegvalt.
Oppassen met hybride hypotheekJos Koetsdatum: 04-03-2015
Wie een hybride hypotheek heeft en daarbij voor de eindaflossing niet belegt maar spaart, moet oppassen bij renteherzieningen. Als de verleningsrente namelijk lager ligt, kan het eindkapitaal niet behaald worden.
Restschuldhypotheek op eigen risicoAnneke Ranzatodatum: 02-03-2015
ABN AMRO biedt sinds kort iedereen de mogelijkheid om een restschuld bij een nieuwe hypotheek te financieren. Alleen de voorwaarden zijn wel meer in het voordeel van de bank dan van de klant.
Boetevrij verkopenJos Koetsdatum: 02-03-2015
Jos Koets behandelt vandaag de mogelijkheid om boetevrij af te lossen door je verkochte woning terug te kopen. Hij snapt dat banken dit niet leuk vinden, maar heeft ook weinig zin om alle voorgaande adressen op te vragen.
Rabobank ziet forse stijging hypotheekrenteJos Koetsdatum: 24-02-2015
Volgens topman Bruggink van de Rabobank zal de hypotheekrente de komende jaren flink gaan stijgen. Jos Koets denkt dat de Rabobank eigenlijk helemaal niet meer zo op nieuwe hypotheken zit te wachten.
Crowdfunding alternatief voor spaargeld?Anneke Ranzatodatum: 19-02-2015
In deze tijden waarin de spaarrentes tot op een belachelijk laag niveau zijn gezakt, bekijkt Anneke de mogelijkheden om te gaan sparen middels crowdfunding. Misschien niet eens zo'n gek idee.
Griekenland is "stapelaar".Jos Koetsdatum: 19-02-2015
Volgens Jos Koets lijkt Griekenland op een huishouden dat meer uitgeeft dan er aan inkomen binnenkomt. En dit tekort financiert door telkens hogere schulden af te sluiten: stapelaars.
Box 1 verzekering: uitkering belast?Jos Koetsdatum: 18-02-2015
Als een hypotheek wordt omgezet waarbij een box 1 woekerpolis wordt beeindigd, moet er soms belasting over de ontvangen rente betaald worden. Jos vindt dat hier eens een einde aan moet komen.
Hypotheekrente vastzettenJos Koetsdatum: 16-02-2015
Als uw hypotheekrente opnieuw vastgezet wordt (renteherziening) dan kan het vooral bij hypotheken zonder NHG lonen om te bekijken of er een extra lage hypotheekrente mogelijk is.
Spaar(rente)hypotheek (deel 4)Jos Koetsdatum: 13-02-2015
In het vierde deel van de serie blogs over de spaarhypotheek berekent Jos Koets de gevolgen van renteherzieningen. Het is raadzaam om goed te kijken wat er gebeurt na de renteherziening.
Geld naar aandeelhouders of polishouders?Anneke Ranzatodatum: 13-02-2015
Verzekeraar Nationale Nederlanden gaat dividend uitkeren aan alle aandeelhouders. De helft van de winst wordt daarmee verdeeld. En Anneke maar denken dat verzekeraars geen geld hebben om het woekerpolisprobleem netjes op te lossen.
Geld toe van overheid bij je studieschuld?Anneke Ranzatodatum: 12-02-2015
Anneke heeft zich vandaag verdiept in het nieuwe studievoorschot. Precies op de dag dat de 5-jaars kapitaalmarktrente onder de 0% is gedaald. Dan kunnen er rare dingen opvallen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13ga naar de volgende paginaga naar de laatste pagina
Hoogste spaarrente
sparen zonder voorwaarden
LeasePlan Bank1,61%
Knab1,55%
ICBC1,53%
Argenta1,5%
MoneYou1,5%
Nationale Ned.1,5%
Volledig overzicht spaarrekeningen
Top 5 doorlopend krediet
uitgaande van € 10.000 leenbedrag
Freo5,6%
Kruidvat5,6%
Directa5,8%
DEFAM6,3%
Nationale Ned.6,3%
Volledig overzicht doorlopend krediet