Search
Close this search box.

Laten beleggen vergelijken? De beleggings check

Geld laten beleggen: vraag gratis brochures aan

Beleggen kan een uitstekende manier zijn om je geld te laten groeien, maar het kan ook complex en tijdrovend zijn. Daarom kiezen veel mensen voor laten beleggen: een optie waarbij je inleg automatisch belegd wordt op basis van een profiel dat je zelf kiest of samen met de aanbieder vaststelt. Het is uiterst simpel en toegankelijk voor iedereen. Wanneer je besluit om je geld te laten beleggen, is het kiezen van de juiste beleggingsdienst een belangrijke stap. Er zijn verschillende diensten en bedrijven die aanbieden om je geld voor je te beleggen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Maar welke opties om te laten beleggen heb je en welke aanbieders zijn er? Laten beleggen vergelijken loont!

Geld laten beleggen? Kies slim!

Zo kies je de beste aanbieder

Laten beleggen betekent dat je het kopen van aandelen of fondsen uitbesteedt. Je inleg wordt volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je samen met de aanbieder vaststelt of zelf kiest. Dit kan een uitstekende optie zijn voor jou als je wel wil beleggen, maar niet de tijd of expertise hebt om zelf de markt te volgen.

De aanbieder stelt eerst je profiel vast, of je kunt zelf je profiel kiezen. De aanbieder wil weten welk risico bij je past en wat je financiële doel is. Het kan zijn dat je uit een aantal voorbeelden kunt kiezen, zogenaamde modelportefeuilles. Vervolgens gaat een algoritme aan de slag met je inleg, op basis van jouw keuzes​1​.

Het voordeel van laten beleggen is dat je het risico zelf in de hand hebt. Hoewel het op de lange termijn minder rendement kan opleveren dan zelf beleggen, ligt het risico ook veel lager. Bovendien zijn de kosten vaak beperkt, omdat er wordt belegd door een robot. Dit maakt laten beleggen een aantrekkelijke optie voor mensen die gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, of die een alternatief zoeken voor sparen.

Wil je meer leren over beleggen, bekijk dan ons aanbod aan informatie over beleggen en doe er je voordeel mee!

Wat andere beleggers ons vroegen

Belangrijk bij jouw beleggingskeuze

Laten beleggen betekent dat je het kopen van aandelen of fondsen uitbesteedt. Je inleg wordt volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je zelf kiest of samen met de aanbieder vaststelt. Dit kan een uitstekende optie zijn voor mensen die willen beleggen, maar niet de tijd of expertise hebben om zelf de markt te volgen,

Aanbieders rekenen een vaste vergoeding per jaar, de zogenaamde beheerkosten. Meestal is dat een percentage van je belegde vermogen, bijvoorbeeld 1%. Als je laat beleggen in fondsen, dan kunnen er nog bijkomende fondskosten zijn. Elke aanbieder berekent de kosten anders. Gelukkig hebben we een handige tool om aanbieders voor laten beleggen te vergelijken. Doe er je voordeel mee!

Bij zelf beleggen maak je zelf alle beslissingen over je beleggingen, terwijl bij laten beleggen een aanbieder deze beslissingen voor je neemt op basis van je risicoprofiel en financiële doelen. Laten beleggen kan minder rendement opleveren dan zelf beleggen, maar het risico is ook lager en het is minder tijdrovend. Wil je zelf beleggen? Vergelijk brokers via onze tool!

CompareAllBrokers.com is een uitgebreide vergelijkingswebsite voor het vergelijken van online brokers en tevens onze partner op beleggingsgebied. We zijn de samenwerking met CompareAllBrokers.com aangegaan om jou beter te kunnen voorzien van informatie over alle financiële zaken, waaronder beleggen. 

Via bovenstaande vergelijker kun je eenvoudig een geschikte en Europees gereguleerde broker vinden welke perfect aansluit bij jouw beleggingswensen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek