HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Laten beleggen vergelijken? De beleggings check

Geld laten beleggen: vraag gratis brochures aan

Beleggen kan een uitstekende manier zijn om je geld te laten groeien, maar het kan ook complex en tijdrovend zijn. Daarom kiezen veel mensen voor laten beleggen: een optie waarbij je inleg automatisch belegd wordt op basis van een profiel dat je zelf kiest of samen met de aanbieder vaststelt. Het is uiterst simpel en toegankelijk voor iedereen. Wanneer je besluit om je geld te laten beleggen, is het kiezen van de juiste beleggingsdienst een belangrijke stap. Er zijn verschillende diensten en bedrijven die aanbieden om je geld voor je te beleggen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Maar welke opties om te laten beleggen heb je en welke aanbieders zijn er? Laten beleggen vergelijken loont!

Geld laten beleggen? Kies slim!

Zo kies je de beste aanbieder

Laten beleggen betekent dat je het kopen van aandelen of fondsen uitbesteedt. Je inleg wordt volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je samen met de aanbieder vaststelt of zelf kiest. Dit kan een uitstekende optie zijn voor jou als je wel wil beleggen, maar niet de tijd of expertise hebt om zelf de markt te volgen.

De aanbieder stelt eerst je profiel vast, of je kunt zelf je profiel kiezen. De aanbieder wil weten welk risico bij je past en wat je financiële doel is. Het kan zijn dat je uit een aantal voorbeelden kunt kiezen, zogenaamde modelportefeuilles. Vervolgens gaat een algoritme aan de slag met je inleg, op basis van jouw keuzes​1​.

Het voordeel van laten beleggen is dat je het risico zelf in de hand hebt. Hoewel het op de lange termijn minder rendement kan opleveren dan zelf beleggen, ligt het risico ook veel lager. Bovendien zijn de kosten vaak beperkt, omdat er wordt belegd door een robot. Dit maakt laten beleggen een aantrekkelijke optie voor mensen die gericht vermogen willen opbouwen voor een specifiek doel, of die een alternatief zoeken voor sparen.

Wil je meer leren over beleggen, bekijk dan ons aanbod aan informatie over beleggen en doe er je voordeel mee!

Wat andere beleggers ons vroegen

Belangrijk bij jouw beleggingskeuze

Laten beleggen betekent dat je het kopen van aandelen of fondsen uitbesteedt. Je inleg wordt volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je zelf kiest of samen met de aanbieder vaststelt. Dit kan een uitstekende optie zijn voor mensen die willen beleggen, maar niet de tijd of expertise hebben om zelf de markt te volgen,

Aanbieders rekenen een vaste vergoeding per jaar, de zogenaamde beheerkosten. Meestal is dat een percentage van je belegde vermogen, bijvoorbeeld 1%. Als je laat beleggen in fondsen, dan kunnen er nog bijkomende fondskosten zijn. Elke aanbieder berekent de kosten anders. Gelukkig hebben we een handige tool om aanbieders voor laten beleggen te vergelijken. Doe er je voordeel mee!

Bij zelf beleggen maak je zelf alle beslissingen over je beleggingen, terwijl bij laten beleggen een aanbieder deze beslissingen voor je neemt op basis van je risicoprofiel en financiële doelen. Laten beleggen kan minder rendement opleveren dan zelf beleggen, maar het risico is ook lager en het is minder tijdrovend. Wil je zelf beleggen? Vergelijk brokers via onze tool!

CompareAllBrokers.com is een uitgebreide vergelijkingswebsite voor het vergelijken van online brokers en tevens onze partner op beleggingsgebied. We zijn de samenwerking met CompareAllBrokers.com aangegaan om jou beter te kunnen voorzien van informatie over alle financiële zaken, waaronder beleggen. 

Via bovenstaande vergelijker kun je eenvoudig een geschikte en Europees gereguleerde broker vinden welke perfect aansluit bij jouw beleggingswensen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Vrijblijvend hypotheek aanvragen