Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

AEX breekt record, beleggen in Heineken lonend

In een recente ontwikkeling op de Amsterdamse aandelenmarkt heeft de AEX-index een bescheiden stijging doorgemaakt, wat heeft geresulteerd in een nieuw recordniveau. De schijnwerper was voornamelijk gericht op Heineken, dat de lijst van grote spelers op het Damrak aanvoerde. Ondanks de algemene positieve stemming, moesten de toonaangevende chipproducenten Besi, ASMI, en ASML enige terrein prijsgeven na de winsten die zij de voorgaande donderdag hadden geboekt.

Met een stijging van 0,1% sloot de AEX op 876,34 punten, voortbouwend op de aanzienlijke winst van 1,7% de dag ervoor. De MidKap-index volgde dit patroon met eveneens een toename van 0,1%, wat resulteerde in een stand van 920,98 punten. Terwijl de DAX in Frankfurt een lichte stijging van 0,2% noteerde en de FTSE in Londen 0,6% hoger sloot, zag de CAC40 in Parijs een daling van 0,3%.

In het bijzonder viel Heineken op met een koerswinst van 2,4%, direct gevolgd door Unilever, dat 1,8% in beurswaarde won. Daarentegen ondervonden Besi, ASML, en ASMI verliezen tot wel 2,1%. Philips en Randstad bevonden zich ook onder de achterblijvers in de AEX, met respectievelijk een daling van 1,3% en 1,8%.

In een ander positief bericht steeg KPN met 1,1% na de goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de overname van Youfone. Deze goedkeuring benadrukt dat de overname naar verwachting geen negatieve invloed zal hebben op de concurrentie. KPN had aangekondigd Youfone’s Nederlandse activiteiten over te nemen voor ongeveer 200 miljoen euro.

Binnen de MidKap-index blonk flitshandelaar Flow Traders uit met een winst van bijna 3%. Andere noemenswaardige prestaties kwamen van Basic-Fit en Signify, met stijgingen tot 2,5%. Aan de andere kant stond Just Eat Takeaway als hekkensluiter genoteerd met een daling van 3,4%, terwijl Eurocommercial Properties een lichte daling van 0,3% liet optekenen na de publicatie van hun jaarcijfers.

In Londen trok Phoenix Group de aandacht met een indrukwekkende winst van meer dan 8%, dankzij positief ontvangen handelsberichten van de Britse levens- en pensioenverzekeraar.

Wat betreft de valuta- en grondstoffenmarkten, de euro stond tegenover de dollar op 1,0808, een lichte daling ten opzichte van de voorgaande dag. De prijs voor een vat Amerikaanse olie daalde met 0,4% naar 80,72 dollar, terwijl Brentolie eveneens 0,4% goedkoper werd, genoteerd op 85,48 dollar per vat.

Deze bewegingen op de financiële markten weerspiegelen de dynamiek en de fluctuaties die kenmerkend zijn voor onze huidige economische omstandigheden, waarbij beleggers voortdurend op zoek zijn naar kansen te midden van de voortdurende veranderingen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek