HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

SNS zakelijke hypotheek rente: actuele tarieven en voorwaarden

Ontdek hier de actuele tarieven en voorwaarden voor uw SNS zakelijke hypotheek rente. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van de opbouw van de tarieven, bijbehorende voorwaarden en een vergelijking met andere aanbieders.

Wat is de SNS zakelijke hypotheek en voor wie is deze bedoeld?

De SNS zakelijke hypotheek is een financieringsoplossing van SNS Bank, specifiek bedoeld voor ondernemers die zakelijk vastgoed willen aankopen, verbouwen of herfinancieren. Dit aanbod stelt bedrijven in staat om hun vastgoedbehoeften te realiseren, waarbij de sns zakelijke hypotheek rente een belangrijke factor is in de totale financieringskosten. Deze hypotheek richt zich voornamelijk op zzp’ers, kleine ondernemers en mkb-bedrijven. De geschiktheid hiervoor is vergelijkbaar met de doelgroep voor SNS’s andere zakelijke producten; zo is de SNS Zakenrekening geschikt voor MKB en bedrijven met maximaal 10 werknemers, en de SNS ZZP Rekening is ideaal voor eenmanszaken of BV’s met één eigenaar en zzp’ers. Bedrijven met meer dan 49 werknemers vallen veelal buiten de reikwijdte van SNS’s standaard zakelijke dienstverlening, wat ook kan gelden voor de zakelijke hypotheek.

Welke rentepercentages biedt SNS voor zakelijke hypotheken?

SNS publiceert geen vaste rentepercentages voor haar zakelijke hypotheken; de sns zakelijke hypotheek rente wordt altijd individueel vastgesteld op basis van de specifieke situatie van de ondernemer en het onderpand. Zo biedt de SNS Bedrijfshypotheek financiering tot 90% van de marktwaarde, mits het een duurzaam pand (energielabel C of beter) betreft. Voor een nauwkeurige en actuele indicatie van de tarieven en bijbehorende voorwaarden is het essentieel om contact op te nemen met de SNS Bank voor een persoonlijk hypotheekadvies.

Hoe worden de rentetarieven van SNS zakelijke hypotheken opgebouwd?

De sns zakelijke hypotheek rente wordt niet met vaste percentages gepubliceerd, maar altijd individueel opgebouwd op basis van de specifieke situatie van de ondernemer en het onderpand. Deze rentetarieven worden bepaald door een combinatie van factoren. Allereerst is het risicoprofiel van de aankoop en de onderneming zelf van invloed, waarbij de financiële gezondheid, stabiliteit en winstgevendheid van het bedrijf zwaar meewegen. Een belangrijke factor is ook de hoogte van de lening in verhouding tot de marktwaarde van het vastgoed (de Loan-to-Value); een hogere risicoklasse leidt doorgaans tot een hogere rente. Daarnaast speelt de gekozen rentevaste periode een rol: een langere periode betekent meestal een hogere rente, terwijl een kortere looptijd vaak een lager tarief met zich meebrengt. Het basistarief dat SNS Bank hanteert, is gebaseerd op de internationale geld- en kapitaalmarkt. Ook de verhuurstatus van het pand en de positie van het hypotheekrecht zijn elementen die de uiteindelijke sns zakelijke hypotheek rente beïnvloeden.

Welke kosten en voorwaarden beïnvloeden de totale hypotheekrente bij SNS?

De totale sns zakelijke hypotheek rente bij SNS Bank wordt beïnvloed door een combinatie van factoren en bijkomende kosten. Naast het individueel vastgestelde risicoprofiel van de onderneming en het onderpand, de Loan-to-Value (hoogte van de lening in verhouding tot de marktwaarde), de gekozen rentevaste periode, en het basistarief gebaseerd op de geld- en kapitaalmarkt, spelen specifieke voorwaarden en kosten een cruciale rol. Zo kan een rentekorting van 0,25% van toepassing zijn als de ondernemer een SNS betaalrekening gebruikt voor inkomen en dagelijkse boodschappen, bekend als het SNS Combinatievoordeel. Verder biedt SNS de mogelijkheid tot een lagere hypotheekrente bij de verduurzaming van het pand of bij de aanwezigheid van overwaarde. Echter, specifieke producttypes zoals een recreatiehypotheek of de SNS Rendementhypotheek kunnen een hogere rente met zich meebrengen dan een reguliere hypotheek. Bij tussentijds oversluiten van de sns zakelijke hypotheek rente kan een rentemiddelingsopslag van 0,2% worden gerekend, naast een eventuele boete bij vervroegde aflossing. Hoewel de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een eenmalige premie van 0,40% van de hypotheeksom met zich meebrengt in 2025, kan dit leiden tot een rentevoordeel van maximaal 1%, wat de effectieve kosten significant verlaagt. Ook een passeerrente tegen opslag kan de totale financieringslast beïnvloeden.

Hoe verloopt het aanvraagproces voor een SNS zakelijke hypotheek?

Het aanvraagproces voor een SNS zakelijke hypotheek verloopt gestructureerd en begint altijd met een persoonlijk advies om uw specifieke situatie in kaart te brengen. SNS Bank heeft hiervoor een duidelijk stappenplan voor hypotheekaanvraag en biedt stapsgewijze begeleiding aan, waarbij het hele proces vaak via een online aanvraagproces kan plaatsvinden, ondersteund door online informatie. De cruciale stappen omvatten doorgaans:
  • Adviesgesprek: Het proces start met een (vrijblijvend) adviesgesprek, waarin uw financieringsbehoefte en mogelijkheden worden besproken. SNS Bank verstrekt geen persoonlijk advies via hun algemene hypotheekinformatie, wat de rol van een adviseur benadrukt.
  • Aanvraag en documentatie: Vervolgens vult u het aanvraagformulier in en levert u de benodigde documenten aan. Dit omvat belangrijke financiële informatie over uw onderneming, een ondernemingsplan en voor ZZP’ers een goede administratie. Ook kan SNS Bank een polisblad en recent rekeningafschrift opvragen. Voor zzp’ers en kleine ondernemers geldt vaak een vereiste van minimaal 1 jaar ondernemerschap.
  • Beoordeling: SNS Bank beoordeelt uw aanvraag op basis van het risicoprofiel van de onderneming en het onderpand, inclusief een kredietwaardigheid check.
  • Offerte en acceptatie: Bij een positieve beoordeling ontvangt u een gepersonaliseerde offerte met de voor u geldende sns zakelijke hypotheek rente en voorwaarden. Denk hierbij aan de “Algemene voorwaarden voor zakelijke financieringen – februari 2020”.
  • Definitieve afronding: Na uw akkoord wordt de hypotheek definitief geregeld, inclusief de notariële afhandeling.
De totale doorlooptijd van een zakelijke hypotheekaanvraag kan variëren, maar duurt gemiddeld vier tot acht weken. Deze termijn kan korter zijn dan vier weken, maar ook langer uitvallen, met name bij complexe aanvragen of zelfstandig ondernemerschap door de aanvullende financiële factoren die getoetst moeten worden. SNS Bank voorziet online ook in informatie over het afsluiten van een hypotheek.

Welke aanvullende voordelen en services biedt SNS bij zakelijke hypotheken?

Bij zakelijke hypotheken onderscheidt SNS Bank zich door een reeks aanvullende voordelen en services die gericht zijn op persoonlijk contact en digitaal gemak. Klanten profiteren van een persoonlijk hypotheekadvies, dat beschikbaar is via een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek in de bijna 200 SNS Winkels of via beeldbellen. Deze persoonlijke aanpak wordt verder versterkt door de toewijzing van een vaste contactpersoon, die de ondernemer begeleidt met financiële coaching en inzicht, en de consistent erkende ‘beste klantenservice’ van SNS. Voor digitale ondersteuning biedt SNS toegang tot Mijn SNS Zakelijk, een platform voor online bankieren waarmee onder andere geld eenvoudig naar de lening kan worden overgemaakt. Daarnaast biedt SNS Bank naast de zakelijke hypotheek ook de mogelijkheid tot een zakelijke spaarrekening, mits er een zakelijke betaalrekening bij SNS wordt aangehouden, en bemiddelt zij in MKB- en ZZP-verzekeringen via Nationale-Nederlanden. Hoewel de sns zakelijke hypotheek rente reeds voordelen kan bieden bij verduurzaming van het pand en via het SNS Combinatievoordeel, richt de bank zich ook actief op ondersteuning bij huisverduurzaming.

Hoe vergelijkt de SNS zakelijke hypotheek rente zich met andere aanbieders?

De sns zakelijke hypotheek rente vergelijkt zich niet met vaste, algemeen gepubliceerde tarieven van andere aanbieders, maar wordt altijd individueel vastgesteld op basis van de specifieke situatie van de ondernemer en het onderpand, wat een directe algemene vergelijking bemoeilijkt. Terwijl SNS Bank streeft naar het aanbieden van een scherpe rente in het hypotheekaanbod voor zakelijk vastgoed, variëren de rentetarieven in de markt breed per geldverstrekker, type onderpand en risicoprofiel. Zo hanteren niet-bancaire zakelijke hypotheekaanbieders doorgaans hogere rentes, al bieden zij vaak soepelere voorwaarden, waarbij het renteverschil met banken momenteel vaak slechts 1% bedraagt, voorheen aanzienlijk hoger. Een zakelijke hypotheeknemer die een bedrijfspand voor eigen gebruik aankoopt, kan een gunstig zakelijk rentetarief verwachten, terwijl de aankoop van een bedrijfspand als belegging of voor verhuur doorgaans een iets hoger zakelijk rentetarief met zich meebrengt. Over het algemeen varieert de zakelijke hypotheekrente, bijvoorbeeld voor een zakelijk pand voor eigen gebruik, tussen de 2,7% en 7%, waarbij een onafhankelijk adviseur cruciaal is om alle voorwaarden, premies, rentes en overige kosten van verschillende aanbieders zorgvuldig te vergelijken en zo het meest passende aanbod te vinden.

Hypotheek berekenen voor zzp’ers: wat zijn de mogelijkheden?

Voor zzp’ers is het berekenen van een hypotheek primair gebaseerd op hun inkomen uit onderneming en een grondige financiële analyse. Hoewel banken het inkomen van ondernemers van oudsher als minder zeker beschouwen dan dat van werknemers in loondienst, zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden om als zzp’er een hypotheek af te sluiten en de sns zakelijke hypotheek rente en die van andere aanbieders te berekenen. De hoogte van de maximale hypotheek wordt doorgaans vastgesteld aan de hand van het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar, waarbij de nettowinst (omzet minus zakelijke kosten) van deze periodes als basis dient. De mogelijkheden voor zzp’ers zijn de laatste jaren sterk verbeterd en omvatten onder meer: Inkomenstoetsing: De meeste geldverstrekkers kijken naar de nettowinst van de afgelopen twee of drie jaar. Sommige accepteren zelfs een kortere periode, waarbij een startende zzp’er soms al na minimaal 1 jaar ondernemerschap in aanmerking kan komen, mits de administratie op orde is en er een positieve prognose voor het komende jaar is. Aanvullend inkomen: Ook neveninkomsten en het inkomen van een eventuele partner worden meegenomen in de berekening van de hypotheekmogelijkheden. Nationale Hypotheek Garantie (NHG): Voor zzp’ers die voldoen aan de voorwaarden (waaronder vaak minimaal 12 maanden actief ondernemerschap), biedt een NHG-hypotheek een vangnet bij tijdelijke betalingsproblemen en kan dit leiden tot een lagere hypotheekrente, vergelijkbaar met de voordelen van NHG die ook van toepassing kunnen zijn op de sns zakelijke hypotheek rente voor zakelijk vastgoed. Gespecialiseerd advies: Gezien de specifieke hypotheekregels die verschillen voor ondernemers/zzp’ers, is het essentieel om contact op te nemen met de SNS Bank voor een persoonlijk hypotheekadvies of een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur kan een optimaal hypotheekaanbod beoordelen op basis van jaarverslagen, prognoses en IB-aangiftes, en heeft kennis van de specifieke eisen van diverse banken, verzekeraars en specialisten. Zij kunnen de verschillende hypotheekopties voor u in kaart brengen. Het is verstandig om niet direct de maximale hypotheek te nemen, aangezien de inkomsten van een zzp’er kunnen fluctueren. Voor een gedetailleerde berekening en om uw persoonlijke mogelijkheden te verkennen, kunt u een zzp hypotheek berekening starten bij een adviseur.

Hypotheek rente ABN AMRO: actuele tarieven en voorwaarden

De actuele hypotheekrente van ABN AMRO, samen met de bijbehorende voorwaarden, is afhankelijk van factoren zoals de gekozen rentevaste periode, de Loan-to-Value (verhouding tussen lening en marktwaarde van de woning) en de aanwezigheid van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hieronder vindt u een overzicht van de ABN AMRO Woning hypotheekrente per 04-04-2025:
Rentevaste periode NHG 60% van marktwaarde 80% van marktwaarde 100% van marktwaarde
Variabel 4,13% 4,17% 4,26% 4,56%
1 jaar 3,70% 3,77% 3,85% 3,91%
5 jaar 3,78% 3,92% 3,95% 4,00%
10 jaar 4,00% 4,20% 4,25% 4,34%
20 jaar 4,57% 4,60% 4,70% 4,82%
Voorwaarden die de rente verder beïnvloeden, omvatten een rentekorting voor woningen met Energielabel A, zoals de ABN AMRO Energielabel A hypotheek die gunstigere tarieven biedt. Een belangrijke service is de rentebedenktijd, waarbij klanten binnen de laatste twee jaar van hun rentevaste periode (van 2, 3, 7, 12 en 17 jaar) kosteloos een nieuwe rentevaste periode kunnen kiezen. Verder profiteert u bij ABN AMRO, net als bij SNS Bank, van verlaagde Kadasterkosten voor de digitale inschrijving van de hypotheekakte via het KIK-systeem, welke in 2025 € 103,50 bedragen. Voor een compleet overzicht van alle actuele rentetarieven en voorwaarden van ABN AMRO Hypotheken, bezoek onze ABN AMRO rentepagina.

Hypotheek rente Aegon: overzicht van rentetarieven en voorwaarden

Aegon biedt een scala aan hypotheekoplossingen met bijbehorende rentetarieven en voorwaarden, die afhankelijk zijn van de gekozen rentevaste periode en de verhouding tussen lening en marktwaarde (Loan-to-Value). De hypotheekrentes van Aegon worden frequent bijgewerkt en zijn beschikbaar voor diverse hypotheekvormen, passend bij verschillende financieringsbehoeften. Overzicht van actuele Aegon annuïtaire hypotheek rentetarieven per 04-04-2025:
Rentevaste periode NHG 60% van marktwaarde 80% van marktwaarde 100% van marktwaarde
Variabel 3,99% 4,02% 4,14% 4,46%
1 jaar 4,09% 4,16% 4,19% 4,60%
5 jaar 3,79% 3,87% 3,92% 4,29%
10 jaar 3,84% 3,93% 3,98% 4,30%
30 jaar 4,21% 4,24% 4,26% 4,62%
Aegon biedt diverse hypotheekvormen aan, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek. De maximale hypotheek bij Aegon is onder meer afhankelijk van de waarde van het onderpand en het bruto maandinkomen. Voor een persoonlijk advies en de meest actuele tarieven voor uw specifieke situatie, bezoek onze Aegon rentepagina.

Veelgestelde vragen over SNS zakelijke hypotheek rente

Waarom kiezen voor HomeFinance als uw adviseur bij SNS zakelijke hypotheken?

Kiezen voor HomeFinance als uw adviseur bij SNS zakelijke hypotheken biedt u het voordeel van onafhankelijkheid en gespecialiseerde kennis, cruciaal voor het vinden van de beste voorwaarden voor uw sns zakelijke hypotheek rente. Als onafhankelijke partij vergelijkt HomeFinance niet alleen de specifieke SNS Bedrijfshypotheek met de vele beschikbare opties in de markt, maar verdiept zich ook in de complexe financiële situatie van ondernemers, zoals zzp’ers en het MKB, om maatwerkadvies te leveren. Dit omvat een diepgaande kennis van ondernemersfinanciën, waarbij de analyse van uw bedrijfsvoering, jaarverslagen en prognoses centraal staat om het meest passende aanbod te beoordelen. Bovendien hebben onze adviseurs actuele kennis van de laatste belastingregels en de specifieke eisen van diverse geldverstrekkers, wat zorgt voor een weloverwogen en optimaal hypotheekaanbod dat verder kijkt dan enkel de rentepercentages. Wij helpen u het gehele aanvraagproces te stroomlijnen en te navigeren door de complexiteit, van het vergelijken van aanbieders tot het afstemmen van de financiering op uw unieke ondernemerssituatie.

Door onze homefinance auteur

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Sparen
Trade Republic2,78%
Openbank 2,50%
Scalable Capital2,50%
Banca Progetto2,45%
MeDirect2,32%
Nieuws