Search
Close this search box.

Om uw ING Hypotheek te berekenen kunt u de onderstaande ING mortgage calculator gebruiken:

Hoeveel kan ik maximaal lenen bij ING voor een hypotheek?

Bij ING kunt u maximaal lenen voor een hypotheek afhankelijk van uw inkomen, de waarde van het huis en de actuele rentetarieven. ING gebruikt hiervoor de Hypotheek berekenen-tool, waarmee u een proefberekening kunt maken. Voor een annuïteitenhypotheek of aflossingsvrije hypotheek kunt u doorgaans tot 100% van de waarde van het huis lenen, mits uw inkomen dit toelaat. Stel dat uw jaarlijks bruto inkomen € 50.000 is en de woningwaarde € 300.000, kunt u mogelijk een hypotheek van ongeveer € 250.000 krijgen. Voor een precieze berekening kunt u altijd de hypotheekcalculator van ING raadplegen of een afspraak maken met een hypotheekadviseur.

Hoeveel kan ik lenen met een tweede hypotheek bij ING?

Het bedrag dat u kunt lenen met een tweede hypotheek bij ING hangt af van verschillende factoren, zoals de waarde van uw huis, uw inkomen en uw huidige financiële verplichtingen. ING gebruikt een hypotheek calculator waarmee u een proefberekening kunt maken. Hiermee krijgt u een indicatie van de maximale lening die u kunt krijgen. Stel, uw huis is €400.000 waard en uw huidige hypotheekschuld bedraagt €250.000. Dan kunt u, afhankelijk van uw inkomen en andere verplichtingen, mogelijk een tweede hypotheek krijgen ter waarde van maximaal 85% van de marktwaarde van uw huis, minus uw huidige hypotheekschuld. Dit betekent dat u een tweede hypotheek kunt krijgen van ongeveer €90.000. Let op, dit is slechts een indicatie; voor een nauwkeurige berekening kunt u het beste contact opnemen met ING of hun hypotheeklening calculator gebruiken. Vergeet ook niet dat ING verschillende hypotheekvormen aanbiedt, zoals de aflossingsvrije hypotheek en de annuïteitenhypotheek, die uw maandelijkse lasten kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de maandelijkse hypotheeklasten voor een ING hypotheek?

De maandelijkse hypotheeklasten voor een ING hypotheek hangen af van het geleende bedrag, de hypotheekvorm en de actuele rente.

Bijvoorbeeld, voor een annuïteitenhypotheek van €250.000 met een looptijd van 30 jaar en een rente van 2,5%, bedraagt de maandelijkse aflossing en rente ongeveer €987. ING biedt een hypotheek calculator aan op hun website waarmee u een proefberekening kunt maken.

Daarnaast kunnen variabelen zoals de hypotheekvorm (annuïteitenhypotheek, aflossingsvrije hypotheek), de looptijd van de lening en de persoonlijke situatie (zoals bij ZZP’ers) invloed hebben op de maandelijkse lasten. Het is verstandig eigen geld in te brengen, bijvoorbeeld 10% van de koopsom, omdat het de maandelijkse lasten kan verlagen en de kans op hypotheekverlening vergroot.

Beschikbare rekenhulp op ING’s website vereist dat u gegevens invoert zoals inkomen, huidige schulden en gewenste looptijd om een nauwkeurige schatting van de maandlasten te verkrijgen. De actuele rentepercentages kunnen variëren en zijn te vinden op de website van ING onder het gedeelte hypotheekrente.

Hoeveel kan ik lenen als ZZP’er met een hypotheek bij ING?

Als ZZP’er kunt u bij ING een hypotheek afsluiten waarvan de maximale leencapaciteit afhankelijk is van verschillende factoren zoals uw jaarinkomen, de gewerkte jaren als zelfstandige, en uw persoonlijke financiële situatie. Meestal vereist ING dat ZZP’ers minstens drie jaar actief zijn als zelfstandige, waarbij zij gebruik maken van de omzet en winstgegevens uit de afgelopen drie jaar om uw leencapaciteit te bepalen.

Stel, u heeft in de laatste drie jaren een gemiddelde nettowinst van €40.000 per jaar. Daarnaast speelt uw schuldenlast een rol, evenals uw woonlasten en eventuele andere financiële verplichtingen. Op basis van deze gegevens kunt u via de ING hypotheekcalculator een nauwkeurige inschatting maken van hoeveel u kunt lenen. Daarmee wordt rekening gehouden met huidige rentetarieven voor verschillende hypotheekvormen zoals aflossingsvrije of annuïteitenhypotheek.

Een concreet voorbeeld: stel, een gemiddelde ZZP’er heeft een jaarinkomen van €40.000 en geen andere schulden. Bij een rentepercentage van 2,5% en een maximale loan-to-income ratio van ongeveer 4,5, zou deze persoon bij benadering tot €180.000 kunnen lenen. Dit kan variëren afhankelijk van persoonlijke omstandigheden en actuele rentestanden. Voor een exacte berekening kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met onze hypotheekadviseurs.

Wat is de actuele rente voor een ING hypotheek?

De actuele rente voor een ING hypotheek varieert afhankelijk van factoren zoals de rentelooptijd en het type hypotheek. Per oktober 2023 bedraagt de rente voor een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 10 jaar bij ING 4,35%, terwijl de rente voor een aflossingsvrije hypotheek met dezelfde looptijd 4,10% is. Deze rentes kunnen fluctueren, afhankelijk van marktomstandigheden en de individuele situatie van de lener.

U kunt de meest recente rentetarieven vinden door de ING hypotheek calculator te gebruiken en een proefberekening te maken. Hiermee krijgt u een nauwkeurig beeld van hoeveel hypotheek u kunt krijgen en wat de maandelijkse hypotheeklasten zullen zijn. Als ZZP’er kunt u tevens een specifieke berekening maken voor een zzp hypotheek.

Om te weten te komen hoeveel eigen geld u moet inbrengen bij het afsluiten van een ING hypotheek of om een zakelijke hypotheek te berekenen, kunt u terecht op de officiële website van ING of contact opnemen met een hypotheekadviseur.

Hou er rekening mee dat rentes regelmatig wijzigen en het verstandig is om hier rekening mee te houden bij het plannen van de aankoop van een huis of het afsluiten van uw hypotheek.

Welk bedrag moet ik zelf inbrengen bij het afsluiten van een ING hypotheek?

Bij het afsluiten van een ING hypotheek dient u minstens 5% van de woningwaarde uit eigen middelen in te brengen. Dit bedrag wordt voornamelijk gebruikt voor de kosten koper, waaronder de overdrachtsbelasting (2% van de woningwaarde), notaris- en taxatiekosten, en eventuele advies- en bemiddelingskosten. Voor een woning van €300.000 betekent dit dat u minimaal €15.000 aan eigen geld nodig heeft.

Daarnaast kan ING als aanvullende eis stellen dat u ook een deel van de hypotheek zelf financiert, vooral als u kiest voor een aflossingsvrije hypotheek. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie en de waarde van het huis. Gebruik de ING hypotheek calculator of laat een proefberekening hypotheek maken om een nauwkeurig bedrag te bepalen dat u zelf moet inbrengen.

Voor zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) en ondernemers kunnen de eisen iets strenger zijn, zoals een hogere eigen inbreng of aanvullende documentatie over uw inkomen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een hypotheekadviseur van ING om uw specifieke situatie te bespreken.

In samenvatting, voor een woning van €300.000 heeft u minstens €15.000 eigen geld nodig voor de kosten koper, en mogelijk nog een extra bedrag voor de hypotheek zelf, afhankelijk van uw financiële situatie en de gekozen hypotheekvorm.

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek