Search
Close this search box.

ING Hypotheek

Hieronder vindt u meer informatie over de hypotheken van ING.

Het rentepercentage dat u betaalt voor een hypotheek bij ING hangt af van uw keuzes qua hypotheekvorm, NHG / verstrekkingspercentage en rentevastperiode. Geef aan om welke hypotheekvorm het gaat en of er wel of geen sprake zal zijn van Nationale Hypotheek Garantie – dan kunt u in de tabel per rentevastperiode de actuele hypotheekrente bij ING aflezen.

Wat is een ING hypotheek?

Een ING hypotheek is een hypothecaire lening die wordt verstrekt door ING, een van de grootste banken in Nederland. ING biedt verschillende soorten hypotheken aan, afhankelijk van de financiële situatie en de wensen van de klant. Hier zijn de belangrijkste aspecten van een ING hypotheek:

Soorten Hypotheken

 1. Annuïteitenhypotheek:

  • Bij een annuïteitenhypotheek betaal je gedurende de looptijd een vast maandbedrag dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Aan het begin is het rentedeel groter en neemt dit gedurende de looptijd af, terwijl het aflossingsdeel toeneemt.
  • Voordeel: De maandlasten blijven gelijk gedurende de looptijd.
  • Nadeel: In het begin los je minder af en betaal je meer rente.
 2. Lineaire Hypotheek:

  • Bij een lineaire hypotheek betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing plus de rente over de resterende schuld. Dit betekent dat de maandlasten in het begin hoger zijn en gedurende de looptijd afnemen.
  • Voordeel: Je lost sneller af, waardoor je totale rentelasten lager zijn.
  • Nadeel: De maandlasten zijn in het begin hoger.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek:

  • Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente en los je niet af gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd moet je de volledige hypotheekschuld in één keer aflossen.
  • Voordeel: Lage maandlasten, omdat je alleen rente betaalt.
  • Nadeel: Aan het einde van de looptijd moet je in één keer een groot bedrag aflossen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

ING biedt hypotheken aan met NHG, wat betekent dat de hypotheek onder bepaalde voorwaarden valt waardoor je een lagere rente kunt krijgen. NHG biedt een vangnet bij gedwongen verkoop van je woning door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden.

Voorwaarden en Kosten

 • Rente: De rente die je betaalt is afhankelijk van de risicoklasse waarin je valt, de rentevaste periode en de actuele rentestand op de markt.
 • Eigen inbreng: Je moet zelf een bepaald bedrag inbrengen, meestal voor de kosten koper, wat ongeveer 6-7% van de woningwaarde kan zijn.
 • Kosten voor hypotheekadvies en bemiddeling: Deze kunnen variëren afhankelijk van of je kiest voor online zelf afsluiten (goedkoper) of via een adviseur (duurder).

ING Hypotheek berekenen

De maximale hypotheek die u kunt krijgen bij ING is afhankelijk van uw inkomen, de waarde van het huis en de actuele rentetarieven. ING gebruikt hiervoor de Hypotheek berekenen-tool, waarmee u een proefberekening kunt maken. Voor een annuïteitenhypotheek of aflossingsvrije hypotheek kunt u doorgaans tot 100% van de waarde van het huis lenen, mits uw inkomen dit toelaat.

Actuele hypotheekrente ING

Product nhg60%80%
Actuele hypotheekrente ING 4,30%4,63%4,67% Aanvragen
Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek