Vragen? Bel ons: 088-22 77 311

Dat geld lenen geld kost, dat weet u wel. Maar hoeveel eigenlijk? Om leningen goed te kunnen vergelijken heeft u de totale kosten nodig. De totale kostprijs laat zien hoeveel u over de hele looptijd voor het krediet betaalt. Hier krijgt u antwoord op de vraag: ‘Wat kost een lening in totaal?’

Bereken de totale kosten voor een lening
maanden
per maand
%
bezig

Deze berekening van HomeFinance.nl geeft u antwoord op de vraag wat de totale kosten van een lening zijn. De opgave van de totale kostprijs van een lening door een kredietverstrekker kan iets afwijken van onze uitkomst. Dit wordt dan veroorzaakt door afrondingsverschillen.

De totale kosten van een doorlopend krediet zijn vooraf eigenlijk niet te berekenen. Een doorlopend krediet heeft immers een variabele rente. Bovendien kunt u bij een doorlopend krediet de afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Zowel een wijziging van de rente als een tussentijds opname zorgen voor een verandering van de totale kostprijs.

Ook als u meer aflost dan het standaard maandbedrag heeft dat invloed op de totale kosten van uw lening. Deze worden dan lager.

Tot slot is een belangrijke vraag of u de berekende lening wel kunt afsluiten. Om daar duidelijkheid over te krijgen kunt u bij HomeFinance.nl gemakkelijk uw maximale lening berekenen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.