Search
Close this search box.

Hypotheek of persoonlijke lening voor verbouwing?

Vraag:

Hypotheek of persoonlijke lening voor verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Veel mensen laten hun woning verbouwen, of doen dat zelf. ZoΓÇÖn verbouwing is vaak een kostbare zaak. Niet iedereen heeft het geld daarvoor direct beschikbaar. Daarom kiezen veel mensen ervoor om voor een verbouwing geld te lenen.

Geld lenen voor verbouwing kan in verschillende vormen. De meest voor de hand liggende keuzes zijn een extra hypotheek of een persoonlijke lening.

Voor beide mogelijkheden geldt dat er belastingvoordeel kan zijn. De rente van een persoonlijke lening is, net hypotheekrente, aftrekbaar voor de belasting als het geleende geld gebruikt wordt voor de eigen woning. Daar hoort ook het verbouwen van de eigen woning bij. Voor die fiscale aftrek van de rente moet de lening wel voldoen aan een aantal voorwaarden. De persoonlijke lening voldoet daaraan, in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Wat is verstandiger ΓÇô de verbouwing financieren met een hypotheek of een persoonlijke lening? Bij een hypotheek komen extra kosten kijken, zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Aan de andere kant is de hypotheekrente lager dan de rente op de persoonlijke lening. Wat is de beste keuze? Daarvoor moet u berekenen wat goedkoper is: hypotheek of lening. Door de totale kosten te vergelijken komt u erachter welke mogelijkheid het beste bij u past.

Klik hier om leningen te vergelijken op rente en voorwaarden
Bekijk meer veelgestelde vragen over het lenen van geld

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek