Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 24-03-2014

Vraag:

Hypotheek of persoonlijke lening voor verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Veel mensen laten hun woning verbouwen, of doen dat zelf. Zo’n verbouwing is vaak een kostbare zaak. Niet iedereen heeft het geld daarvoor direct beschikbaar. Daarom kiezen veel mensen ervoor om voor een verbouwing geld te lenen.

Geld lenen voor verbouwing kan in verschillende vormen. De meest voor de hand liggende keuzes zijn een extra hypotheek of een persoonlijke lening.

Voor beide mogelijkheden geldt dat er belastingvoordeel kan zijn. De rente van een persoonlijke lening is, net hypotheekrente, aftrekbaar voor de belasting als het geleende geld gebruikt wordt voor de eigen woning. Daar hoort ook het verbouwen van de eigen woning bij. Voor die fiscale aftrek van de rente moet de lening wel voldoen aan een aantal voorwaarden. De persoonlijke lening voldoet daaraan, in tegenstelling tot het doorlopend krediet.

Wat is verstandiger – de verbouwing financieren met een hypotheek of een persoonlijke lening? Bij een hypotheek komen extra kosten kijken, zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. Aan de andere kant is de hypotheekrente lager dan de rente op de persoonlijke lening. Wat is de beste keuze? Daarvoor moet u berekenen wat goedkoper is: hypotheek of lening. Door de totale kosten te vergelijken komt u erachter welke mogelijkheid het beste bij u past.

Klik hier om leningen te vergelijken op rente en voorwaarden
Bekijk meer veelgestelde vragen over het lenen van geld

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.