Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen is een slimme zet. Zo'n verzekering kun je om verschillende redenen nodig hebben. Bij een hypotheek, of als extra financiële steun voor jouw nabestaanden. De premie is natuurlijk belangrijk bij het kiezen van een verzekeraar voor jouw overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Premie ORV berekenen en vergelijken

Wij helpen je om de premies van overlijdensrisicoverzekeringen te berekenen en vergelijken. Vul alle vragen in en je krijgt de premie direct op je scherm. De polis van jouw keuze kun je vervolgens ook direct aanvragen.

Bereken de premie van je overlijdensrisicoverzekering

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering nodig? Dat ligt aan jouw persoonlijke situatie. Bij het afsluiten van een hypotheek is het vaak verplicht - en ook gewoon heel verstandig - om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Ook voor de verdere verzorging van je nabestaanden kun je kiezen voor deze verzekering.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is één van de verschillende vormen die mogelijk zijn voor het afsluiten van een levensverzekering. De naam zegt het al: deze polis keert een bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Dit bedrag gaat naar de begunstigde die op de polis vermeld staat.

Waarom zou je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

De meest voorkomende reden voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is dat dit nodig is voor een hypotheek. Vaak wordt dit simpelweg verplicht gesteld door de bank, maar ook zonder die verplichting is het heel verstandig. Met de uitkering bij overlijden wordt dan (een groot deel van) de hypotheek afgelost, waardoor jouw nabestaanden minder inkomen nodig hebben om toch in jullie huis te blijven wonen.

Hoe kies je een overlijdensrisicoverzekering?

Nu je weet dat je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten is de volgende vraag: welke dan? Er zijn veel polissen om uit te kiezen - hoe maak je de juiste keuze?

  1. Welke dekking wil je?
  2. Hoe moet de dekking verlopen?
  3. Hoe lang moet de verzekering lopen?
  4. Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

1. Welke dekking?
De belangrijkste stap bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is dat je weet wat je precies nodig hebt qua dekking: het bedrag dat uitgekeerd moet worden bij het overlijden van de verzekerde. Dat kun jij zelf zijn of een ander - bijvoorbeeld jouw (ex-)partner.

2. Hoe moet de dekking verlopen?
De volgende vraag is of die dekking steeds even hoog moet blijven of gedurende de looptijd steeds wat lager mag worden.

3. Hoe lang moet de verzekering lopen?
Dan de looptijd: tot wanneer moet de dekking blijven bestaan? Als je na de einddatum van de dekking overlijdt volgt er geen uitkering, je hebt alleen premie betaald om het risico dat je eerder zou overlijden af te dekken. Een levenslange dekking kan ook - dan hebben we het over een uitvaartverzekering.

4. Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken
Vervolgens ga je de verzekeraars vergelijken die deze overlijdensrisicodekking aanbieden. Je let daarbij vooral op de premie - maar kijk ook naar de verzekeringsmaatschappij. Is dat een solide partij waar je van op aan kunt?

Als je dan je keuze hebt gemaakt kun je de polis eenvoudig online afsluiten. Vergeet vervolgens niet om elke paar jaar even te kijken of jouw lopende overlijdensrisicoverzekering nog steeds de beste keuze is!


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.