Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ESTER – Euro Short-Term Rate

Wat is de ESTER rente?

ESTER (ook wel met Ester, ESTR of €STR aangeduid) staat voor Euro Short-Term Rate. ESTER is de referentierente voor daggeld (overnight rente tarief) in het eurogebied. ESTER geeft de rente (referentierente) weer waartegen banken en andere financiële instellingen elkaar leningen verstrekken met een looptijd van 1 dag. Het ESTER tarief wordt gepubliceerd door de Europese Centrale Bank.

ESTER bestaat sinds oktober 2019 en vervangt het EONIA tarief dat vanaf 3 januari 2022 niet meer gepubliceerd wordt. Het ESTER tarief zou je kunnen zien als het 1 daags Euribor tarief.

Actuele ESTER rente tarieven

ESTER wordt geadministreerd en gepubliceerd door de Europese Centrale Bank.

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek