Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

6 maands LIBOR rente tarief

Actuele en historische LIBOR tarieven – 6 maanden

Op deze pagina vindt u actuele en historische gegevens van de 6 maands LIBOR rente tarieven. De 6 maands LIBOR rente tarieven zijn de tarieven waartegen de LIBOR banken elkaar leningen willen verstrekken met een looptijd van 6 maanden. Naast het 6 maands LIBOR tarief zijn er nog diverse andere LIBOR tarieven (zie de links onderaan deze pagina).

Er bestaan 6 maands LIBOR rentes voor de Amerikaanse dollar (USD), het Britse pond sterling (GBP) en de Japanse yen (JPY). In het verleden werden ook voor de Euro (EUR), de Zwitserse frank (CHF), de Deense kroon (DKK), de New Zeelandse dollar (NZD), de Australische dollar (AUD), de Canadese dollar (CAD) en de Zweedse kroon (SEK) 6-maands LIBOR rentes gepubliceerd, maar daar is men in de loop van de tijd mee gestopt.

Voor meer informatie over LIBOR in zijn algemeenheid, klik hier.

6 maands LIBOR rente tarief – actuele rente

Hieronder ziet u 2 tabellen. In de eerste tabel vindt u voor alle valuta’s de laatste 10 beschikbare tarieven voor het 6 maands LIBOR rente tarief. Wij publiceren de 6 maands LIBOR rentes ongeveer 24 uur nadat de ICE Benchmark Administration (IBA) de rentes officieel bekendgemaakt heeft. De LIBOR rentes op deze pagina zijn dus niet volledig realtime, maar ze worden wel dagelijks geupdate.

In de tweede tabel vindt u van de laatste 10 maanden het eerste 6 maands LIBOR tarief van de betreffende maand. Het eerste tarief van de maand wordt in veel landen door banken gebruikt worden bij het bepalen van de rente op producten als leningen, hypotheken of spaarrekeningen. In Nederland wordt bij het bepalen van variabele hypotheekrente tarieven en spaarrekeningen vaker naar de Euribor tarieven gekeken.

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek