Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meer spaarrente met slimme tip

Eén jaar vastzetten op deposito kan interessant zijn

Eén jaar vastzetten op deposito kan interessant zijn

Laten we het nog eens even over de spaarrente hebben. Niet omdat die eindelijk aan het stijgen is – was dat maar waar, maar misschien wel juist omdat dat niet zo is. Dat kan het interessant maken om eens te kijken naar de mogelijkheid om een deel van je spaargeld voor 1 jaar vast te zetten op een deposito.

Rente vrij opvraagbaar spaargeld

Dit is de top 5 van de vrij opvraagbare internetspaarrekeningen in Nederland op dit moment:

Spaarrente bij vrij opvraagbaar internetsparen - top 5 op 15 oktober 2018

Rente op een 1-jaars deposito

Je kunt overwegen om een deel van je spaargeld van je internetspaarrekening over te hevelen naar een deposito. Zet je het voor één jaar vast, wat doet dat met je rente?

Kijkend naar de banken hierboven levert een deposito voor 1 jaar vast het volgende op:

  • LeasePlan Bank: 0,65% => 0,3% meer
  • MoneYou: 0,4% => 0,1% meer
  • Knab: 0,45% => 0,18% meer
  • Argenta: 0,5% => 0,25% meer
  • NIBC direct: 0,55% => 0,3% meer

Door te kiezen voor een éénjaarsdeposito kun je dus het komende jaar een aardig renteverschil boeken! Daarvoor hoef je niet eens te verhuizen van bank, dat is wel gemakkelijk.

Depositorente soms lager dan op spaarrekening

Overigens is het niet bij elke bank zo dat je meer rente krijgt als je de rente voor één jaar vastzet. Nationale Nederlanden bijvoorbeeld, daar is de rente op de internetspaarrekening 0,2% op dit moment – de rente bij 1 jaar vast is veel lager: 0,05%.

Geld vast en rentestijgingen onbenut

Als je kiest voor het vastzetten op een deposito – dan kun je er het komende jaar niet aankomen. Verder is het belangrijk om te beseffen dat je dan dus niet gaat profiteren van rentestijgingen in het komende jaar. De vraag is of je verwacht dat de spaarrente zodanig gaat stijgen dat je gemiddelde rendement beter wordt als je het geld op je spaarrekening laat staan. Eerlijk gezegd lijkt het mij stug… 

Eventueel stijgende spaarrente met vaste depositorente vergelijken

Laten we LeasePlan Bank als voorbeeld nemen. Rente nu 0,35% op de spaarrekening, 0,65% op een deposito. Stel dat je het geld nu vastzet en de rente op de spaarrekening gaat in gelijkmatige stapjes stijgen. Om het gemiddelde rendement op je spaargeld dan boven de 0,65% uit te laten komen zou de rente op je spaarrekening over een jaar op 0,95% moeten staan. Geloof jij dat?

Vergelijk hier deposito’s!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek