Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geen spaarrente meer over

Durft ING naar een echte nulrente?

Durft ING naar een echte nulrente?

Oh my… die had ik weer even gemist: ING heeft haar spaarrente per 1 oktober verlaagd. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, dat doet ING wel vaker. Toch is de nieuwe rente op sparen bij ING wel extreem laag: 0,05%.

Spaarrente ING gehalveerd

Een rente van 0,05%… dat was maar liefst een halvering van de spaarrente bij ING. Vorige week stond deze nog op 0,1%. Niet dat we daar nou blij van werden, maar deze rentedaling is dus wel echt een verlaging met 50%.

Waarom niet meteen naar 0?

Je zou denken: waarom zetten ze het niet meteen gewoon op 0,0? Zoals Triodos deed zeg maar. Ik gok dat ING die stap niet goed durft te zetten. Bang voor de gevolgen: dat bij een échte nulrente toch veel spaarders de stap gaan zetten naar een andere bank voor hun spaargeld.

Nulrente bij Triodos

Bij Triodos viel dat allemaal reuze mee. De kans is echter groot dat dit komt doordat de spaarders bij Triodos daar uit idealisme sparen, niet voor de rente. Spaarders bij ING… zitten er duidelijk ook niet voor de rente. Anders zaten ze daar tenslotte niet meer. Alleen: waarom dan wel? Idealisme… bij ING?… nou nee. Waarschijnlijk gemakzucht, het teveel moeite vinden om over te stappen naar een andere spaarbank.

Overstappen loont echt wel

Teveel moeite, of het idee dat het toch niets uitmaakt. Nu is het natuurlijk afhankelijk van het saldo van je spaarrekening, maar relatief gezien zijn de verschillen groot. Bij ING krijg je dus 0,05% over je spaarcenten, bij NIBC Direct is dat op dit moment 0,4% – bij Moneyou 0,45% en bij Anadolubank zelfs 0,5%. Allemaal onder de Nederlandse spaargarantie!

10 keer zoveel rente

Het verschil tussen ING en Anadolu is 0,45% – ofwel € 4,50 per € 1.000 spaargeld. Bij lage spaarsaldi levert overstappen dus niet enorm veel op. Aan de andere kant is het verschil wel een factor 10: 0,05% of 0,5%. Als iemand je vertelt dat je ergens anders 10x zoveel rente kunt krijgen…. zonder extra risico….dan ren je daar toch meteen naartoe?

Opeens in actie bij nul spaarrente

Het zou zomaar kunnen dat die gemakzucht plaats maakt voor actie als de rente bij ING echt op nul gezet wordt. Of misschien zelfs pas als ze die negatief maken, dat kan ook. Ik ben benieuwd of ING het durft te testen…

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek