HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Spaarrente bij Vrij sparen. De spaarrekening check

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrekeningen zonder voorwaarden vergelijken

Wil je sparen in alle vrijheid? Dan kies je voor een spaarrekening zonder voorwaarden: Vrij Sparen. Daarmee kun je geld storten en weer opnemen zonder regels en beperkingen: doen wat je wilt met jouw spaargeld. Natuurlijk vergelijk je de rentes – en check zeker ook onder welk land de bank valt voor de spaargarantie, want je wilt wel dat jouw geld veilig is!

Spaarrekeningen vergelijken

Het vergelijken van spaarrekeningen zonder voorwaarden is niet zo ingewikkeld. Er zijn immers geen regels en beperkingen die bij elke bank weer nét iets anders zijn. Het gaat om de rente die je krijgt over je spaargeld – de hoogste spaarrente is eenvoudig te vinden in onze vergelijking.

Vergeet niet om ook te kijken naar de spaargarantie! Je hebt een ruime keuze uit banken waar je een spaarrekening kunt openen, banken die niet allemaal in Nederland gevestigd zijn. Aan het vlaggetje in de vergelijking kun je in één oogopslag zien door welk land het geld op die rekening gegarandeerd wordt via het depositogarantiestelsel.

Goed om te weten over het spaarrekening overzicht

Wil je bedenken wat je gaat doen met je spaargeld? Dan moet je een paar beslissingen nemen.

Vastzetten of niet?
Eerst beslis je of je het geld wilt vastzetten of niet. Met vastzetten bedoelen we dat je voor een bepaalde periode (aantal jaren) niet aan het geld kunt komen. Voor vastzetten ga je naar de deposito’s. Wil je jouw geld kunnen opnemen – dan kies je voor een spaarrekening.

Volledige vrijheid of niet?
De volgende vraag is of je volledige vrijheid wilt met die spaarrekening, of dat je bereid bent om bepaalde voorwaarden, regels of beperkingen te accepteren in ruil voor een hogere spaarrente. Afhankelijk van het antwoord op die vraag kies je voor Sparen vol vrijheid of voor Alle spaarrekeningen.

Vergelijken
Vervolgens ga je vergelijken: je let op de rente, de eventuele voorwaarden, de spaargarantie… en dan kies je de spaarrekening die je wilt openen!

Vraag: Zijn er geen spaarrekeningen met een hogere rente?

Op deze pagina vind je de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden, waarop je in volledige vrijheid kunt sparen. Meestal zijn er wel spaarrekeningen te vinden met een hogere rente. In ruil voor die extra spaarrente moet je dan rekening houden met bepaalde voorwaarden.

Alle spaarrekeningen vergelijken
In onze vergelijking van Alle spaarrekeningen vind je rekeningen mét en zonder voorwaarden door elkaar, zodat je ze allemaal met elkaar kunt vergelijken.

Deposito kan hogere rente geven
Los van de spaarrekeningen hebben we nog de vergelijking van deposito’s. Dat is een heel andere manier van sparen: daar staat jouw geld voor een bepaalde tijd vast, je kunt er dan niet van opnemen. Om die reden is de rente op een deposito vaak (niet altijd!) hoger dan op een spaarrekening. De rente staat vast voor die periode: de bank kan deze niet tussentijds aanpassen.

Waarom staat er Betaalrekening in de vergelijking?

In de vergelijking van spaarrekeningen tonen we een kolom ‘Betaalrekening’. Daarmee laten ze zien of het voor het openen van die specifieke spaarrekening verplicht is om bij dezelfde bank een betaalrekening te hebben of openen.

Kosten voor betaalrekening
Sommige banken bieden alleen een spaarrekening aan voor klanten die er ook een betaalrekening hebben. Aan die betaalrekening zijn veelal kosten verbonden – daardoor is sparen bij zo’n bank dan in feite niet gratis. Tenzij je er al een betaalrekening hebt natuurlijk, dan maak je voor de spaarrekening geen extra kosten.

Wat betekent het vlaggetje in de vergelijking?

Het vlaggetje in de vergelijking laat zien in welk land het geld op de getoonde spaarrekening gegarandeerd wordt.

Spaargarantie
Alle banken die in onze vergelijkingen terugkomen vallen onder een spaargarantie – dat is alleen niet altijd het depositogarantiestelsel van Nederland. Met het vlaggetje kun je in één oogopslag zien of het een bank is waar jij je geld wilt neerzetten.

Vertrouwen in de garantie van een land
Landen die lid zijn van de EU moeten een depositogarantiestelsel hebben. Daarin is de garantie ten minste €100.000 per persoon, per bank. Het garantiebedrag verschilt dus niet per land. Wel kun je een beter of minder goed gevoel hebben bij een land qua zekerheid: heb je vertrouwen in het nakomen van de garanties die dat land geeft?

Vrijblijvend hypotheek aanvragen