Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 5 oktober 2018, 10:20
#huizenmarkt #hypotheek #huis kopen

Op zaterdag 6 oktober is het weer Open Huizen Dag bij de makelaars van de NVM. Het aanbod is echter niet enorm: er zijn nog maar 13.000 huiseigenaren die hun deuren openzetten.

Afname deelnemende huizen geremd

Tijdens de Open Huizen Dag in het voorjaar was dat nog net iets meer: 13.500. De afname is dus geremd, want bij de najaarseditie van vorig jaar was het aantal deelnemers nog 18.000, twee jaar geleden 29.000 en in 2012 deden er zelfs 50.000 huizenverkopers mee.

Vooral Open Huizen in Brabant en Gelderland

Het aantal huizen dat meedoet aan de Open Huizen Dag verschilt nogal per provincie. Noord-Brabant is koploper met 2229 huizen waar kopers welkom zijn, gevolgd door Gelderland met 2128. In Flevoland zijn het er slechts 228 en in Zeeland 223!

Dringen bij deelnemende huizen

Het kon nog weleens dringen worden bij de deelnemende huizen. Er zijn immers veel mensen op zoek naar een passende koopwoning die ze kunnen betalen. Staan bij minder huizen de deuren open - dan kan dat betekenen dat er veel geĆÆnteresseerde kopers per woning komen binnenlopen.

Weet wat je kunt kopen!

Wie huizen gaat bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag doet er verstandig aan vooraf goed na te gaan welke financiƫle mogelijkheden er zijn om een huis te kopen. Het is erg verstandig om vooraf een berekening van de maximale hypotheek en ook de bijbehorende maandlasten te maken.

Maximale hypotheek berekenen bij HomeFinance

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.