HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Dringen bij Open Huizen Dag

Weinig deelnemende huizen, veel potentiële kopers

Weinig deelnemende huizen, veel potentiële kopers

Op zaterdag 6 oktober is het weer Open Huizen Dag bij de makelaars van de NVM. Het aanbod is echter niet enorm: er zijn nog maar 13.000 huiseigenaren die hun deuren openzetten.

Afname deelnemende huizen geremd

Tijdens de Open Huizen Dag in het voorjaar was dat nog net iets meer: 13.500. De afname is dus geremd, want bij de najaarseditie van vorig jaar was het aantal deelnemers nog 18.000, twee jaar geleden 29.000 en in 2012 deden er zelfs 50.000 huizenverkopers mee.

Vooral Open Huizen in Brabant en Gelderland

Het aantal huizen dat meedoet aan de Open Huizen Dag verschilt nogal per provincie. Noord-Brabant is koploper met 2229 huizen waar kopers welkom zijn, gevolgd door Gelderland met 2128. In Flevoland zijn het er slechts 228 en in Zeeland 223!

Dringen bij deelnemende huizen

Het kon nog weleens dringen worden bij de deelnemende huizen. Er zijn immers veel mensen op zoek naar een passende koopwoning die ze kunnen betalen. Staan bij minder huizen de deuren open – dan kan dat betekenen dat er veel geïnteresseerde kopers per woning komen binnenlopen.

Weet wat je kunt kopen!

Wie huizen gaat bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag doet er verstandig aan vooraf goed na te gaan welke financiële mogelijkheden er zijn om een huis te kopen. Het is erg verstandig om vooraf een berekening van de maximale hypotheek en ook de bijbehorende maandlasten te maken.

Maximale hypotheek berekenen bij HomeFinance

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen