Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 3 oktober 2019, 08:40
#lenen #sparen #hypotheek

De hypotheekrente dalingen volgen elkaar nog steeds snel op. Ook vandaag verlagen meerdere hypotheekinstellingen hun rentes, waaronder de Belgische bank Argenta. De daling van Argenta is bijzonder omdat het voor het eerst mogelijk is, om de rente van een hypotheek voor de volledige looptijd van 30 jaar vast te zetten tegen een rente van minder dan 2 procent. Uit onderstaande grafiek - waarin we de (laagste) 30 jaars hypotheekrente over de afgelopen 10 jaar tonen - valt af te leiden hoe bijzonder deze mijlpaal is.

Historische hypotheekrente 30 jaar rente vast

Bron: HomeFinance.nl

Rentes op record niveau

De rente van 1,99% geldt voor een annuiteiten- of lineaire hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en een rentevaste periode van 30 jaar. Ook bij de 1 jaars rente (0,84%) en de 5 jaars rente (0,99%) biedt Argenta vanaf vandaag de scherpste rente. Bij de 5 jaars rente moet Argenta de nummer 1 positie wel delen met Centraal Beheer.

Bekijk de laagste hypotheekrente voor uw situatie

Om u een indruk te geven hoe snel de hypotheekrentes zijn gedaald, hebben wij hieronder voor de meest populaire rentevaste perioden de hypotheekrentes van 1 januari van dit jaar vergeleken met de rentes van vandaag.

Bron: HomeFinance.nl

Niet alleen gevolgen voor de hypotheekrente

Voor mensen die een huis hebben gekocht of hun hypotheek willen oversluiten is de dalende rente natuurlijk goed nieuws! Dit geldt ook voor mensen met een consumptieve lening, alhoewel de leenrentes tot nu toe lang niet zo veel gedaald zijn als de hypotheekrentes. Maar niet iedereen is blij met de rentedalingen. Voor de pensioenfondsen levert de lage rente grote problemen op. En ook voor als je geld op een spaarrekening hebt staan, zijn de lage spaarrentes natuurlijk erg vervelend.

De daling lijkt nog niet voorbij want, ondanks het feit dat de kapitaalmarktrente de laatste tijd wat aan het stijgen is, verwachten veel analisten dat de rentes de komende tijd nog verder zullen dalen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.