Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

30 jaars hypotheekrente onder 2 procent

Diverse rentevaste perioden bereiken nieuwe laagterecords

Diverse rentevaste perioden bereiken nieuwe laagterecords

De hypotheekrente dalingen volgen elkaar nog steeds snel op. Ook vandaag verlagen meerdere hypotheekinstellingen hun rentes, waaronder de Belgische bank Argenta. De daling van Argenta is bijzonder omdat het voor het eerst mogelijk is, om de rente van een hypotheek voor de volledige looptijd van 30 jaar vast te zetten tegen een rente van minder dan 2 procent. Uit onderstaande grafiek – waarin we de (laagste) 30 jaars hypotheekrente over de afgelopen 10 jaar tonen – valt af te leiden hoe bijzonder deze mijlpaal is.

Historische hypotheekrente 30 jaar rente vast

Bron: HomeFinance.nl

Rentes op record niveau

De rente van 1,99% geldt voor een annuiteiten- of lineaire hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en een rentevaste periode van 30 jaar. Ook bij de 1 jaars rente (0,84%) en de 5 jaars rente (0,99%) biedt Argenta vanaf vandaag de scherpste rente. Bij de 5 jaars rente moet Argenta de nummer 1 positie wel delen met Centraal Beheer.

Bekijk de laagste hypotheekrente voor uw situatie

Om u een indruk te geven hoe snel de hypotheekrentes zijn gedaald, hebben wij hieronder voor de meest populaire rentevaste perioden de hypotheekrentes van 1 januari van dit jaar vergeleken met de rentes van vandaag.

Bron: HomeFinance.nl

Niet alleen gevolgen voor de hypotheekrente

Voor mensen die een huis hebben gekocht of hun hypotheek willen oversluiten is de dalende rente natuurlijk goed nieuws! Dit geldt ook voor mensen met een consumptieve lening, alhoewel de leenrentes tot nu toe lang niet zo veel gedaald zijn als de hypotheekrentes. Maar niet iedereen is blij met de rentedalingen. Voor de pensioenfondsen levert de lage rente grote problemen op. En ook voor als je geld op een spaarrekening hebt staan, zijn de lage spaarrentes natuurlijk erg vervelend.

De daling lijkt nog niet voorbij want, ondanks het feit dat de kapitaalmarktrente de laatste tijd wat aan het stijgen is, verwachten veel analisten dat de rentes de komende tijd nog verder zullen dalen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Bert van donderdag oktober 3, 2019 09:11
    Je kunt de hypotheek bij de meeste banken onderverdelen in meerdere hypotheekdelen. 30 delen volgens mij nergens maar een mix van 3 of 4 leningdelen is meestal wel mogelijk.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek