Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geen negatieve spaarrente in 2020 bij SNS, ASN en Regiobank

Rente komend jaar boven nul, geen garanties voor de toekomst

Rente komend jaar boven nul, geen garanties voor de toekomst

Volksbank is ABN Amro achterna gegaan met een verklaring over de spaarrente. De moeder van SNS, ASN Bank en RegioBank belooft dat de particuliere spaarrente in 2020 niet negatief zal worden. Garanties over de verdere toekomst geeft de bank niet.

ABN Amro: geen negatieve spaarrente tot een ton

De belofte van ABN Amro was stelliger: geen negatieve spaarrente voor particuliere spaarders met een spaarsaldo tot €100.000. Hier werd geen periode of datum aan verbonden – de stelling was gewoon ‘niet’. De vraag is natuurlijk hoe lang deze belofte houdbaar is.

Volksbank: rente positief in 2020

Volksbank gaat zelfs nog iets verder dan de belofte dat er geen negatieve spaarrente komt: RTLZ schrijft hierover:

En dus houdt Volksbank in ieder geval dit jaar nog even vast aan een positieve rente. … De bank zegt het liefst nog langer een spaarrente van minimaal 0,01 procent te willen bieden voor particuliere klanten die een spaarsaldo tot 25.000 euro hebben. Ook voor klanten die tot een ton aan spaargeld hebben, is de bank niet van plan om de rente onder nul te laten komen.

Minimaal 0,01% – dat is wat het concern van ASN Bank, RegioBank en SNS voor gaat – in elk geval voor het komende jaar.

Check de huidige spaarrente 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek