Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hoogste spaarrente gaat fors omlaag

Bigbank verlaagt rente van 0,5% naar 0,2%

Bigbank verlaagt rente van 0,5% naar 0,2%

De spaarrente is extreem laag, maar bij Bigbank kan de spaarder op dit moment nog een rente van 0,5% krijgen op Flexibel Sparen. Dat is aanzienlijk meer dan de nummer 2 in de vergelijking van vrij opvraagbare spaarrekeningen: Lloyds Bank met 0,3% rente. Dit gaat echter veranderen: Bigbank voert per 26 oktober een forse renteverlaging door.

Vrij opneembare spaarrekeningen vergelijken

Bigbank uit Estland

Bigbank is een bank uit Estland. Al sinds 2012 biedt de bank deposito’s aan in Nederland – met interessante rentes. Het geld dat de consument bij Bigbank stalt valt onder het depositogarantiestelsel van Estland, dus niet onder de Nederlandse spaargarantie. 

Bigbank uit Estland

Vrij opvraagbaar sparen in het buitenland

Eerder dit jaar kwam Bigbank met iets nieuws in ons land: Flexibel Sparen. Er komen steeds meer banken uit andere landen die in ons land vrij opvraagbare spaarrekeningen aanbieden. Inmiddels bestaat de top 3 van hoogste spaarrentes bij sparen zonder voorwaarden uit banken uit het buitenland: Bigbank uit Estland, Lloyds Bank uit Duitsland en Openbank uit Spanje. Pas op nummer 4 treffen we een bank met in Nederland gegarandeerd spaargeld aan: NIBC Direct.

Een paar weken lang hoge rente

Bigbank wijzigde de rente op Flexibel Sparen vijf weken geleden met een opvallende stap: een verhoging van 0,3% naar 0,5%. Dat is op dit moment duidelijk de hoogste spaarrente voor een gewone spaarrekening. Wie geen moeite heeft met het feit dat het geld gegarandeerd wordt door Estland heeft er een (relatief) mooi renderende rekening. De hoge rente was echter van korte duur. Per 26 oktober gaat Bigbank deze fors verlagen: het nieuwe tarief wordt dan 0,2%. 

Nieuwe koploper in vergelijking spaarrekeningen

Daarmee verdwijnt Bigbank van de eerste plek in de vergelijking van spaarrekeningen: Lloyds Bank is  dan de nieuwe nummer 1 met een rente (op dit moment) van 0,3%. Tenminste, als er tussen nu en 26 oktober geen renteverlaging van Lloyds Bank binnenkomt.

Lloyds Bank - Bank of Scotland - Duitsland

Lloyds Bank – garantie in Duitsland

Het geld bij Lloyds Bank valt ook niet onder de Nederlandse spaargarantie. Hier is het Duitse depositogarantiestelsel van toepassing. Een Engels klinkende naam in Duitsland? Bank of Scotland heeft haar activiteiten in Nederland verhuisd naar Duitsland in verband met de Brexit.

Spaarrentes bijhouden voor het hoogste rendement?

Meld je aan voor onze gratis Update Sparen – eens per maand in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek