Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 20 januari 2021, 07:54
#hypotheek

De hypotheekrente blijft maar dalen - veel banken verlagen de rente op hypotheken deze week wederom. De laagste rente bij 30 jaar vast komt daarmee uit op 1,5%.

Hypotheekrente wijzigingen in 2021

De rentewijzigingen van hypotheekbanken blijven binnenstromen. Het jaar is nog geen drie weken oud, maar sinds de start van 2021 zijn er al renteverlagingen doorgevoerd bij meer dan 30 hypotheken. Er waren enkel dalingen: tussen de aanpassingen is geen enkele stijging van de hypotheekrente te vinden.

30 jaar vast voor maar 1,5% rente

Het is dan ook niet verrassend dat de laagterecords voor de hypotheekrente alweer verbroken zijn. Inmiddels is het laagste tarief bij een rentevastperiode van 30 jaar vast nog maar 1,5% - een onvoorstelbaar laag niveau.

Laagste hypotheekrentes 20 januari 2021

Lloyds bank loopt voorop

De laagste hypotheekrentes voor 10, 20 en 30 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) staan op dit moment allemaal op naam van Lloyds Bank. Bij hypotheken zonder NHG ligt het anders - daar rekent ABN AMRO de laagste rente bij 10 en 20 jaar vast, bij 30 jaar vast is dat Nationale Nederlanden.

Check de hypotheekrentes

Ook de hoogste spaarrente

Opvallend is dat deze bank ook bij de spaarrente de nummer 1 positie inneemt: de hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden. Ook daar is het niveau extreem laag - Lloyds is koploper met een rente van 0,3%.

Huizenprijzen verder opgedreven

Deze extreem lage hypotheekrente zorgt ervoor dat huizenkopers steeds een steeds hogere prijs kunnen betalen voor een woning. De maximale hypotheek die ze kunnen afsluiten is immers mede afhankelijk de rente die ze gaan betalen. Het effect op de huizenprijzen is inmiddels duidelijk: die wordt alleen maar verder opgedreven. 

Op de hoogte blijven van de hypotheekrentes?

Meld je NU aan voor onze Update Hypotheken, 1x per maand in je mail.

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.