Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente 30 jaar vast voor 1,5%

Lloyds bank voorop in verdere verlaging hypotheekrente

Lloyds bank voorop in verdere verlaging hypotheekrente

De hypotheekrente blijft maar dalen – veel banken verlagen de rente op hypotheken deze week wederom. De laagste rente bij 30 jaar vast komt daarmee uit op 1,5%.

Hypotheekrente wijzigingen in 2021

De rentewijzigingen van hypotheekbanken blijven binnenstromen. Het jaar is nog geen drie weken oud, maar sinds de start van 2021 zijn er al renteverlagingen doorgevoerd bij meer dan 30 hypotheken. Er waren enkel dalingen: tussen de aanpassingen is geen enkele stijging van de hypotheekrente te vinden.

30 jaar vast voor maar 1,5% rente

Het is dan ook niet verrassend dat de laagterecords voor de hypotheekrente alweer verbroken zijn. Inmiddels is het laagste tarief bij een rentevastperiode van 30 jaar vast nog maar 1,5% – een onvoorstelbaar laag niveau.

Laagste hypotheekrentes 20 januari 2021

Lloyds bank loopt voorop

De laagste hypotheekrentes voor 10, 20 en 30 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) staan op dit moment allemaal op naam van Lloyds Bank. Bij hypotheken zonder NHG ligt het anders – daar rekent ABN AMRO de laagste rente bij 10 en 20 jaar vast, bij 30 jaar vast is dat Nationale Nederlanden.

Check de hypotheekrentes

Ook de hoogste spaarrente

Opvallend is dat deze bank ook bij de spaarrente de nummer 1 positie inneemt: de hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden. Ook daar is het niveau extreem laag – Lloyds is koploper met een rente van 0,3%.

Huizenprijzen verder opgedreven

Deze extreem lage hypotheekrente zorgt ervoor dat huizenkopers steeds een steeds hogere prijs kunnen betalen voor een woning. De maximale hypotheek die ze kunnen afsluiten is immers mede afhankelijk de rente die ze gaan betalen. Het effect op de huizenprijzen is inmiddels duidelijk: die wordt alleen maar verder opgedreven. 

Op de hoogte blijven van de hypotheekrentes?

Meld je NU aan voor onze Update Hypotheken, 1x per maand in je mail.

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek