Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizen in 2021 nóg duurder

ABN AMRO past verwachting aan: toch stijging huizenprijzen

ABN AMRO past verwachting aan: toch stijging huizenprijzen

Wat gaan de huizenprijzen doen in 2021? De economen van ABN AMRO zijn van mening dat de gemiddelde woning dit jaar zo’n 5% duurder zal worden. Ondanks de zwakke economie zullen de prijzen van huizen verder stijgen, is de verwachting van het Economisch Bureau van de grootbank.

Toegenomen vertrouwen van consumenten

Dat er gestart is met de vaccinaties tegen het coronavirus geeft consumenten volgens de bank ‘meer zekerheid voor de toekomst’. Ook werken de grote prijsstijgingen van de afgelopen maanden nog door. Daarom heeft ABN AMRO haar verwachting rondom de ontwikkeling van de huizenprijzen naar boven bijgesteld. In oktober kwam het Economisch Bureau al terug op de eerdere voorspelling van een daling – nu is dit dus gedraaid naar een stijging.

Huizenprijzen in 2021

Afkoeling woningmarkt in tweede helft 2021

Het Economisch Bureau verwacht echter niet dat dit zo zal blijven. Voor de tweede helft van 2021 gaan ze uit van een stijging van de werkloosheid. De daling van het gemiddelde loon die daardoor veroorzaakt wordt zorgt dan voor een afkoeling van de woningmarkt en het drukken van de huizenprijzen. Vanzelfsprekend speelt de ontwikkeling van de hypotheekrente hierbij ook een rol.

Check de actuele hypotheekrente

Aantal verkochte woningen zal dalen

Dit alles bij elkaar is voor de bank aanleiding om er vanuit te gaan dat het aantal woningen dat in 2021 verkocht wordt 10% lager zal liggen dan in 2020. Die trend zet zich dan volgens de verwachting in 2022 door met een gemiddelde prijsstijging van 1% en een daling van het aantal woningverkopen met 5%.

Zullen we je op de hoogte houden over de huizenmarkt?

Schrijf je in voor onze maandelijkse Update Hypotheken in je mailbox!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek