Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Inflatie april 2022: weer bijna 10%

Minieme daling ten opzichte van maart

Minieme daling ten opzichte van maart

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de inflatie over april 2022 bekendgemaakt. Deze kwam uit op 9,6% – net iets lager dan vorige maand. In maart stegen de prijzen nog met 9,7%.

Inflatie tm april 2022 - CBS.nl

Energie steeg minder in prijs in april 2022

Alhoewel gas en elektriciteit fors in prijs stegen ten opzichte van april 2021 hadden ze toch een drukkend effect op de inflatie. Energie was in april 136% duurder dan dezelfde maand vorig jaar, in maart kwam dat nog uit op 157%.

Prijsstijging voeding veel groter dan in maart

De prijzen van voeding zijn daarentegen flink meer gestegen dan in maart. Voedingsmiddelen waren in april 8,5% duurder dan een jaar eerder, in maart was dat 6,2%. Vooral de prijsstijging van vlees valt op: van 5,5% in maart naar 10,5% in april. Daarnaast werden ook groenten, zuivelproducten, brood en granen behoorlijk duurder.

Prijsstijgingen maart en april 2022 - CBS.nl
Bron: CBS.nl

Fors hoger dan gemiddelde Eurozone

De inflatie in Nederland ligt al een aantal maanden fors hoger dan het gemiddelde in de eurozone. Daar kwam de inflatie voor april uit op 7,5% tegen 7,4% in maart. Berekend volgens de Europees geharmoniseerde methode was die in Nederland zelfs 11,2% in april (maart 11,7%).

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek