HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Inflatie april 2022: weer bijna 10%

Minieme daling ten opzichte van maart

Minieme daling ten opzichte van maart

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de inflatie over april 2022 bekendgemaakt. Deze kwam uit op 9,6% – net iets lager dan vorige maand. In maart stegen de prijzen nog met 9,7%.

Inflatie tm april 2022 - CBS.nl

Energie steeg minder in prijs in april 2022

Alhoewel gas en elektriciteit fors in prijs stegen ten opzichte van april 2021 hadden ze toch een drukkend effect op de inflatie. Energie was in april 136% duurder dan dezelfde maand vorig jaar, in maart kwam dat nog uit op 157%.

Prijsstijging voeding veel groter dan in maart

De prijzen van voeding zijn daarentegen flink meer gestegen dan in maart. Voedingsmiddelen waren in april 8,5% duurder dan een jaar eerder, in maart was dat 6,2%. Vooral de prijsstijging van vlees valt op: van 5,5% in maart naar 10,5% in april. Daarnaast werden ook groenten, zuivelproducten, brood en granen behoorlijk duurder.

Prijsstijgingen maart en april 2022 - CBS.nl
Bron: CBS.nl

Fors hoger dan gemiddelde Eurozone

De inflatie in Nederland ligt al een aantal maanden fors hoger dan het gemiddelde in de eurozone. Daar kwam de inflatie voor april uit op 7,5% tegen 7,4% in maart. Berekend volgens de Europees geharmoniseerde methode was die in Nederland zelfs 11,2% in april (maart 11,7%).

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen