Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nulrente kwestie van tijd

Onderzoeksbureau: spaarrente gaat verder dalen

Onderzoeksbureau: spaarrente gaat verder dalen

De spaarrente staat al tijden op een bijzonder laag niveau. Toch kan het nog lager – stelt Matthijs van Herten van onderzoeksbureau MoneyView tegen DFT. De rente op spaargeld zal volgens hem het komende jaar verder richting nul gaan.

ING, Rabobank en ABN Amro

Bij de grootbanken is de rente dramatisch laag: zij vergoeden op vrij opvraagbaar spaargeld momenteel 0,05%. Een spaarsaldo van € 10.000 levert daarmee per jaar € 5 aan rente op. Geen groot verschil met een nulrente.

Nulrente bij Triodos

De enige consumentenbank die op dit moment een werkelijke nulrente hanteert is de duurzame Triodos Bank. Daar had de stap om geen rente meer te vergoeden uiteindelijk weinig gevolgen. 

Banken moeten betalen voor stallen geld

De banken moeten zelf betalen voor het stallen van geld. Bij de Europese Centrale Bank (ECB) geldt al geruime tijd een negatieve rente. Van Herten van MoneyView geeft aan dat dit een grote bank als ING dagelijks tientallen miljoenen euro’s kost. Hij stelt dan ook dat het niet de vraag is óf, maar wanneer de rente verder richting nul gaat.

Benieuwd naar de hoogste spaarrente op dit moment? Check onze vergelijking van spaarrentes!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Rob van woensdag januari 10, 2018 10:17
    Rob, ja en nee.

    De economie draait wat beter idd. maar de investeringen blijven achter en het aannemen van mensen.
    Het laatste is juist het probleem, door de rente te verhogen, zal er geen ruimte gaan ontstaan in het aannemen van mensen op de werkvloeren.

  2. Reactie op: Recmo van vrijdag januari 19, 2018 19:45
    De woningmarkt valt inderdaad stil qua aantallen. Maar niet qua prijzen. Er is gewoon steeds minder aanbod. Dat is slecht voor de bouwsector maar dat wordt wel deels gecompenseerd door het grote aantal verbouwingen. Men verhuisd niet omdat er geen geschikte, betaalbare doorstroomwoningen zijn: men gaat dan maar verbouwen. Ik denk dat er geen recessie komt. Sterker nog: de economie gaat nog meer knallen omdat eindelijk de lonen gaan stijgen. Dat komt de koopkracht ten goede. En de inflatie stijgt datn. En dan kan eindelijk de ECB stoppen met stimuleren. En zal de rente omhoog. Ik denk echt dat het dieptepunt van de hypotheekrente geweest is. De spaarrente zal nog wat maanden blijven dalen omdat banken veel te veel geld hebben. Maar ook daar zullen we eind 2018 wel het dieptepunt bereiken. Maar uiteraard blijft het koffiedik kijken.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek