HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nulrente kwestie van tijd

Onderzoeksbureau: spaarrente gaat verder dalen

Onderzoeksbureau: spaarrente gaat verder dalen

De spaarrente staat al tijden op een bijzonder laag niveau. Toch kan het nog lager – stelt Matthijs van Herten van onderzoeksbureau MoneyView tegen DFT. De rente op spaargeld zal volgens hem het komende jaar verder richting nul gaan.

ING, Rabobank en ABN Amro

Bij de grootbanken is de rente dramatisch laag: zij vergoeden op vrij opvraagbaar spaargeld momenteel 0,05%. Een spaarsaldo van € 10.000 levert daarmee per jaar € 5 aan rente op. Geen groot verschil met een nulrente.

Nulrente bij Triodos

De enige consumentenbank die op dit moment een werkelijke nulrente hanteert is de duurzame Triodos Bank. Daar had de stap om geen rente meer te vergoeden uiteindelijk weinig gevolgen. 

Banken moeten betalen voor stallen geld

De banken moeten zelf betalen voor het stallen van geld. Bij de Europese Centrale Bank (ECB) geldt al geruime tijd een negatieve rente. Van Herten van MoneyView geeft aan dat dit een grote bank als ING dagelijks tientallen miljoenen euro’s kost. Hij stelt dan ook dat het niet de vraag is óf, maar wanneer de rente verder richting nul gaat.

Benieuwd naar de hoogste spaarrente op dit moment? Check onze vergelijking van spaarrentes!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Reactie op: Rob van woensdag januari 10, 2018 10:17
    Rob, ja en nee.

    De economie draait wat beter idd. maar de investeringen blijven achter en het aannemen van mensen.
    Het laatste is juist het probleem, door de rente te verhogen, zal er geen ruimte gaan ontstaan in het aannemen van mensen op de werkvloeren.

  2. Reactie op: Recmo van vrijdag januari 19, 2018 19:45
    De woningmarkt valt inderdaad stil qua aantallen. Maar niet qua prijzen. Er is gewoon steeds minder aanbod. Dat is slecht voor de bouwsector maar dat wordt wel deels gecompenseerd door het grote aantal verbouwingen. Men verhuisd niet omdat er geen geschikte, betaalbare doorstroomwoningen zijn: men gaat dan maar verbouwen. Ik denk dat er geen recessie komt. Sterker nog: de economie gaat nog meer knallen omdat eindelijk de lonen gaan stijgen. Dat komt de koopkracht ten goede. En de inflatie stijgt datn. En dan kan eindelijk de ECB stoppen met stimuleren. En zal de rente omhoog. Ik denk echt dat het dieptepunt van de hypotheekrente geweest is. De spaarrente zal nog wat maanden blijven dalen omdat banken veel te veel geld hebben. Maar ook daar zullen we eind 2018 wel het dieptepunt bereiken. Maar uiteraard blijft het koffiedik kijken.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen