Search
Close this search box.

Bankvergunningen

Spaargarantie geldt per vergunning!

 

De garantie van een depositogarantiestelsel geldt per persoon, per bank. Eigenlijk moet daar staan ‘per bankvergunning’…

Gedeelde bankvergunning

Sommige banken die bij een concern horen maken samen gebruik van één bankvergunning. Zouden meerdere van die banken met zo’n gedeelde bankvergunning failliet gaan, dan geldt slechts één keer de spaargarantie.

Spaargeld veilig spreiden

Dat is belangrijk om te weten, zodat je jouw spaargeld veilig kunt spreiden over meerdere bankvergunningen. Zo zorg je ervoor dat al het geld gegarandeerd is door het depositogarantiestelsel.

Alles over veilig sparen

Check de vergunningen!

Check dus goed onder welke bankvergunning de spaarbank van jouw keuze werkt en zorg dat jouw totale spaarsaldo onder die vergunning niet boven de garantiegrens uitkomt.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van sparen

je gegevens zijn veilig

Nieuws over Sparen

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek