Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Steeds meer mensen maken gebruik van acupunctuur om lichamelijke en psychische klachten te verhelpen of verzachten. Op deze pagina bespreken we wat acupunctuur is en op welke manier u hiervoor een vergoeding kunt krijgen vanuit de zorgverzekering.

Zorgverzekeringen 2023 vergelijken

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is één van de vele alternatieve geneeswijzen waarop u een beroep kunt doen als u klachten heeft.

Een acupuncturist brengt op specifieke punten naalden aan in de huid om daarmee medische problemen op te lossen. Acupunctuur heeft haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde.

Acupunctuur in de basisverzekering

Net als andere alternatieve behandelingen is acupunctuur niet gedekt vanuit de basisverzekering. Wilt u dat de kosten van acupunctuur vergoed worden door uw zorgverzekeraar, dan heeft u daarvoor een aanvullende zorgverzekering nodig.

Acupunctuur in de aanvullende zorgverzekering

De dekkingen van aanvullende zorgverzekeringen lopen enorm uiteen. De vraag of acupunctuur onder de dekking van 'de' aanvullende zorgverzekering valt is dus niet te beantwoorden. Dit hangt helemaal af van de aanvullende zorgverzekering waar u naar kijkt.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen! Als u deze vergoeding volledig benut voor acupunctuur kunt u doorgaans niet in hetzelfde kalenderjaar nog een vergoeding krijgen voor andere alternatieve geneeswijzen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.