Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Acupunctuur in de zorgverzekering

Dekking voor acupunctuur in de zorgverzekering (update 2023)

Steeds meer mensen maken gebruik van acupunctuur om lichamelijke en psychische klachten te verhelpen of verzachten. Op deze pagina bespreken we wat acupunctuur is en op welke manier u hiervoor een vergoeding kunt krijgen vanuit de zorgverzekering.

Zorgverzekeringen 2023 vergelijken

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is één van de vele alternatieve geneeswijzen waarop u een beroep kunt doen als u klachten heeft.

Een acupuncturist brengt op specifieke punten naalden aan in de huid om daarmee medische problemen op te lossen. Acupunctuur heeft haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde.

Acupunctuur in de basisverzekering

Net als andere alternatieve behandelingen is acupunctuur niet gedekt vanuit de basisverzekering. Wilt u dat de kosten van acupunctuur vergoed worden door uw zorgverzekeraar, dan heeft u daarvoor een aanvullende zorgverzekering nodig.

Acupunctuur in de aanvullende zorgverzekering

De dekkingen van aanvullende zorgverzekeringen lopen enorm uiteen. De vraag of acupunctuur onder de dekking van ‘de’ aanvullende zorgverzekering valt is dus niet te beantwoorden. Dit hangt helemaal af van de aanvullende zorgverzekering waar u naar kijkt.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen! Als u deze vergoeding volledig benut voor acupunctuur kunt u doorgaans niet in hetzelfde kalenderjaar nog een vergoeding krijgen voor andere alternatieve geneeswijzen.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek