Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Bij lichamelijke of psychische klanten kan een alternatieve geneeswijze zoals homeopathie helpen. Op deze pagina bespreken we wat homeopathie is en welke dekkingen er voor homeopathie gelden binnen de zorgverzekeringen.

Online de zorgpremies 2023 vergelijken

Wat is homeopathie?

Homeopathie is één van de vele alternatieve geneeswijzen waarop u een beroep kunt doen als u klachten heeft.

Een homeopaat gaat er vanuit dat een klacht veroorzaakt wordt door een verstoorde balans in de gezondheid. Hij kijkt sterk naar de samenhang van klachten en symptomen. Vervolgens werkt de homeopaat met homeopathische geneesmiddelen: medicijnen die niet op chemische basis worden geproduceerd maar met natuurlijke grondstoffen.

Homeopathie in de basisverzekering

Net als andere alternatieve behandelingen is er voor homeopathie geen dekking vanuit de basisverzekering. Wilt u dat de kosten van uw homeopaat en homeopathische geneesmiddelen vergoed worden door uw zorgverzekeraar, dan heeft u daarvoor een aanvullende zorgverzekering nodig.

Homeopathie in de aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekeringen die een dekking bieden voor alternatieve geneeswijzen kennen doorgaans daarbinnen wel een vergoeding voor homeopathie. De inhoud van de dekking is per verzekering wel sterk verschillend.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen! Als u deze vergoeding volledig benut voor homeopathie kunt u doorgaans niet in hetzelfde kalenderjaar nog een vergoeding krijgen voor andere alternatieve geneeswijzen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.