Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Er zijn allerlei klachten waarvoor u terecht kunt bij een osteopaat. Op deze pagina bespreken we wat osteopathie is en in hoeverre u de rekening van een osteopaat kunt declareren bij uw zorgverzekering.

Online de zorgpremies 2023 vergelijken

Wat is osteopathie?

Osteopathie is één van de vele alternatieve geneeswijzen waarop u een beroep kunt doen als u klachten heeft.

Bij osteopathie wordt gekeken naar het lichaam als totaliteit. De klachten die u heeft kunnen hun oorzaak hebben op een hele andere plek in het lichaam. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal deze door middel van corrigerende handgrepen proberen te verhelpen.

Osteopaat in de basisverzekering

De kosten van alternatieve geneeswijzen worden niet gedekt door de basisverzekering. Ook de behandelingen van uw osteopaat vallen dus niet onder de basisdekking. Verwacht u kosten te maken voor osteopathie? Overweeg dan het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering.

Osteopathie in de aanvullende zorgverzekering

Er zijn veel aanvullende zorgverzekeringen met een dekking voor alternatieve geneeswijzen. Daarbinnen geldt vaak wel een vergoeding voor behandelingen door een osteopaat. De exacte dekking verschilt sterk per verzekering: er is meestal sprake van een maximum bedrag en/of een maximum aantal behandelingen.

LET OP: de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen geldt meestal per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen! Als u deze vergoeding volledig benut voor osteopathie kunt u doorgaans niet in hetzelfde kalenderjaar nog een vergoeding krijgen voor andere alternatieve geneeswijzen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.