Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Ooglaseren in de zorgverzekering

Dekking voor het laseren van je ogen in de zorgverzekering (update 2023)

Veel mensen in Nederland hebben een hulpmiddel nodig om goed genoeg te kunnen zien of horen. In plaats van een bril of contactlenzen kiezen steeds meer mensen voor ooglaseren of lensimplantatie. Maar hoe zit het met de dekking van de zorgverzekering voor het laten behandelen van één of meer ogen? Op deze pagina bespreken we de vergoeding voor het laseren van ogen en lensimplantatie vanuit de basis en de aanvullende zorgverzekering.

Zorgpremie 2023 berekenen

Wat is ooglaseren?

Bij het laseren van een oog wordt het hoornvlies dunner gemaakt met behulp van een computergestuurde laserstraal. Het effect hiervan is dat de kromming van het hoornvlies verandert. Hierdoor verbetert het zicht en is het dragen van een bril of contactlenzen niet meer nodig.

Wat is lensimplantatie?

Bij lensimplantatie wordt de eigen lens vervangen door een kunststoflens. Deze ingreep wordt gedaan omdat de eigen lens troebel geworden is, of als er sprake is van ‘grijze staar’ (cataract).

Ooglaseren in de basisverzekering

Net als de kosten voor brillen en contactlenzen vallen ook ooglaseren en lensimplantatie niet binnen de dekking van de basisverzekering. De enige uitzondering geldt als er sprake is van een medische indicatie. Zonder die indicatie geldt dat u daarvoor een aanvullende zorgverzekering nodig heeft om een vergoeding te krijgen voor deze ingrepen.

Ooglaseren en eigen risico

Het eigen risico in de zorgverzekering is van toepassing op zaken die onder de dekking van de basisverzekering vallen. Omdat ooglaseren niet in het basispakket valt is er geen standaard eigen risico van toepassing. Een individuele zorgverzekeraar kan per dekking in de aanvullende zorgverzekering zelf beslissen dat er een eigen risico van toepassing is. Om dat te achterhalen kijkt u goed naar de voorwaarden van de aanvullende verzekering.

Ooglaseren in de aanvullende zorgverzekering

Binnen diverse aanvullende zorgverzekeringen is wel dekking voor ooglaseren. Ook lensimplantatie wordt binnen die polissen vaak vergoed. De vergoeding die een aanvullende zorgverzekering hiervoor biedt is meestal een eenmalige vergoeding voor de duur van de verzekering. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden dat sommige verzekeraars werken met een maximale totaalvergoeding, die dan geldt voor brillen, contactlenzen en ooglaseren samen. Kijk dus goed naar de voorwaarden!

Vergoeding voor ooglaseren per zorgverzekering

Denkt u aan ooglaseren of lensimplantatie voor het komende kalenderjaar? Elke aanvullende zorgverzekering heeft een eigen pakket aan vergoedingen. Check daarom goed of uw verzekering een passende dekking heeft!

Dekking en premie zorgverzekeringen vergelijken

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek