Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Bij een reis naar het buitenland kunt u medische kosten tegenkomen. Zo is het voor een reis naar verre buitenlanden vaak verplicht of in ieder geval verstandig om uzelf te laten vaccineren. Of preventief pillen te slikken. De kosten van deze vaccinaties en pillen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De vraag of deze kosten gedekt worden door uw zorgverzekering is dan ook een hele logische.

Dekking en premie zorgverzekeringen vergelijken

Wat zijn vaccinaties?

Bij een vaccinatie wordt er een middel bij u ingespoten dat een immuunreactie bij u opwekt. Door deze immuunrespons bent u beter bestand tegen ziekteverwekkers die u op reis kunt tegenkomen.

Welke vaccinaties u precies nodig heeft voor uw reis is afhankelijk van de bestemming. Voor advies hierover kunt u terecht bij uw huisarts en bij de GGD.

Vaccinaties in de basisverzekering

De kosten van vaccinaties en preventieve pillen (bijvoorbeeld malariapillen) voor het buitenland worden niet gedekt vanuit de basisverzekering. Wilt u een vergoeding voor de kosten die deze preventie met zich meebrengt? Dan bent u hiervoor aangewezen op een aanvullende zorgverzekering.

Vaccinaties in de aanvullende zorgverzekering

Veel aanvullende zorgverzekeringen bieden wél dekking voor vaccinaties en preventieve medicatie voor uw reis naar verre landen. De inhoud van die dekking kan behoorlijk verschillen. Soms worden alleen bepaalde beschreven vaccinaties vergoed en andere niet. Kijk goed in de polisvoorwaarden welke dekking er precies is voordat u om deze reden een aanvullende zorgverzekering kiest.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.