Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogVergoedingen voor een kunstgebit in de zorgverzekering (update 2023)
Door de jaren heen is de tandzorg steeds beter geworden en hebben veel minder mensen dan voorheen een kunstgebit nodig. Toch zijn er nog steeds genoeg Nederlanders bij wie het gebit zodanig beschadigd is dat een kunstgebit de beste oplossing is. Hoe zit het dan met de vergoeding van de kosten voor zo'n kunstgebit binnen onze zorgverzekeringen? Welke dekkingen gelden in 2023 voor kunstgebitten binnen de zorgverzekering?
Een kunstgebit wordt ook wel een gebitsprothese genoemd. Het is een uitneembare prothese die uw eigen tanden en kiezen vervangt. Ze zijn er in verschillende soorten, bijvoorbeeld gedeeltelijke vervanging (partiële prothese), een volledige gebitsprothese of een frameprothese.
Het kunstgebit zelf wordt in de basis vergoed vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt echter wel een verplichte eigen bijdrage van ruwweg 10% van de kosten. Die eigen bijdrage staat dan nog los van het eigen risico ook dat is van toepassing op de kosten van een kunstgebit.
Naast de aanschaf van het kunstgebit valt tevens het repareren en opvullen ervan onder de dekking van de basisverzekering (wederom met eigen bijdrage). Een frameprothese wordt echter niet vanuit de basisdekking vergoed.
Er komen vaak nog wel andere kosten kijken bij een kunstgebit. Naast de kosten van de gebitsprothese zelf moeten er bijvoorbeeld tanden en kiezen getrokken worden. Die kosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.
Al met al moet u voor een kunstgebit eigenlijk altijd een behoorlijk bedrag zelf betalen: de eigen bijdrage en de bijkomende kosten. Een aanvullende zorgverzekering kan hier uitkomst bieden.
De eigen bijdrage die u moet betalen voor uw kunstgebit wordt door veel aanvullende zorgverzekeringen in de dekking voor tandartskosten en ook door speciale tandartsverzekeringen meegenomen. Zo komen die eigen bijdrage en de bijkomende kosten alsnog niet (helemaal) voor uw rekening.
Belangrijke zaken om op te letten bij de vergelijking van vergoedingen voor kunstgebitten in de aanvullende zorgverzekering:
Verwacht u dat een kunstgebit in de komende kalenderjaren bij u nodig zou kunnen zijn? Bekijk dan zéker welke zorgverzekering de beste vergoeding geeft voor de kosten van een kunstgebit.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.