Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Heel veel Nederlandse ouders krijgen voor hun kind in de puberteit het advies van de tandarts om maar eens naar de orthodontist te gaan. De kosten daarvan kunnen aardig in de papieren lopen. Op deze pagina bespreken we de dekking van de zorgverzekering voor de kosten van orthodontie - als onderdeel van de totale dekking voor tandartskosten.

Dekking en premie zorgverzekeringen vergelijken

Wat is orthodontie?

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Een orthodontist houdt zich bezig met het rechtzetten van tanden in de kaken, zodat u met een mooi en regelmatig gebit door het leven kunt. Een behandeling door een orthodontist kost gemiddeld al snel tussen de € 2.000 en € 2.500.

Orthodontie in de basisverzekering

De kosten van orthodontie worden nagenoeg nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen in bijzondere situaties vallen ze onder de basisdekking - bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis in de mond, het gebit of de kaak. De rekening van de orthodontist moet u dus in eerste aanleg zelf betalen, óók bij orthodontie voor kinderen. Een aanvullende zorgverzekering of speciale tandartsverzekering is daarbij vaak een mooie oplossing.

Aanvullende zorgverzekering voor de orthodontist

Het is dus niet vreemd dat veel mensen kiezen voor een aanvullende zorgverzekering of specifieke tandartsverzekering - zeker als er kosten voor orthodontie aankomen voor de kinderen. Orthodontie voor volwassenen is lastiger te verzekeren.

Een aantal belangrijke zaken om op te letten als u een verzekering wilt met een dekking voor de orthodontist:

  • orthodontie voor kinderen is soms al meeverzekerd met de gewone aanvullende verzekering van hun ouders;
  • er kan sprake zijn van een wachttijd of een benodigde gezondheidsverklaring;
  • de dekkingen kunnen flink verschillen afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde;

Vergoeding voor orthodontie per zorgverzekering

Denkt u dat er in de komende kalenderjaren orthodontie nodig is in uw gezin? Bekijk dan zéker welke zorgverzekering de beste vergoeding geeft voor de kosten van de orthodontist.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.