English version - international interest rates

Gemiddelde zorgpremies Univé

Ieder jaar bepalen zorgverzekeraars zoals Univé opnieuw hun premies. De basisverzekering die het vorig jaar de goedkoopste was hoeft dat een jaar later niet te zijn. Voor u is een stabiel voordelige zorgverzekering erg prettig. Dat maakt het interessant om te kijken naar de gemiddelde zorgpremie die Univé rekent voor de basisverzekering.

Hieronder vindt u de gemiddelde premies voor de basisverzekeringen van Univé.

Premies zorgverzekeringen vergelijken

Gemiddelde premies Univé basisverzekeringen

HomeFinance.nl toont u de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering(en) van Univé in de door u te kiezen periode. U ziet de premies per eigen risico-categorie: alleen het wettelijk verplichte standaard eigen risico of daarbij ook een extra vrijwillig eigen risico.

Hoe hoog was het wettelijk verplichte standaard eigen risico in de verschillende jaren?
Vergelijk de gemiddelde premie van Univé met andere zorgverzekeraars

Periode: vanaftot en met

Gemiddelde premies Zorg Select Polis - naturapolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 100,95aanvragen
Standaard + € 100,-€ 96,95aanvragen
Standaard + € 200,-€ 94,95aanvragen
Standaard + € 300,-€ 91,95aanvragen
Standaard + € 400,-€ 88,95aanvragen
Standaard + € 500,-€ 85,95aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Gemiddelde premies Zorg Geregeld polis - naturapolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 116,50aanvragen
Standaard + € 100,-€ 112,50aanvragen
Standaard + € 200,-€ 110,50aanvragen
Standaard + € 300,-€ 107,50aanvragen
Standaard + € 400,-€ 104,50aanvragen
Standaard + € 500,-€ 101,50aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Gemiddelde premies Zorg Vrij polis - restitutiepolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 121,25aanvragen
Standaard + € 100,-€ 117,25aanvragen
Standaard + € 200,-€ 115,25aanvragen
Standaard + € 300,-€ 112,25aanvragen
Standaard + € 400,-€ 109,25aanvragen
Standaard + € 500,-€ 106,25aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Waarom zijn gemiddelde zorgpremies interessant voor u?

Hierboven ziet u een overzicht van de gemiddelde premies van basisverzekeringen bij Univé. We tonen u daar het gemiddelde van premies die niet meer aan de orde zijn, premies uit het verleden. Het zou goed kunnen dat u zich afvraagt waarom deze historische zorgpremies en het gemiddelde daarvan voor u interessant zijn.

De premies van zorgverzekeringen worden ieder jaar opnieuw bepaald. Zowel die voor de basisverzekeringen als voor de aanvullende polissen. De nieuwe premies zijn afhankelijk van de inhoud van de dekkingen, maar natuurlijk ook van concurrentieoverwegingen. De premiewijzigingen gaan niet geleidelijk en ook niet altijd zelfde kant op: ze kunnen het ene jaar dalen en het volgende jaar stijgen.

Voor de basisverzekering geldt dat iedere zorgverzekeraar – dus ook Univé - dezelfde dekking hanteert. Dat moet: de inhoud van het basispakket is wettelijk bepaald en is dus voor iedere verzekeraar gelijk. Er zit wel verschil tussen basisverzekeringen waar het gaat om de wijze van vergoeden (natura/restitutie) en de mate van keuzevrijheid. Het vergelijken van premies voor basisverzekeringen is daardoor vrij eenvoudig: naast deze twee zaken hoeft u alleen naar de premie te kijken.

Het is prettig als u een zorgverzekeraar heeft die verklaarbare en stabiele premies rekent. Dan kunt u erop vertrouwen dat uw zorgverzekering niet het ene jaar de goedkoopste is en het volgende jaar tot de duurdere polissen behoort. Dan is het zelfs niet nodig om ieder jaar intensief bezig te zijn met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Is Univé zo'n verzekeraar met stabiele premies? Daarvoor is het interessant om te kijken naar de gemiddelde zorgpremie die Univé in de loop der jaren heeft gehanteerd voor haar basisverzekeringen. In de vergelijking van gemiddelde zorgpremies kunt u zien hoe Univé het deed ten opzichte van andere zorgverzekeraars. En welke verzekeraar gemiddeld genomen de beste keuze zou zijn geweest. Dat kan u helpen bij uw keuze voor uw zorgverzekering voor het komende jaar.

Direct de actuele premies van basisverzekeringen vergelijken
Zorgverzekeringen vergelijken inclusief aanvullende dekkingen