Search
Close this search box.

Besparen op abonnementen

Besparen op abonnementen

Kritisch zijn op lidmaatschappen, loterijen, goede doelen

 

Ongemerkte terugkerende uitgaven

Zijn ze allemaal nodig om aan te houden?

Abonnementen, lidmaatschappen en loterijen… het zijn van die uitgaven waar ongemerkt veel geld naartoe gaat. Als je daar eenmaal toestemming voor hebt gegeven worden de kosten automatisch afgeschreven van je bankrekening, en dat kan aardig in de papieren lopen.

Check je bankrekening op automatische afschrijvingen

Wil je geld besparen, loop dan je bankrekening na op al die automatische afschrijvingen. Welke abonnementen heb je allemaal lopen? Waar ben je lid van, en de rest van je gezin? Aan welke loterijen doe je mee zonder dat je ernaar omkijkt, en welke goede doelen steun je? Als jij niet meer uitkomt met je inkomen kan het schrappen in deze uitgaven een goede besparing opleveren.


Zet ze op een rij en schrap

Hoeveel ga jij daarmee besparen?

Sportschool abonnement

Al die automatische afschrijvingen zet je op een rij, met daarbij de bedragen die daar naartoe gaan. Vervolgens ga je bepalen in hoeverre je ze wilt voortzetten.

  • Lees je die krant of dat tijdschrift wel echt?
  • Ga je wel echt naar die sportschool of vereniging?
  • Maak je wel gebruik van dat lidmaatschap?
  • Luister/kijk je wel naar die streamingdienst?
  • Wil je dat goede doel nog wel blijven steunen?

Niemand zegt dat je alles of heel veel moet schrappen – wel is het belangrijk om te kijken naar de noodzaak om ze aan te houden. Als je krap zit moet je prioriteiten stellen. Elke euro kun je maar één keer uitgeven, dus de vraag is: welke uitgaven zijn het belangrijkst voor jou en je gezin?


Loterijen vaak weggegooid geld

De winkans is zo klein: gemakkelijk besparen

Geld besparen op loterijen

Geef je geld uit aan loterijen? Dan is dat een makkelijke besparing: stop ermee! De winkans is meestal zo klein dat het gewoon weggegooid geld is. Het gaat erom dat je uitkomt met je inkomen – als dat niet zo is zijn loterijen de makkelijkste manier geld te besparen.

Hoe groot is de kans op geluk?

Laat je niet verleiden door de hoge geldprijzen en het gevoel dat je de kans op geluk misloopt als je jouw lot opzegt. Hoe groot is die kans nu eigenlijk? Ook de link met goede doelen hoeft geen reden te zijn om mee te (blijven) doen: die kun je dan beter direct steunen dan via een loterij.

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Annuitair – NHG 10 jaar
Bank Rente
Woonnu 3.82%
Tulp 3.87%
bijBouwe 3.88%
Lloyds Bank 3.88%
Triodos Bank 3.88%
Argenta 3.95%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheeknieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek