Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Besparen op abonnementen

Kritisch zijn op lidmaatschappen, loterijen, goede doelen


Ongemerkte terugkerende uitgaven

Zijn ze allemaal nodig om aan te houden?

Abonnementen, lidmaatschappen en loterijen... het zijn van die uitgaven waar ongemerkt veel geld naartoe gaat. Als je daar eenmaal toestemming voor hebt gegeven worden de kosten automatisch afgeschreven van je bankrekening, en dat kan aardig in de papieren lopen.

Check je bankrekening op automatische afschrijvingen

Wil je geld besparen, loop dan je bankrekening na op al die automatische afschrijvingen. Welke abonnementen heb je allemaal lopen? Waar ben je lid van, en de rest van je gezin? Aan welke loterijen doe je mee zonder dat je ernaar omkijkt, en welke goede doelen steun je? Als jij niet meer uitkomt met je inkomen kan het schrappen in deze uitgaven een goede besparing opleveren.


Zet ze op een rij en schrap

Hoeveel ga jij daarmee besparen?

Sportschool abonnement

Al die automatische afschrijvingen zet je op een rij, met daarbij de bedragen die daar naartoe gaan. Vervolgens ga je bepalen in hoeverre je ze wilt voortzetten.

  • Lees je die krant of dat tijdschrift wel echt?
  • Ga je wel echt naar die sportschool of vereniging?
  • Maak je wel gebruik van dat lidmaatschap?
  • Luister/kijk je wel naar die streamingdienst?
  • Wil je dat goede doel nog wel blijven steunen?

Niemand zegt dat je alles of heel veel moet schrappen - wel is het belangrijk om te kijken naar de noodzaak om ze aan te houden. Als je krap zit moet je prioriteiten stellen. Elke euro kun je maar één keer uitgeven, dus de vraag is: welke uitgaven zijn het belangrijkst voor jou en je gezin?


Loterijen vaak weggegooid geld

De winkans is zo klein: gemakkelijk besparen

Geld besparen op loterijen

Geef je geld uit aan loterijen? Dan is dat een makkelijke besparing: stop ermee! De winkans is meestal zo klein dat het gewoon weggegooid geld is. Het gaat erom dat je uitkomt met je inkomen - als dat niet zo is zijn loterijen de makkelijkste manier geld te besparen.

Hoe groot is de kans op geluk?

Laat je niet verleiden door de hoge geldprijzen en het gevoel dat je de kans op geluk misloopt als je jouw lot opzegt. Hoe groot is die kans nu eigenlijk? Ook de link met goede doelen hoeft geen reden te zijn om mee te (blijven) doen: die kun je dan beter direct steunen dan via een loterij.


Laatste nieuws over besparen

Blijf op de hoogte van de laatste bespaartips!

Je kunt op allerlei manieren besparen op je maandlasten. Op HomeFinance.nl schrijven we regelmatig nieuws- en blogberichten over dit onderwerp. Hieronder zie je de meest recente artikelen.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.