Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogExtra uitgebreid, all risk en kostbaarhedenverzekering
Een inboedelverzekering heeft iedereen met een zelfstandig huishouden nodig: een vergoeding voor de schade die je kunt oplopen aan je inboedel, bijvoorbeeld bij brand of inbraak.
Van oudsher zijn er vijf soorten inboedelverzekeringen:
Tegenwoordig zijn er nog steeds behoorlijke verschillen tussen de vele polissen waar je uit kunt kiezen, maar ze vallen allemaal wel onder 'extra uitgebreid' of 'all risk'.
Een pure brandverzekering of brand/inbraak kom je niet meer tegen. Je loopt met je inboedel gewoon veel meer risico's dan alleen brand en inbraak, dus die dekkingen zijn te beperkt.
Het onderscheid tussen de (extra) uitgebreide en de all risk inboedelverzekering bestaat nog wel. Het verschil zit in de manier waarop de dekking omschreven wordt.
Bij de (extra) uitgebreide inboedelverzekering wordt specifiek beschreven welke schade-oorzaken gedekt zijn. Voor de uitgebreide zijn dat:
De extra uitgebreide inboedelverzekering biedt daarnaast nog dekking bij:
LET OP: deze opsomming van gedekte schades is indicatief - de exacte werkelijke dekking wordt door de verzekeraar bepaald.
De 'meest uitgebreide' inboedelverzekering noemen we meestal all risk, of 'alle van buiten komende onheilendekking'. Deze naam is wat misleidend: in de praktijk zijn niet werkelijk álle schade-oorzaken gedekt. In plaats van een lijst met oorzaken die wél gedekt zijn vind je bij de all risk inboedelverzekering juist een aantal uitsluitingen. Denk daarbij aan schade die ontstaat bij catastrofale gebeurtenissen zoals:
Ook hiervoor geldt: deze lijst is indicatief - elke verzekeraar bepaalt zelf de uitsluitingen in de dekking.
De verzekerde bedragen van de inboedelverzekering zijn altijd gebaseerd op gemiddelden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met uitschieters aan kostbare zaken die je in huis kunt hebben. Heb je bijvoorbeeld:
Het is dan belangrijk om die voldoende te verzekeren. De standaard inboedeldekking is niet toereikend. Je kunt dan kiezen voor het extra meeverzekeren op de inboedelverzekering, óf er een specifieke verzekering voor afsluiten. Die verzekeringen worden kostbaarhedenverzekering genoemd. Soms krijgt de verzekering ook wel een naam die gericht is op de spullen waar het om gaat. Apparatuurverzekering bijvoorbeeld, of Instrumentenverzekering.
Een kostbaarhedenverzekering vergoedt schade aan jouw kostbaarheden in huis - maar ook buitenshuis! En niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Dat is heel prettig als je die dure spullen mee op reis neemt. De premie voor een kostbaarhedenverzekering wordt bepaald met de werkelijke waarde van de verzekerde spullen. Bij het afsluiten van de verzekering laat je die waarde zien met een taxatierapport of een recent aankoopbewijs.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.