Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Inboedelverzekering kiezen

Welke verzekering heb je nodig voor je inboedel?

Als je zelfstandig woont heb je ongetwijfeld een inboedel. Die spullen wil je met een inboedelpolis verzekeren tegen inbraak, brand en andere mogelijke schades. Er zijn heel veel verschillende inboedelverzekeringen te krijgen, maar welke polis moet je kiezen?

Keuzehulp inboedelverzekeringen

Om de juiste keuze te maken voor jouw inboedelverzekering moet je een aantal beslissingen nemen:

 1. Welke dekking wil je?
 2. Wil je aanvullende dekkingen?
 3. Welke verzekeraar moet het worden?

1. Welke dekking voor je inboedel?

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen, waarvan de extra uitgebreide en de all risk polis vooral nog aangeboden worden tegenwoordig. Het ligt er maar net aan welke schade-oorzaken je afgedekt wilt zien. En wil je dan een lijst met gedekte oorzaken of juist het uitgangspunt dat elke schade gedekt is, behalve wat er op de lijst met uitsluitingen staat?

Soorten inboedelverzekering

De keuze hangt verder af van jouw persoonlijke situatie en wensen:

 • de waarde van jouw inboedel
  Als er veel kostbare spullen in jouw huis staan is een uitgebreide dekking voor jou waarschijnlijk belangrijker dan wanneer je alleen wat tweedehands meubilair hebt.
 • de locatie en ligging van de woning
  Kijk hierbij vooral naar de kans dat uitgesloten schade-oorzaken zich bij jou kunnen voordoen. Staan er bijvoorbeeld veel bomen? Dan is het risico op schade door omvallende bomen groter – als de windkracht niet hoog genoeg is het label ‘storm’ kan het zijn dat de schade niet vergoed wordt. Of waterschade bij regenwater dat vanaf de straat je huis in stroomt. Is dat bij jou een reëel risico?
 • jouw risicohouding
  Iedereen kijkt op een andere manier naar risico’s. Lig jij van elk mogelijk risico ’s nachts wakker? Dan is het beter om jouw inboedel zo uitgebreid mogelijk te verzekeren. Dan betaal je wel wat meer, maar dat is je nachtrust wel waard.
 • jouw financiële situatie
  Je kunt op twee manieren naar jouw financiële situatie kijken. Heb je een krap budget, dan zou je denken dat je moet kiezen voor de goedkoopste inboedelverzekering. Aan de andere kant: als je geen geld hebt om ongedekte schades te kunnen dragen is het misschien slimmer om dan j├║ist je inboedel uitgebreid te verzekeren.

2. Aanvullende dekkingen?

Qua aanvullende dekkingen gaat het bij de inboedelverzekering vooral om jouw dure spullen. Binnen de standaard dekking van de inboedelpolis valt meestal een bepaald maximum bedrag voor bijvoorbeeld

 • apparatuur
 • sieraden
 • verzamelingen
 • antiek
 • instrumenten

Heb jij daarvan voor een hogere waarde spullen in je huis, dan is het belangrijk om daarvoor een extra dekking af te sluiten. Dat kan binnen de inboedelverzekering zelf óf met een losse kostbaarhedenverzekering.

3. Welke inboedelverzekeraar?

Als je weet wat je precies wilt verzekeren voor je inboedel, zowel qua schade-oorzaken als qua aanvullende dekkingen, dan is het tijd om een specifieke inboedelverzekering te selecteren. Er zijn flinke premieverschillen tussen de verzekeraars – goed vergelijken is dan ook geen overbodige luxe.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek