Search
Close this search box.

Lening oversluiten – geld besparen door goedkoper te lenen

Lening oversluiten – geld besparen door goedkoper te lenen

Veel mensen die een consumptieve lening nodig hebben, sluiten een lening af bij hun huisbank en kijken er dan nooit meer naar om. Dat is zonde, want er bestaan grote verschillen in rente en voorwaarden tussen de verschillende kredietverstrekkers. Hierdoor is het vaak mogelijk om geld te besparen door de lening over te sluiten naar een andere kredietverstrekker. Het verlagen van de maandlasten van een bestaande lening is dan ook een veelvoorkomend leendoel. Als u wilt bepalen of u geld kunt besparen door goedkoper te lenen, is het ook verstandig om te kijken of uw huidige leenvorm wel de juiste leenvorm is. Op deze pagina beschrijven wij een aantal leenvormen die vaak gekozen worden bij het oversluiten van een lening.

Direct rentes leningen vergelijken

Mogelijke leenvormen bij het oversluiten van een bestaande lening

Lening oversluiten in een hypotheek

Als we kijken naar de rente, is een hypotheek in veel gevallen de goedkoopste leenvorm. In het verleden werden consumptieve schulden daarom regelmatig opgenomen in een (nieuwe) hypotheek. Tegenwoordig gebeurt dat veel minder. Dit ligt onder andere aan het feit dat de hypotheekregels gewijzigd zijn waardoor het meefinancieren van consumptieve schulden in een hypotheek lastiger geworden is. Bovendien geldt dat er aanzienlijke kosten verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Denk aan taxatiekosten, notariskosten (hypotheekakte) en advieskosten. Het verhogen of oversluiten van een hypotheek enkel om een consumptief krediet mee te financieren is vaak dan ook niet interessant. Een lagere rente weegt vaak niet op tegen deze hoge kosten.

Lening oversluiten naar een (nieuwe) persoonlijke lening

Indien u in het verleden een lening heeft afgesloten voor een bepaald doel (bijv. aankoop auto) en/of u het belangrijk vindt om deze lening binnen een afzienbare tijd af te lossen, kan het oversluiten van de bestaande lening naar een (nieuwe) persoonlijke lening interessant voor u zijn. De persoonlijke lening wordt door veel kredietverstrekkers aangeboden waarbij er grote verschillen bestaan tussen de leningen als gekeken wordt naar de rente en voorwaarden. Kijk daarom goed welke lening voor u het meest geschikt is.

Lening oversluiten naar een (nieuw) doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is met name geschikt voor mensen die een flexibele lening nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die een grote uitgave verwachten in de nabije toekomst waarbij het nog niet duidelijk is hoeveel geld precies nodig is. Als u een lopende lening heeft en graag een flexibele oplossing wil, kan een doorlopend krediet voor u een interessante leenvorm zijn.

Lening oversluiten naar een (nieuw) WOZ-krediet

Een WOZ-krediet is een doorlopend krediet met als zekerheid de (overwaarde in een) koopwoning. Deze kredietvorm is dus alleen beschikbaar voor mensen met een eigen woning. Omdat het WOZ krediet vaak scherpere rentes kent dan andere kredietvormen, kan het oversluiten van een bestaande lening naar een WOZ krediet zeker interessant zijn. Houd hierbij wel rekening met het feit dat een WOZ krediet vaak alleen voor hogere leenbedragen wordt aangeboden.

Kies de juiste lening

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende aangeboden leningen. Als u een lening wilt afsluiten, dient u allereerst te bepalen welke leenvorm in uw situatie het meest geschikt is. Daarnaast raden wij u aan het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken.

Voor een overzicht van de actuele leenrentes van een groot aantal kredietverstrekkers, klik hier

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Lloyds Bank 6,50%
Rabobank 6,50%
Defam Premium 6,60%
Directa 6,90%
Lender & Spender 7,10%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek