Vragen? Bel ons: 088-22 77 311

Overzicht leendoelen

Er kunnen allerlei redenen zijn om een lening af te sluiten. De reden om te lenen wordt ook wel het leendoel genoemd. Op deze pagina gaan we in op veel voorkomende leendoelen. Klik op de link voor een uitgebreide beschrijving van het betreffende leendoel en een overzicht van de leenvormen die bij het betreffende leendoel vaak gekozen worden.

Direct rentes leningen vergelijken

Lenen voor een auto

In Nederland rijden ruim 8 miljoen auto's rond. Nieuwe auto's worden meestal gekocht met één of andere vorm van financiering.

Meer informatie over het lenen voor een auto

Lenen voor een verbouwing

Veel huiseigenaren laten wel eens een verbouwing uitvoeren aan hun woning. Vaak wordt deze verbouwing gefinancierd met een hypotheek, maar het kan ook met een andere lening.

Meer informatie over het lenen voor een verbouwing

Lenen voor een keuken

Een veel voorkomende verbouwing is een nieuwe keuken. Dat kan gefinancierd worden met een hypotheek of een andere leenvorm.

Meer informatie over het lenen voor een nieuwe keuken

Lenen voor een restschuld

Wie een eigen woning verkoopt voor een prijs die lager ligt dan de hypotheek, houdt een restschuld over. Die restschuld moet wel afgelost worden. Als financiering in een nieuwe hypotheek niet mogelijk is, kan een andere leenvorm uitkomst bieden.

Meer informatie over het lenen voor een restschuld

Lenen voor een vakantiehuis (tweede huis)

Mensen die een vakantiehuis kopen, maken vaak gebruik van een lening om een deel van de aankoopprijs te betalen.

Meer informatie over het lenen voor een vakantiehuis

Lening oversluiten

Veel mensen die een lening hebben lopen, kunnen flink besparen door deze lening over te sluiten. Het oversluiten van een lening komt dan ook heel vaak voor.

Meer informatie over het oversluiten van een lening

Leningen samenvoegen

Veel Nederlanders hebben verschillende leningen naast elkaar lopen. Het samenvoegen van de verschillende leningen kan vaak een flinke besparing opleveren.

Meer informatie over het samenvoegen van leningen

Kies de juiste lening

Het hangt van uw leendoel af welke leenvorm voor u het meest geschikt is. Als u een leenvorm gekozen heeft, zijn er bovendien nog een groot aantal verschillende maatschappijen en producten waar u uit kunt kiezen. Als u een lening wilt afsluiten, doet u er daarom verstandig aan om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Klik hier voor een overzicht van de actuele hypotheekrentes

Voor een overzicht van de actuele leenrentes van een groot aantal kredietverstrekkers, klik hier

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.