Search
Close this search box.

Leendoelen, overzicht van doelen waarvoor mensen geld lenen

Overzicht leendoelen

Er kunnen allerlei redenen zijn om een lening af te sluiten. De reden om te lenen wordt ook wel het leendoel genoemd. Op deze pagina gaan we in op veel voorkomende leendoelen. Klik op de link voor een uitgebreide beschrijving van het betreffende leendoel en een overzicht van de leenvormen die bij het betreffende leendoel vaak gekozen worden.

Direct rentes leningen vergelijken

Lenen voor een auto

In Nederland rijden ruim 8 miljoen auto’s rond. Nieuwe auto’s worden meestal gekocht met één of andere vorm van financiering.

Meer informatie over het lenen voor een auto

Lenen voor een verbouwing

Veel huiseigenaren laten wel eens een verbouwing uitvoeren aan hun woning. Vaak wordt deze verbouwing gefinancierd met een hypotheek, maar het kan ook met een andere lening.

Meer informatie over het lenen voor een verbouwing

Lenen voor een keuken

Een veel voorkomende verbouwing is een nieuwe keuken. Dat kan gefinancierd worden met een hypotheek of een andere leenvorm.

Meer informatie over het lenen voor een nieuwe keuken

Lenen voor een restschuld

Wie een eigen woning verkoopt voor een prijs die lager ligt dan de hypotheek, houdt een restschuld over. Die restschuld moet wel afgelost worden. Als financiering in een nieuwe hypotheek niet mogelijk is, kan een andere leenvorm uitkomst bieden.

Meer informatie over het lenen voor een restschuld

Lenen voor een vakantiehuis (tweede huis)

Mensen die een vakantiehuis kopen, maken vaak gebruik van een lening om een deel van de aankoopprijs te betalen.

Meer informatie over het lenen voor een vakantiehuis

Lening oversluiten

Veel mensen die een lening hebben lopen, kunnen flink besparen door deze lening over te sluiten. Het oversluiten van een lening komt dan ook heel vaak voor.

Meer informatie over het oversluiten van een lening

Leningen samenvoegen

Veel Nederlanders hebben verschillende leningen naast elkaar lopen. Het samenvoegen van de verschillende leningen kan vaak een flinke besparing opleveren.

Meer informatie over het samenvoegen van leningen

Kies de juiste lening

Het hangt van uw leendoel af welke leenvorm voor u het meest geschikt is. Als u een leenvorm gekozen heeft, zijn er bovendien nog een groot aantal verschillende maatschappijen en producten waar u uit kunt kiezen. Als u een lening wilt afsluiten, doet u er daarom verstandig aan om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Klik hier voor een overzicht van de actuele hypotheekrentes

Voor een overzicht van de actuele leenrentes van een groot aantal kredietverstrekkers, klik hier

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek