Search
Close this search box.

Persoonlijke lening – kenmerken en overzicht van de laagste rente

Persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening (ook wel PL genoemd) is één van de populairste leenvormen. Een persoonlijke lening is een leenvorm waarbij kredietverstrekker en kredietnemer bij het aangaan van de lening alles vooraf vastleggen: de hoogte van de lening, de hoogte van de te betalen rente (vast rentetarief), de aflossingen en de looptijd van de lening. Een persoonlijke lening kent daarmee een maandlast (ook wel maandtermijn genoemd) die gedurende de gehele looptijd gelijk blijft. Deze maandtermijn bestaat uit rente en aflossing. Tussentijds opnemen van afgeloste bedragen is bij een persoonlijke lening – in tegenstelling tot bij het doorlopende krediet – niet mogelijk.

Direct rentes leningen vergelijken

Een persoonlijke lening wordt vaak gekozen om grote aankopen – zoals een auto – te financieren. Belangrijk is om de looptijd van de lening dusdanig te kiezen dat de looptijd van de lening korter is dan de (economische) levensduur van het gekochte product.

Kenmerken van de persoonlijke lening

We hebben de belangrijkste kenmerken van de persoonlijke lening hieronder samengevat:

  • vaste rente;
  • vaste looptijd;
  • dus een vaste maandlast;
  • tussentijds extra aflossen is meestal niet mogelijk.

Laagste actuele rente tarieven voor een persoonlijke lening

Wij houden van een groot aantal kredietinstellingen de actuele rentetarieven bij. In onderstaande tabel tonen wij voor de persoonlijke lening voor verschillende leenbedragen de actuele minimale (laagste) en maximale (hoogste) tarieven. De getoonde rentetarieven zijn effectieve jaarrentes.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek