Vragen? Bel ons: 088-22 77 311

WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. Ieder jaar bepaalt de overheid van alle onroerende goederen de WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde wordt door de overheid onder andere gebruikt als grondslag voor de onroerende zaakbelastingen en het rioolrecht. De WOZ-waarde wordt door sommige kredietverstrekkers ook gebruikt en wel voor het WOZ-krediet.

Direct rentes leningen vergelijken

Onder een WOZ-krediet verstaan wij een doorlopend krediet speciaal voor eigenaren van een koopwoning. Hierbij wordt naar de WOZ-waarde van uw woning gekeken om te kunnen bepalen voor welke kredietlimiet u in aanmerking komt. Vaak wordt voor de maximale lening uitgegaan van 150% van de WOZ-waarde minus de reeds lopende hypotheek. Soms wordt in plaats van de reeds lopende hypotheek uitgegaan van de inschrijving bij de notaris. Deze kan hoger zijn dan de lopende hypotheek waardoor de leencapaciteit afneemt. Uiteraard wordt de maximale lening die mogelijk is op basis van uw WOZ-waarde alleen verstrekt op het moment dat uw persoonlijke en financiële situatie dat toelaat.

Het WOZ-krediet is dus een doorlopend krediet. Het doorlopend krediet (ook wel DK genoemd) was één van de populairste leenvormen. Tegenwoordig wordt deze kredietvorm vrijwel niet meer afgesloten. De reden is dat kredietverstrekkers deze vorm niet meer aanbieden.

Op dit moment worden er in de markt geen WOZ kredieten aangeboden.

Kenmerken van het WOZ-krediet

We hebben de belangrijkste kenmerken van het WOZ-krediet hieronder samengevat:

  • alleen toegankelijk voor mensen met een eigen huis;
  • scherpe tarieven;
  • variabele rente;
  • geen vast leenbedrag maar een kredietlimiet;
  • u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag;
  • u kunt boetevrij extra bedragen aflossen;
  • u kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen (binnen de kredietlimiet).

Voor een overzicht van alle soorten leningen, klik hier

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.