A-  |  A+  |  Homepage  |  Favorieten  |  English version - international interest rates
Ga terug naar de hoofdpagina van HomeFinance
LEVENSVERZEKERING
Alle onderwerpen
Ga naar de homepage Ė voor hypotheek, financieel advies en verzekeringen  
Spaarverzekering
Wat is een spaarverzekering?
Een spaarverzekering is een combinatie van sparen en verzekeren. Hierbij betaal je nu premie om later, op een vooraf vastgestelde einddatum, een uitkering of uitkeringen te ontvangen. Zo kun je sparen voor een aanvulling op je pensioen, maar ook voor een wereldreis of een vakantiehuis. Bij een spaarverzekering wordt alleen een kapitaal uitgekeerd als de verzekerde op de einddatum van de verzekering nog in leven is. Als de verzekerde eerder overlijdt dan de einddatum in de polis, ontvangt hij niets (dat is het risico), tenzij hij een verzekering met restitutie (teruggave) afsluit. In dat laatste geval worden de betaalde premies (of de opgebouwde waarde van de polis) bij het overlijden van de verzekerde voor de einddatum van de verzekering terugbetaald. Uiteraard is een verzekering met restitutie duurder, waardoor er minder kapitaal opgebouwd zal worden!

Zoals bij iedere levensverzekering, kun je ook bij een spaarverzekering kiezen tussen een uitkering ineens (kapitaalverzekering) of een uitkering in delen (renteverzekering).
Waarom een spaarverzekering afsluiten?
Een spaarverzekering kunt u bijvoorbeeld afsluiten als u een kapitaal wilt sparen voor later, bijvoorbeeld als aanvulling op uw pensioen of als aflossing voor uw hypotheek. Echter, gezien de kosten die in een dergelijke verzekering verwerkt zitten, zijn er meestal aantrekkelijker opties dan een spaarverzekering. Wij adviseren u daarom om goed naar de voorwaarden en kosten van een dergelijke verzekering te kijken, voordat u besluit tot het afsluiten ervan.
Ga terug
Online premie levensverzekering berekenen