Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Hieronder ziet u een tabel met een overzicht van de meest actuele LIBOR rente tarieven (ruim 24 uur vertraagd). De rentes worden vertraagd gepubliceerd omdat het niet meer is toegestaan om de rentes op vrij toegankelijke websites op dezelfde dag te publiceren. Wilt u meer informatie over de actuele en historische rentestanden van een specifieke looptijd, klik dan op de link in de tabel.

LIBOR rente tarieven op 3 oktober USD GBP JPY
Overnight LIBOR rente - - -
1 maands LIBOR rente 5,44199% - -
3 maands LIBOR rente 5,67590% 5,41080% -
6 maands LIBOR rente 5,91399% - -
12 maands LIBOR rente - - -

LIBOR is een merknaam van de ICE Benchmark Administration (IBA). Voor meer informatie, klik hier.

Historische LIBOR rente tarieven

Om een goed beeld te krijgen van de rente ontwikkeling van LIBOR, vindt u hieronder een groot aantal grafieken met de historische data van de LIBOR tarieven. Hierbij geven wij voor iedere periode zowel een lange termijn grafiek als ook een korte termijn grafiek (laatste 12 maanden).

LIBOR grafiek:

Klik hier voor de LIBOR rentes van een specifieke datum.

Wat is LIBOR?

LIBOR is de afkorting van London Interbank Offered Rate. De LIBOR is een gemiddeld rente tarief waartegen een groot aantal internationale banken in Londen leningen aan elkaar wil verstrekken. Alhoewel LIBOR meermalen per dag berekend wordt, brengt de ICE Benchmark Administration (IBA) dagelijks om 11.45 uur (Britse tijd) de officiële LIBOR tarieven naar buiten. Voorheen werd dit door de British Bankers' Association (BBA) gedaan. Wij publiceren de LIBOR rentes ruim 24 uur nadat de IBA de rentes officieel bekendgemaakt heeft. Het is niet meer toegestaan om de rentes op dezelfde dag te publiceren. De LIBOR rentes op deze pagina zijn dus niet realtime, maar ze worden wel dagelijks geupdate.

Er wordt vaak gesproken van hét LIBOR rente tarief, maar in werkelijkheid zijn er meerdere LIBOR tarieven. De LIBOR tarieven onderscheiden zich in looptijd en valuta. In het verleden waren er 10 verschillende valuta en bestonden per valuta in totaal 15 looptijden. In 2013 heeft de BBA echter zowel het aantal valuta als het aantal looptijden flink teruggebracht. Begin 2022 is het aantal LIBOR rentes verder teruggebracht. Eind 2023 zal LIBOR ophouden te bestaan.

De valuta die (voorlopig) zullen blijven bestaan zijn de de Amerikaanse dollar (USD), het Britse pond sterling (GBP) en de Japanese yen (JPY) LIBOR rentes. Voor de Britse Pond en Japanse Yen LIBOR rentes geldt dat deze niet meer op de ouderwetse manier worden bepaald, maar op een synthetische manier.

De LIBOR rentes voor de Euro, Zwitserse frank (CHF), Australische dollar (AUD), Canadese dollar (CAD), Deense kroon (DKK), New Zeelandse dollar (NZD) en de Zweedse kroon (SEK) zijn komen te vervallen. Voor de LIBOR rente tarieven zijn deels alternatieven gekomen zoals SARON (Zwitserse Frank), SONIA (Britse Pond), ESTER (Euro) (naast Euribor dat al langer bestond), TONAR (Japanse Yen) en SOFR (Amerikaanse dollar).

Neither the ICE Benchmark Administration, nor the ICE LIBOR contributor banks, nor the designated distributor of ICE LIBOR from time to time, can be held liable for any irregularity or inaccuracy of ICE LIBOR (for details, see here).

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.