Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

LIBOR

Actuele LIBOR rente tarieven

Een overzicht van de meest actuele LIBOR rente tarieven (ruim 24 uur vertraagd) vindt u op de website van Libor. De rentes worden vertraagd gepubliceerd omdat het niet meer is toegestaan om de rentes op vrij toegankelijke websites op dezelfde dag te publiceren. LIBOR is een merknaam van de ICE Benchmark Administration (IBA).

Wat is LIBOR?

LIBOR is de afkorting van London Interbank Offered Rate. De LIBOR is een gemiddeld rente tarief waartegen een groot aantal internationale banken in Londen leningen aan elkaar wil verstrekken. Alhoewel LIBOR meermalen per dag berekend wordt, brengt de ICE Benchmark Administration (IBA) dagelijks om 11.45 uur (Britse tijd) de officiële LIBOR tarieven naar buiten. Voorheen werd dit door de British Bankers’ Association (BBA) gedaan. Wij publiceren de LIBOR rentes ruim 24 uur nadat de IBA de rentes officieel bekendgemaakt heeft. Het is niet meer toegestaan om de rentes op dezelfde dag te publiceren. De LIBOR rentes op deze pagina zijn dus niet realtime, maar ze worden wel dagelijks geupdate.

Er wordt vaak gesproken van hét LIBOR rente tarief, maar in werkelijkheid zijn er meerdere LIBOR tarieven. De LIBOR tarieven onderscheiden zich in looptijd en valuta. In het verleden waren er 10 verschillende valuta en bestonden per valuta in totaal 15 looptijden. In 2013 heeft de BBA echter zowel het aantal valuta als het aantal looptijden flink teruggebracht. Begin 2022 is het aantal LIBOR rentes verder teruggebracht. Eind 2023 zal LIBOR ophouden te bestaan.

De valuta die (voorlopig) zullen blijven bestaan zijn de de Amerikaanse dollar (USD), het Britse pond sterling (GBP) en de Japanese yen (JPY) LIBOR rentes. Voor de Britse Pond en Japanse Yen LIBOR rentes geldt dat deze niet meer op de ouderwetse manier worden bepaald, maar op een synthetische manier.

De LIBOR rentes voor de Euro, Zwitserse frank (CHF), Australische dollar (AUD), Canadese dollar (CAD), Deense kroon (DKK), New Zeelandse dollar (NZD) en de Zweedse kroon (SEK) zijn komen te vervallen. Voor de LIBOR rente tarieven zijn deels alternatieven gekomen zoals SARON (Zwitserse Frank), SONIA (Britse Pond), ESTER (Euro) (naast Euribor dat al langer bestond), TONAR (Japanse Yen) en SOFR (Amerikaanse dollar).

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek