Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 11 februari 2020, 10:06 - Anneke Ranzato-Versloot
#betalen

Eerder deze week schreef ik over het massale gebruik van betaalverzoeken. Daarbij keek ik even snel naar de kosten van betaalpakketten en viel m'n oog op het feit dat Moneyou Go de hoogste rente vergoedt op een betaalrekening.

Hoe is het met Moneyou Go?

Ik bedacht me dat ik weinig meer heb gehoord over Moneyou Go. En er eerlijk gezegd ook weinig meer mee heb gedaan sinds ik daar een account heb aangemaakt om dat proces voor jullie te testen.

Rente verhoogd!

Ondertussen geeft Moneyou Go wel een rentevergoeding op je saldo van 0,05%. Opvallend, want toen ik 'm startte (juni 2018) was dat 0,03%. Rentes kunnen dus kennelijk omhoog! Niet dat het nou een topper qua spaarrente is - er zijn immers spaarbanken die 0,15% of 0,20% vergoeden, het is dan ook geen spaarrekening. Het is wél de hoogste rentevergoeding op een betaalrekening.

Sparen bij ABN Amro via Moneyou Go

Ennnn 0,05% aan rentevergoeding is ruim meer dan ABN Amro (de moeder van Moneyou) en heel veel andere banken vergoeden op rekeningen die wel puur bedoeld zijn om te sparen. Kosten zijn er verder niet verbonden aan het gebruik van de Moneyou Go app en qua veiligheid valt het geheel onder de bankvergunning - en dus de spaargarantie - van ABN Amro. De gewone Moneyou spaarrekening geeft op dit moment ook slechts 0,05% rente (er was een tijd dat zij hoog in de vergelijkingen stonden...). Dan kun je net zo goed voor Go kiezen en de betaalfaciliteiten eens uitproberen.

Ontbrekende banken

Wellicht ga je me nu vertellen dat het Duitse N26 nog ontbreekt op VanBetaalrekeningVeranderen.nl. Dat klopt, kan ik niets tegenin brengen. Bunq ook trouwens. En Openbank, maar dat is dan ook gloednieuw. Omdat het in sommige opzichten heel lastig is om die nieuwe betaalconcepten in één oogopslag met elkaar - en met onze 'traditionele betaalrekeningen' - te vergelijken hebben we dat nog even niet gedaan, maar we zijn ermee bezig! 

Sparen en betalen in één

Over Bunq heb ik wel vaker geschreven - heb er zelf ook een rekening gehad. Vergelijkbaar met het voor Nederland nieuwe Openbank vergoeden zij een hoge rente op geld dat je daar aanhoudt, maar wel met een maximum. Een combinatie van sparen en betalen in één.

Bunq houdt hoge rente

Moet ik het Bunq nageven: die startten een klein jaar geleden met 0,27% over maximaal €10.000 en dat vergoeden ze nog steeds. Méér dus dan de hoogste rente bij vrij opvraagbaar sparen op dit moment. Jammer dus dat een Bunq rekening niet gratis is zoals die van Openbank. Maar ja, die laatste betaalt 2% over maximaal € 5.000... en dan maar voor een half jaar.

Geen overstap voor de spaarrente

Het lijkt me dat je niet naar Bunq of Openbank gaat voor de spaarrente. Wat je krijgt is leuk meegenomen maar het maximale bedrag waarover ze rente vergoeden maakt het voor een serieuze spaaroverstap niet interessant in mijn ogen.

Gratis betaalrekening bij N26

N26 is voor mij tot nu toe onbekend terrein. Het eerste dat me opvalt: er is geen Nederlandstalige website. Dat is op zich geen probleem maar ik geloof wel dat het veel Nederlanders zal tegenhouden om er een rekening te openen.

Vooral internationaal interessant

Als ik er zo naar kijk lijkt N26 me vooral interessant voor wie heel internationaal gericht is. Je krijgt gratis een Mastercard (zónder aankoopverzekering), betalingen buiten eurolanden zijn gratis en geld overboeken naar het buitenland gaat via TransferWise. Dat is vaak voordeliger dan via een bank. Maar let op: contant geld opnemen is tot 5x per maand gratis, daarna niet meer. Maar goed, ze hebben dus een volledig gratis betaalrekening dus wie hiermee uitkomt...

Ik ben wel benieuwd... heb jij toevallig de keuze gemaakt om jouw betaalrekening bij één van onze traditionele banken te vervangen door een account bij Moneyou Go, Bunq, N26 of Openbank? Hoe bevalt dat?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.