Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Moneyou Go, Bunq, N26 en Openbank

Heb jij je traditionele betaalrekening al ingeruild?

Heb jij je traditionele betaalrekening al ingeruild?

Eerder deze week schreef ik over het massale gebruik van betaalverzoeken. Daarbij keek ik even snel naar de kosten van betaalpakketten en viel m’n oog op het feit dat Moneyou Go de hoogste rente vergoedt op een betaalrekening.

Hoe is het met Moneyou Go?

Ik bedacht me dat ik weinig meer heb gehoord over Moneyou Go. En er eerlijk gezegd ook weinig meer mee heb gedaan sinds ik daar een account heb aangemaakt om dat proces voor jullie te testen.

Rente verhoogd!

Ondertussen geeft Moneyou Go wel een rentevergoeding op je saldo van 0,05%. Opvallend, want toen ik ‘m startte (juni 2018) was dat 0,03%. Rentes kunnen dus kennelijk omhoog! Niet dat het nou een topper qua spaarrente is – er zijn immers spaarbanken die 0,15% of 0,20% vergoeden, het is dan ook geen spaarrekening. Het is wél de hoogste rentevergoeding op een betaalrekening.

Sparen bij ABN Amro via Moneyou Go

Ennnn 0,05% aan rentevergoeding is ruim meer dan ABN Amro (de moeder van Moneyou) en heel veel andere banken vergoeden op rekeningen die wel puur bedoeld zijn om te sparen. Kosten zijn er verder niet verbonden aan het gebruik van de Moneyou Go app en qua veiligheid valt het geheel onder de bankvergunning – en dus de spaargarantie – van ABN Amro. De gewone Moneyou spaarrekening geeft op dit moment ook slechts 0,05% rente (er was een tijd dat zij hoog in de vergelijkingen stonden…). Dan kun je net zo goed voor Go kiezen en de betaalfaciliteiten eens uitproberen.

Ontbrekende banken

Wellicht ga je me nu vertellen dat het Duitse N26 nog ontbreekt op VanBetaalrekeningVeranderen.nl. Dat klopt, kan ik niets tegenin brengen. Bunq ook trouwens. En Openbank, maar dat is dan ook gloednieuw. Omdat het in sommige opzichten heel lastig is om die nieuwe betaalconcepten in één oogopslag met elkaar – en met onze ’traditionele betaalrekeningen’ – te vergelijken hebben we dat nog even niet gedaan, maar we zijn ermee bezig! 

Sparen en betalen in één

Over Bunq heb ik wel vaker geschreven – heb er zelf ook een rekening gehad. Vergelijkbaar met het voor Nederland nieuwe Openbank vergoeden zij een hoge rente op geld dat je daar aanhoudt, maar wel met een maximum. Een combinatie van sparen en betalen in één.

Bunq houdt hoge rente

Moet ik het Bunq nageven: die startten een klein jaar geleden met 0,27% over maximaal €10.000 en dat vergoeden ze nog steeds. Méér dus dan de hoogste rente bij vrij opvraagbaar sparen op dit moment. Jammer dus dat een Bunq rekening niet gratis is zoals die van Openbank. Maar ja, die laatste betaalt 2% over maximaal € 5.000… en dan maar voor een half jaar.

Geen overstap voor de spaarrente

Het lijkt me dat je niet naar Bunq of Openbank gaat voor de spaarrente. Wat je krijgt is leuk meegenomen maar het maximale bedrag waarover ze rente vergoeden maakt het voor een serieuze spaaroverstap niet interessant in mijn ogen.

Gratis betaalrekening bij N26

N26 is voor mij tot nu toe onbekend terrein. Het eerste dat me opvalt: er is geen Nederlandstalige website. Dat is op zich geen probleem maar ik geloof wel dat het veel Nederlanders zal tegenhouden om er een rekening te openen.

Vooral internationaal interessant

Als ik er zo naar kijk lijkt N26 me vooral interessant voor wie heel internationaal gericht is. Je krijgt gratis een Mastercard (zónder aankoopverzekering), betalingen buiten eurolanden zijn gratis en geld overboeken naar het buitenland gaat via TransferWise. Dat is vaak voordeliger dan via een bank. Maar let op: contant geld opnemen is tot 5x per maand gratis, daarna niet meer. Maar goed, ze hebben dus een volledig gratis betaalrekening dus wie hiermee uitkomt…

Ik ben wel benieuwd… heb jij toevallig de keuze gemaakt om jouw betaalrekening bij één van onze traditionele banken te vervangen door een account bij Moneyou Go, Bunq, N26 of Openbank? Hoe bevalt dat?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek