Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld besparen met corona-vakantie…

...en als je kunt ondernemers steunen

…en als je kunt ondernemers steunen

De afgelopen week was ik er even lekker tussenuit. Een weekje vakantie… nee, niet naar Griekenland maar in een vakantiepark in Drenthe. 

Offline uitdaging

Een bijzonder weekje waarin manlief en ik met onze puberboys hadden afgesproken om allemaal maximaal één uur per dag op een beeldscherm bezig te zijn. De enige uitzondering voor onze schermtijd was als we samen film gingen kijken.

Vastgekleefd aan beeldschermen

Een uitdaging? Dat zou je wel zeggen als je bedenkt hoeveel tijd we met z’n allen normaal gesproken bezig zijn met onze smartphones, tablets, laptops, e-readers en computers. En dan ook nog met pubers, die helemaal vastgekleefd zitten aan beeldschermen.

Bordspellen en haken

Is het gelukt? Ja! Het ging helemaal prima en persoonlijk vond ik het een verademing. We hadden een enorme berg bordspellen meegenomen en hebben dan ook véél spelletjes gespeeld. Favoriet waren Star Wars monopoly, Cluedo en Isis & Osiris. Dat laatste spel had ik al heel lang nieuw liggen maar nog nooit opengemaakt – het bleek verrassend leuk als kort spelletje tussendoor. Daarnaast ben ik na jaren weer eens wat gaan haken, heerlijk ontspannend. 

Haken tijdens corona-vakantie

Nieuwe coronamaatregelen

Het idee was ook om er lekker op uit te gaan samen. Dat hebben we in werkelijkheid maar één dag gedaan: een bezoek aan Wildlands op dinsdag. ’s Avonds was de persconferentie met de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Horeca dicht. Uitzonderingen voor theaters opgeheven.

Tóch even werken

Dat zorgde ervoor dat ik even aan het werk moest… bij Go-Kids houd ik me immers bezig met het onder de aandacht brengen van onder andere kindvriendelijke restaurants en jeugdtheater voorstellingen. Moest ik tóch heel even m’n laptop uit de tas halen. Ik had voor de hele week berichten op social media vooruit ingepland – want geen schermen – en moest er een paar uit die planning verwijderen. Kon toch moeilijk op vrijdag een bericht de lucht in helpen met de tip om ter afsluiting van de herfstvakantie fijn uit eten te gaan bij dat leuke pannenkoekenrestaurant….

Pannenkoeken eten in restaurant

Verdere uitstapjes hebben we na dinsdag achterwege gelaten, op het park was het nodige te doen qua outdoor activiteiten én het was heerlijk weer. 

Vakantie budget: geld over door corona

Nu zitten wij in de luxe positie dat het niet nodig is om een budget in te stellen voor zo’n vakantieweek. Daar prijs ik me enorm gelukkig mee. Zou ik wel een budget bedacht hebben, dan hadden we vast en zeker geld overgehouden. Minder uitstapjes dan gepland en minder uit eten… dat scheelt aanzienlijk in je uitgaven. De spelletjes hadden we al en kostten dus geen cent extra. En een rondje midgetgolf, dat zijn de kosten niet.

Zo blijkt maar weer dat corona ervoor kan zorgen dat je geld bespaart.

Ondernemers in de problemen

De keerzijde is dat al die ondernemers bij wie je anders je geld zou uitgeven dik in de problemen komen. Ik word er echt verdrietig van als ik bedenk hoeveel horecazaken en andere bedrijven nu voor de tweede keer hun omzet zien wegvallen. Laten we ook de winkels niet vergeten: shoppen met een mondkapje is nu eenmaal minder aantrekkelijk. Als consument houd je geld over – daardoor komen bedrijven geld tekort. 

Eten laten bezorgen door lokale restaurants

Wij gaan nu we weer thuis zijn hetzelfde doen als in maart/april/mei: elke week een keer eten laten bezorgen door lokale restaurants die bezorging aanbieden. Dus niet door de grote thuisbezorgers als SpareRibs Express maar juist door dat restaurant dat normaal gesproken (vooral) mensen aan een tafel bedient.

Lege restaurants door corona

Zelf een terugval in inkomen

Maar ja, dat laten bezorgen kost ook geld. Als je zelf door de coronacrisis je inkomen ziet terugvallen ga je dat natuurlijk niet doen. Dan is het juist zaak om te zorgen dat je zelf niet in de financiële problemen komt. Ik heb de afgelopen maanden al heel wat blogs met tips over besparen geschreven en zal dat de komende tijd ook zeker blijven doen.

Ondernemers steunen of zelf besparen

Kortom: als je kúnt, omdat jij geen inkomensprobleem hebt of voorziet door corona, kijk dan of ondernemers die er veel last van hebben op één of andere manier kunt ondersteunen. Heb jij zelf een inkomensterugval of is de kans groot dat die gaat komen, ga dan vooral snel aan de slag met een plan om te gaan besparen op je uitgaven. Gebruik het geld dat je nu misschien bespaart op uitjes, etentjes en winkelen niet aan online shoppen – houd het apart. Zet je financiën op een rij, kijk hoe je uitkomt bij een lager inkomen en zoek uit welke uitgaven minder kunnen. 

Volg jij onze Facebook-pagina al?
Daar deel ik elke blog die we schrijven, dus je vindt er ook m’n bespaartips terug!

HomeFinance.nl op Facebook

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek