Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld lenen steeds goedkoper

Freo verlaagt de minimale rente op de persoonlijke lening tot 3,8 procent

Freo verlaagt de minimale rente op de persoonlijke lening tot 3,8 procent

Ruim 2 weken geleden verlaagden DEFAM, Interbank en Findio de rente op de persoonlijke lening. Vanaf dat moment stonden 5 kredietverstrekkers met dezelfde leenrente van 3,9 procent bovenaan de rentelijstjes. We stelden ons destijds de vraag welke kredietverstrekker als eerste de rente zou verlagen om alleen bovenaan te komen te staan. Het antwoord op deze vraag is vandaag gegeven: Freo heeft de rente op de persoonlijke lening (voor leenbedragen vanaf 25000 euro) verlaagd met 1 tiende tot 3,8%.

Vergelijk de rente van alle leningen

Leenrente verder omlaag?

De kans is groot dat de rentes op persoonlijke leningen in de komende tijd nog wat verder zullen dalen. De concurrentie neemt toe en de leenrentes zijn in de afgelopen jaren een stuk minder gedaald dan andere rentes zoals de hypotheekrente en de kapitaalmarktrente.

Wat doet de rente van het doorlopend krediet?

Opvallend is dat de rentedaling op de leenmarkt alleen betrekking heeft op de persoonlijke lening. De rente op het doorlopend krediet is – zoals u kunt zien in onderstaande grafiek – al jaren nauwelijks nog gedaald. 

Het doorlopend krediet wordt – mede dankzij aangepaste regels – steeds minder populair. Verschillende banken hebben de maximale leenbedragen van het doorlopend krediet verlaagd. Of zijn zelfs helemaal gestopt met het aanbieden van deze leenvorm.

De verwachting is dat deze ontwikkeling ook volgend jaar door zal zetten. De kans is groot dat het doorlopend krediet door steeds minder kredietverstrekkers aangeboden zal worden. En dat de banken die het doorlopend krediet wel blijven aanbieden een maximaal leenbedrag in gaan stellen dat een stuk lager is dan in het verleden (bijvoorbeeld 10.000 euro). Het doorlopend krediet is dan puur nog geschikt als een soort buffer voor onvoorziene situaties. Voor veel consumenten die een lening willen afsluiten voor een concreet doel wordt de persoonlijke lening dan de enige mogelijke kredietvorm.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek