HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld lenen steeds goedkoper

Freo verlaagt de minimale rente op de persoonlijke lening tot 3,8 procent

Freo verlaagt de minimale rente op de persoonlijke lening tot 3,8 procent

Ruim 2 weken geleden verlaagden DEFAM, Interbank en Findio de rente op de persoonlijke lening. Vanaf dat moment stonden 5 kredietverstrekkers met dezelfde leenrente van 3,9 procent bovenaan de rentelijstjes. We stelden ons destijds de vraag welke kredietverstrekker als eerste de rente zou verlagen om alleen bovenaan te komen te staan. Het antwoord op deze vraag is vandaag gegeven: Freo heeft de rente op de persoonlijke lening (voor leenbedragen vanaf 25000 euro) verlaagd met 1 tiende tot 3,8%.

Vergelijk de rente van alle leningen

Leenrente verder omlaag?

De kans is groot dat de rentes op persoonlijke leningen in de komende tijd nog wat verder zullen dalen. De concurrentie neemt toe en de leenrentes zijn in de afgelopen jaren een stuk minder gedaald dan andere rentes zoals de hypotheekrente en de kapitaalmarktrente.

Wat doet de rente van het doorlopend krediet?

Opvallend is dat de rentedaling op de leenmarkt alleen betrekking heeft op de persoonlijke lening. De rente op het doorlopend krediet is – zoals u kunt zien in onderstaande grafiek – al jaren nauwelijks nog gedaald. 

Het doorlopend krediet wordt – mede dankzij aangepaste regels – steeds minder populair. Verschillende banken hebben de maximale leenbedragen van het doorlopend krediet verlaagd. Of zijn zelfs helemaal gestopt met het aanbieden van deze leenvorm.

De verwachting is dat deze ontwikkeling ook volgend jaar door zal zetten. De kans is groot dat het doorlopend krediet door steeds minder kredietverstrekkers aangeboden zal worden. En dat de banken die het doorlopend krediet wel blijven aanbieden een maximaal leenbedrag in gaan stellen dat een stuk lager is dan in het verleden (bijvoorbeeld 10.000 euro). Het doorlopend krediet is dan puur nog geschikt als een soort buffer voor onvoorziene situaties. Voor veel consumenten die een lening willen afsluiten voor een concreet doel wordt de persoonlijke lening dan de enige mogelijke kredietvorm.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen