Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Concurrentie bij geld lenen neemt toe

DEFAM, Interbank en Findio verlagen de minimale leenrente naar 3,9 procent

DEFAM, Interbank en Findio verlagen de minimale leenrente naar 3,9 procent

Zowel DEFAM, Interbank als Findio verlagen de rente op hun persoonlijke lening. De minimale rente bij alle 3 kredietverstrekkers wordt 3,9%. Omdat Freo en BNP Paribas al een minimale rente van 3,9% hanteerden, wordt het met 5 kredietverstrekkers met dezelfde leenrente dringen aan de kop van de rentelijstjes. De vraag is wanneer de eerste kredietverstrekker de rente verder verlaagt en we eindelijk een nieuw toptarief zullen zien.

Direct alle leningen vergelijken

Leenrente blijft achter bij andere rentes

Zoals we al vaker geschreven hebben, zien we de dalingen op de rentemarkten maar beperkt terug in de leenrentes. In onderstaande tabel hebben we de volgende rentes tegenover elkaar gezet:

Overzicht historische rentes lenen, hypotheken en kapitaalmarkt

Opvallend is dat de leenrentes veel minder gedaald zijn dan de hypotheekrente en kapitaalmarktrente. Dit geldt zeker voor de rentes van het doorlopend krediet (dat langzaam uit de gratie raakt), maar ook voor persoonlijke leningen.

Welke kredietverstrekker wordt alleen nummer 1?

De bovenvermelde renteverlagingen leveren nog geen nieuwe laagste leenrente op. Bij BNP en Freo was 3,9% tenslotte al het scherpste tarief. Ervaring leert dat de nummer 1 positie – zeker vanuit vergelijkingssites – veel extra klanten oplevert. De vraag is dan ook welke van deze 5 kredietverstrekkers de rente het eerst verder zal verlagen om zo als enige kredietverstrekker bovenaan de vergelijkingslijstjes te komen te staan.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek