Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 2 december 2019, 14:59
#lenen #hypotheek

Zowel DEFAM, Interbank als Findio verlagen de rente op hun persoonlijke lening. De minimale rente bij alle 3 kredietverstrekkers wordt 3,9%. Omdat Freo en BNP Paribas al een minimale rente van 3,9% hanteerden, wordt het met 5 kredietverstrekkers met dezelfde leenrente dringen aan de kop van de rentelijstjes. De vraag is wanneer de eerste kredietverstrekker de rente verder verlaagt en we eindelijk een nieuw toptarief zullen zien.

Direct alle leningen vergelijken

Leenrente blijft achter bij andere rentes

Zoals we al vaker geschreven hebben, zien we de dalingen op de rentemarkten maar beperkt terug in de leenrentes. In onderstaande tabel hebben we de volgende rentes tegenover elkaar gezet:

Overzicht historische rentes lenen, hypotheken en kapitaalmarkt

Opvallend is dat de leenrentes veel minder gedaald zijn dan de hypotheekrente en kapitaalmarktrente. Dit geldt zeker voor de rentes van het doorlopend krediet (dat langzaam uit de gratie raakt), maar ook voor persoonlijke leningen.

Welke kredietverstrekker wordt alleen nummer 1?

De bovenvermelde renteverlagingen leveren nog geen nieuwe laagste leenrente op. Bij BNP en Freo was 3,9% tenslotte al het scherpste tarief. Ervaring leert dat de nummer 1 positie - zeker vanuit vergelijkingssites - veel extra klanten oplevert. De vraag is dan ook welke van deze 5 kredietverstrekkers de rente het eerst verder zal verlagen om zo als enige kredietverstrekker bovenaan de vergelijkingslijstjes te komen te staan.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.