Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Negatieve spaarrente bij ING voor grootspaarders

Betalen voor spaargeld bij meer dan een miljoen euro

Betalen voor spaargeld bij meer dan een miljoen euro

ING zet de stap naar een negatieve spaarrentes voor de grote spaarders: over rekeningen met meer dan een miljoen euro gaat de rekeninghouder vanaf 1 juli 0,5% rente betálen.

ING volgt ABN Amro

Deze stap lijkt op de aankondiging van ABN Amro een paar weken geleden. Daar krijgen spaarders met meer dan 2,5 miljoen euro een negatieve rente toebedeeld vanaf 1 april. Kleinere spaarders krijgen bij ABN Amro te maken met een nulrente: de spaarrente gaat voor hen naar 0,0%.

Gewone spaarder krijgt nog wel rente bij ING

ING blijft de gewone spaarders voorlopig nog wel een rente vergoeden van 0,01%. Vanaf €100.000 wordt het 0,0% en dus vanaf € 1.000.000 -0,5%. De groep met een saldo boven een miljoen bij ING bestaat uit ongeveer 6.400 klanten.

Waar vind je de hoogste spaarrente?

Interessant detail: het tarief geldt per rekening en niet per klant. Wie de moeite neemt om het geld te spreiden over meerdere spaarrekeningen kan de negatieve rente dus ontlopen.

Spaarrentes volgen? Dat kan heel gemakkelijk met de Update Sparen van onze gratis HomeFinance MailService!

Aanmelden Update Sparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek