Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Coronavirus drukt kapitaalmarktrente

Dalen de hypotheekrentes verder als gevolg van het coronavirus?

Dalen de hypotheekrentes verder als gevolg van het coronavirus?

In het afgelopen weekend bleek dat het coronavirus zich steeds verder over de wereld verspreid. In Italië zijn al 4 mensen overleden en ook in China loopt het aantal slachtoffers heel snel op.

De angst groeit dat de internationale economie fors geraakt zal worden door dit virus. De internationale beurzen zijn als het gevolg van deze angst maandag onderuitgegaan. De AEX daalde al snel ruim 3 procent en is weer tot onder de 600 punten gedaald. Beleggers vluchten naar staatsobligaties zodat de rente op staatsobligaties snel daalt. De rente op de Nederlandse 10 jaars staatslening (vaak gezien als benchmark voor de kapitaalmarktrente) is momenteel (intraday) gedaald tot onder de -0,40%.

Dalende kapitaalmarktrente, dalende hypotheekrente?

De onzekerheid bij beleggers zorgt dus voor dalende marktrentes. In onderstaande grafiek tonen wij de kapitaalmarktrente ontwikkeling over de laatste 14 maanden. Duidelijk te zien is dat de kapitaalmarkt eind vorig jaar fors steeg en weer in de buurt kwam van een positieve rente, maar dat de kapitaalmarktrente de laatste tijd dus weer aan een sterke daling bezig is.

Kapitaalmarktrente ontwikkeling

Historische rentes via ActueleRentestanden.nl

Historisch gezien, zien we dat de hypotheekrentes de kapitaalmarktrente volgen. Ook dit valt goed te zien in onderstaande grafiek. We zien dat ook de hypotheekrentes de laatste tijd weer omlaag gaan. Of deze daling op de langere termijn doorzet, is nu nog niet te zeggen. Daarvoor is er op dit moment nog te veel onzekerheid over de economische verwachtingen voor de komende tijd.

Historische hypotheekrente en kapitaalmarktrente

Bron: ActueleRentestanden.nl

Vergelijk online de actuele hypotheekrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek