Search
Close this search box.

Rente persoonlijke lening verder omlaag

BNP biedt na renteverlaging de laagste leenrente in de markt

BNP biedt na renteverlaging de laagste leenrente in de markt

Kredietverstrekker BNP Paribas Personal Finance (BNP) voert per vandaag een renteverlaging door voor de door hen aangeboden persoonlijk lening. De verlaging geldt alleen voor leenbedragen tussen de 50.000 en 60.000 euro. De minimale rente bij de Persoonlijkste Basis Lening gaat van 3,8% naar 3,6%. Daarmee is BNP vanaf vandaag de kredietverstrekker met de laagste rente in de markt voor consumptieve leningen.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Alle leningen vergelijken

Grote concurrentie bij persoonlijke leningen

De laatste maanden zien we dat de concurrentie op de leenmarkt toeneemt. Tenminste: als je kijkt naar de markt van persoonlijke leningen met een wat hoger leenbedrag. Freo was daar met 3,8 procent lange tijd de nummer 1 in de markt, maar onlangs zag Freo zowel BNP als Interbank langszij komen. Eerder deze week maakte DEFAM bekend de minimale rente op hogere leenbedragen per vandaag te gaan verlagen tot 3,7%. Daarmee zou DEFAM vanaf vandaag de laagste rente in de markt aanbieden. Maar BNP maakte gisteren bekend de rente nogmaals te verlagen en is nu dus 1 tiende onder de rente van DEFAM gedoken. Hieronder ziet u de actuele toplijst voor een persoonlijke lening (looptijd 5 jaar).

Op de markt van doorlopende kredieten – de andere veel gekozen leenvorm – zien we een andere ontwikkeling. Daar dalen de rentes niet maar stijgen ze juist. En steeds meer kredietverstrekkers kiezen ervoor om afscheid te nemen van het doorlopend krediet of alleen nog doorlopende kredieten aan te bieden voor lagere leenbedragen. 

Zoals in onderstaande grafiek met de scherpste rentes voor beide kredietvormen te zien is, waren de rentes op een doorlopend krediet in het verleden juist lager dan op een persoonlijke lening.

Rentedaling lager dan bij hypotheken

Dat de leenrentes dalen mag eigenlijk geen verrassing zijn. De marktrentes (zoals de kapitaalmarktrente) zijn in de afgelopen jaren enorm gedaald. En ook de hypotheekrentes zijn procenten lager dan een paar jaar geleden. Wat dat betreft valt de rentedaling voor consumptieve leningen eigenlijk enorm tegen.

In onderstaande grafiek kun je zien dat de laagste 5 jaars hypotheekrente sinds medio 2011 met meer dan 3,5 procent gedaald is. Als we daar de laagste rente voor een persoonlijke lening (looptijd ook 5 jaar) naast zetten, dan zien we dat daar de daling tot nu toe beperkt is gebleven tot iets meer dan 1 procent.

Leenrente verder omlaag?

Een daling zoals bij de hypotheekrentes zien we op de kredietmarkt niet snel gebeuren. Maar gezien het feit dat er bij persoonlijke leningen van boven de 50.000 euro momenteel maar 4 tienden tussen de nummer 1 en 6 zit, lijkt de kans groot dat de laagste leenrente binnenkort nog wat lager uit zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek