Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Moneyou gaat verdwijnen

ABN AMRO trekt de stekker uit internetbank

ABN AMRO trekt de stekker uit internetbank

Online bank Moneyou gaat verdwijnen: ABN AMRO heeft aangekondigd dat de stekker eruit wordt getrokken. Moneyou heeft spaarrekeningen, hypotheken, leningen en de betaalapp Moneyou Go.

Sparen bij Moneyou stopt

Het lukt bij het huidige renteniveau niet meer om te concurreren met een aantrekkelijke spaarrente.

Moneyou licht het op haar website als volgt toe:

De spaarrente is al langere tijd erg laag en de economische verwachting is dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Daarmee valt enerzijds de mogelijkheid voor ons weg om ons goed te onderscheiden. Anderzijds wil ABN AMRO met het stopzetten van alle activiteiten van Moneyou in Nederland en Duitsland, het hoofd bieden aan het aanhoudend lage renteklimaat.

Spaarrekening direct opgeheven?

Wat betekent dit voor de spaarders van Moneyou? Wie een spaarrekening heeft lopen bij Moneyou krijgt vanaf oktober vanzelf bericht van de bank.

De spaardiensten worden afgebouwd, ze verwachten om daar in 2021 mee klaar te zijn. Vooralsnog houden klanten dus gewoon toegang tot hun account en blijft de klantenservice bereikbaar. Het openen van nieuwe rekeningen is niet meer mogelijk.

Vergelijk spaarrekeningen

Hypotheek, lening of Go bij Moneyou

Moneyou heeft heeft niet alleen spaarproducten – er lopen ook leningen en hypotheken. Wat betekent dit nieuws voor consumenten met een lening of hypotheek?

Moneyou

Moneyou hypotheken

Voor hypotheken verdwijnt de naam Moneyou niet. Het hypotheeklabel blijft bestaan als onderdeel van de ABN AMRO Hypotheken Groep. Wie een hypotheek bij Moneyou heeft gaat hier dus niets van merken.

Moneyou leningen

Ook leningen lopen vooralsnog gewoon door. Daarbij meldt Moneyou dat de klanten vanaf oktober nader geïnformeerd worden over de verdere gevolgen.

Leningen vergelijken

Betaaldienst Moneyou Go

In 2018 lanceerde Moneyou nog haar betaalapp Moneyou Go. Ook deze betaaldienst houdt op te bestaan. 

Betaalrekeningen vergelijken

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij banken?

Meld je aan voor onze GRATIS HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek