Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 14 augustus 2020, 08:24
#sparen

Online bank Moneyou gaat verdwijnen: ABN AMRO heeft aangekondigd dat de stekker eruit wordt getrokken. Moneyou heeft spaarrekeningen, hypotheken, leningen en de betaalapp Moneyou Go.

Sparen bij Moneyou stopt

Het lukt bij het huidige renteniveau niet meer om te concurreren met een aantrekkelijke spaarrente.

Moneyou licht het op haar website als volgt toe:

De spaarrente is al langere tijd erg laag en de economische verwachting is dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Daarmee valt enerzijds de mogelijkheid voor ons weg om ons goed te onderscheiden. Anderzijds wil ABN AMRO met het stopzetten van alle activiteiten van Moneyou in Nederland en Duitsland, het hoofd bieden aan het aanhoudend lage renteklimaat.

Spaarrekening direct opgeheven?

Wat betekent dit voor de spaarders van Moneyou? Wie een spaarrekening heeft lopen bij Moneyou krijgt vanaf oktober vanzelf bericht van de bank.

De spaardiensten worden afgebouwd, ze verwachten om daar in 2021 mee klaar te zijn. Vooralsnog houden klanten dus gewoon toegang tot hun account en blijft de klantenservice bereikbaar. Het openen van nieuwe rekeningen is niet meer mogelijk.

Vergelijk spaarrekeningen

Hypotheek, lening of Go bij Moneyou

Moneyou heeft heeft niet alleen spaarproducten - er lopen ook leningen en hypotheken. Wat betekent dit nieuws voor consumenten met een lening of hypotheek?

Moneyou

Moneyou hypotheken

Voor hypotheken verdwijnt de naam Moneyou niet. Het hypotheeklabel blijft bestaan als onderdeel van de ABN AMRO Hypotheken Groep. Wie een hypotheek bij Moneyou heeft gaat hier dus niets van merken.

Moneyou leningen

Ook leningen lopen vooralsnog gewoon door. Daarbij meldt Moneyou dat de klanten vanaf oktober nader geïnformeerd worden over de verdere gevolgen.

Leningen vergelijken

Betaaldienst Moneyou Go

In 2018 lanceerde Moneyou nog haar betaalapp Moneyou Go. Ook deze betaaldienst houdt op te bestaan. 

Betaalrekeningen vergelijken

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij banken?

Meld je aan voor onze GRATIS HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.