Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Veel meer spaarders gaan negatieve rente betalen bij ING

Is het nu dan tijd om van spaarbank te veranderen?

Is het nu dan tijd om van spaarbank te veranderen?

Spaarders met een hoog saldo bij ING moeten opletten: de bank gaat de grens waarboven ze een negatieve rente rekent verlagen. Wie meer dan € 250.000 spaargeld bij ING heeft staan gaat daarvoor betalen.

Van 1 miljoen naar € 250.000

Sinds 1 juli moeten grootspaarders met meer dan een miljoen euro bij ING 0,5% rente betalen. Dat is pas twee maanden geleden, maar nu al kondigt de bank aan dat de grens van fors omlaag gaat. 

De nieuwe grens van € 250.000 gaat voor zakelijke klanten en voor Private Banking spaarrekeningen in op 1 oktober 2020. “Gewone” spaarders hebben wat langer respijt: voor alle andere rekeningen gaat de wijziging in op 1 januari 2021.

0% rente vanaf € 100.000

Op dit moment is het zo dat spaargeld boven de € 250.000 al geen rente meer oplevert bij ING. Onder dat bedrag krijgt de spaarder 0,01%. Ook deze grens gaat omlaag naar € 100.000. 

Spaargeld naar andere bank

Dit kan een reden zijn voor spaarders om (een deel van) hun spaargeld over te boeken naar een andere bank. In de vergelijking van spaarrentes staan diverse banken die een ruim hogere vergoeding bieden dan ING Bank. Tijd dus om van spaarbank te veranderen?

Vergelijk spaarrentes

Bijblijven als het gaat om spaarrentes en spaarbanken?

We houden je graag op de hoogte met onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek