Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

SNS, ASN en RegioBank verhogen spaarrente

Volksbank-banken volgen Rabobank, ING en ABN AMRO

Volksbank-banken volgen Rabobank, ING en ABN AMRO

SNS, ASN en RegioBank verhogen per 15 mei hun spaarrente. De Volksbank-banken volgen daarmee het spoor van de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank.

Renteverhoging grootbanken

Half april kondigde Rabobank als eerste een verhoging van de spaarrente aan: per 1 mei 2023 verhoogde de bank de rente op spaarrekeningen van 0,50% naar 0,75%. Daarna volgden ING en ABN AMRO met dezelfde renteverhoging. Wel was er een behoorlijk verschil in de saldogrenzen: ING vergoedt de nieuwe rente slechts over een saldo tot € 10.000, bij Rabobank ligt die grens op € 5 miljoen en bij ABN AMRO op € 1 miljoen.

Spaarrente verhoogd bij grootbanken

SNS en RegioBank ook naar 0,75%

SNS, de vierde grootbank van Nederland, leek achter te blijven. Inmiddels heeft ook deze bank aangekondigd dat de spaarrente omhoog gaat naar 0,75% – per 15 mei 2023. Daar geldt deze rente dan tot een saldo van €100.000, daarboven wordt het 0,25%. Hetzelfde geldt voor RegioBank.

ASN Bank houdt spaarrente iets lager

ASN Bank is het duurzame banklabel van Volksbank. Daar is de rente iets lager: vanaf 15 mei krijgen klanten daar 0,70% rente over hun spaargeld tot € 100.000, 0,20% voor het deel van het saldo dat daar bovenuit komt.

Veel hogere spaarrente mogelijk

De rentes die de grote Nederlandse banken vergoeden over spaargeld staan in schril contrast met de hoogste spaarrentes. Die lopen inmiddels op tot ruim boven de 2%. De spaarrekeningen met de allerhoogste rentes vallen wel onder andere garantiestelsels dan dat van Nederland.

Meer dan het dubbele onder Nederlandse garantie

Toch is ook onder de Nederlandse garantie gemakkelijk een rente van meer dan 1,50% te krijgen – het dubbele van wat de grootbanken vergoeden:

Hoogste spaarrentes onder NL garantie - 9 mei 2023

Vergelijk spaarrekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek