HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

SNS, ASN en RegioBank verhogen spaarrente

Volksbank-banken volgen Rabobank, ING en ABN AMRO

Volksbank-banken volgen Rabobank, ING en ABN AMRO

SNS, ASN en RegioBank verhogen per 15 mei hun spaarrente. De Volksbank-banken volgen daarmee het spoor van de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank.

Renteverhoging grootbanken

Half april kondigde Rabobank als eerste een verhoging van de spaarrente aan: per 1 mei 2023 verhoogde de bank de rente op spaarrekeningen van 0,50% naar 0,75%. Daarna volgden ING en ABN AMRO met dezelfde renteverhoging. Wel was er een behoorlijk verschil in de saldogrenzen: ING vergoedt de nieuwe rente slechts over een saldo tot € 10.000, bij Rabobank ligt die grens op € 5 miljoen en bij ABN AMRO op € 1 miljoen.

Spaarrente verhoogd bij grootbanken

SNS en RegioBank ook naar 0,75%

SNS, de vierde grootbank van Nederland, leek achter te blijven. Inmiddels heeft ook deze bank aangekondigd dat de spaarrente omhoog gaat naar 0,75% – per 15 mei 2023. Daar geldt deze rente dan tot een saldo van €100.000, daarboven wordt het 0,25%. Hetzelfde geldt voor RegioBank.

ASN Bank houdt spaarrente iets lager

ASN Bank is het duurzame banklabel van Volksbank. Daar is de rente iets lager: vanaf 15 mei krijgen klanten daar 0,70% rente over hun spaargeld tot € 100.000, 0,20% voor het deel van het saldo dat daar bovenuit komt.

Veel hogere spaarrente mogelijk

De rentes die de grote Nederlandse banken vergoeden over spaargeld staan in schril contrast met de hoogste spaarrentes. Die lopen inmiddels op tot ruim boven de 2%. De spaarrekeningen met de allerhoogste rentes vallen wel onder andere garantiestelsels dan dat van Nederland.

Meer dan het dubbele onder Nederlandse garantie

Toch is ook onder de Nederlandse garantie gemakkelijk een rente van meer dan 1,50% te krijgen – het dubbele van wat de grootbanken vergoeden:

Hoogste spaarrentes onder NL garantie - 9 mei 2023

Vergelijk spaarrekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen